Fans

Interview

De grootste fan van: Lil Kleine

21 Meet & Greets, meerdere shows per maand, een tattoo en zelfs Lil Kleine noemt Lisa zijn grootste fan.

Afgelopen oktober begon zijn allergrootste tour. In enkele uren waren al de 30.000 tickets die beschikbaar waren uitverkocht. “We gaan zo dik ouwe,” zoals Lil Kleine (Jorik Scholten) het zelf zou zeggen. Hij krijgt geregeld kritiek over zich heen, maar ondanks dat blijft zijn populariteit stijgen. Die populariteit heeft hij naast het harde werken natuurlijk voor een groot deel te danken aan zijn fans en wij gingen op zoek naar de allergrootste. We plaatsten een oproep op Facebook en al snel bleek de keuze makkelijk gemaakt. Want tussen al die fans is er één iemand die al jaren bijna ieder optreden trouw bezoekt. Lisa (17 jaar) liet niet alleen zelf weten dat zij degene was die wij zochten, maar ook vele anderen zeiden dat we bij haar moesten zijn! Dus we zochten haar op. Na zijn show in TivoliVredenburg op 30 december spraken wij met haar af om een aantal vragen te stellen over haar grote/kleine idool.

 

Hey Lisa! Wat vond je ervan?

Hoi! Het was echt super dik, hij gaat gewoon super dik.

Je hebt deze show al een aantal keer gezien toch? Is het dan nog wel leuk?

Ja, ik ben zes keer naar deze show geweest, waarvan vier met een meet & greet. Eigenlijk wordt het steeds leuker omdat ik hem nu ook persoonlijk leer kennen en hij mij ook.

Hoe is je passie voor hem en zijn muziek eigenlijk ontstaan?

Ik ben al fan van hem sinds mijn 14e, sinds Tuig van de Richel en Tuinsessies. Ik was toen gewoon een beetje aan het kijken naar nummers op YouTube en toen zat hij er toevallig tussen. Zijn stem en hoe hij eruit zag sprak mij toen heel erg aan. En nu sta ik hier!

Wat vind je het leukst aan zijn muziek?

Ik vind de combinatie van zijn stem en teksten het leukst. Sommige nummers zijn voor de lol zoals Drank & Drugs, maar nummers zoals Succesvol en Commotie raken mij echt omdat hij het vanuit de grond van zijn hart schrijft.

Naar hoeveel shows ben je al geweest?

Ik ga naar ieder concert dat kan! Hoeveel shows dat in totaal zijn? Ontelbaar veel. Ik ben de afgelopen vier jaar naar bijna al zijn shows geweest, soms zijn dat er zelfs meerdere per maand. Ook heb ik hem 21 keer ontmoet. Deze maand ben ik bijvoorbeeld naar vier optredens geweest en heb ik drie meet & greets gehad. Ik heb zelfs een fan account!

Oh, dus de fan heeft in dit geval zelf fans?

Ja, ik heb een eigen fan account. Zij houden bij hoe vaak ik hem heb ontmoet.

Je hebt zelfs een tattoo van zijn artiestennaam op je onderarm. Hoe kwam je op dit idee?

Ik ben al sinds 2013 fan en midden 2015 werd mijn moeder heel erg ziek. Vlak voordat ze overleed kwam het album WOP! uit. De nummers en teksten op dit album hebben mij toen helemaal opgevrolijkt. Ik heb heel veel steun gehad aan zijn muziek en hem. Zonder Lil Kleine had ik hier nooit zo sterk gestaan.

Wat heftig, maar fijn dat hij en zijn muziek jou zo hebben gesteund. Afgelopen woensdag zagen we jou zelfs voorbij komen op zijn Instagram Stories, hoe zit dat?

Ja klopt! Dat was woensdagavond in Limburg. Ik wilde hem toen nog graag even ontmoeten en toen ben ik na afloop op hem afgestapt. Ik weet zeker dat als hij mij in Amsterdam ziet lopen dat hij dan naar mij toe komt. Hij noemt mij zelf ook zijn grootste fan.

Wat heb je nog op de planning staan?

18 maart ga ik nog naar de afsluiter van zijn Alleen tour in AFAS Live. Ik kijk bijna elke dag in zijn agenda en zodra ik nieuwe shows zie koop ik eerst een ticket, pas daarna kijk ik waar het is. Hoe ver ik moet reizen maakt mij namelijk echt niet uit. Ik heb zelfs een keertje 3,5 uur gereisd om hem een half uurtje te kunnen zien.

Wat is je mooiste herinnering of moment met Lil Kleine?

Dat zijn er wel een paar. Ik vond bijvoorbeeld de vorige meet & greet heel speciaal. Toen waren zijn vrienden er ook bij en heb ik heel lang met hen gesproken. Dat was echt super tof. Ook stond ik een keer heel lang in de rij. Ik dacht toen dat ik toch niet meer binnen zou komen dus toen ben ik bij de artiesteningang gaan staan. Een vriend van hem heeft mij toen mee naar binnen genomen. Dat vond ik erg lief.

In bovenstaande video nodigt Lil Kleine Lisa uit om op het podium te komen.

Jorik krijgt soms aardig wat negativiteit over zich heen. Heb jij hier als grote fan ook last van?

Heel veel mensen haten op Jorik. In het begin besteedde ik er veel aandacht aan, dan nam ik het wel eens voor hem op, maar dan kreeg ík juist de kritiek over me heen. Nu ik ouder ben geworden denk ik alleen nog maar; je haters zijn eigenlijk je grootste fans. Daarnaast heeft Jorik veel meer lovers dan haters.

Je zegt: “Je haters zijn eigenlijk je grootste fans.” Is er iets wat je tegen deze haters wilt zeggen?

Mensen kunnen wel haten maar kijk eerst eens hoe hij echt is. Haters haten soms op gedrag uit het verleden maar je moet gewoon kijken hoe het nu gaat en naar de stappen die hij nu zet.

Wil je als afsluiter, mocht hij het lezen, nog iets tegen Lil Kleine zelf zeggen?

Ik zal hem altijd blijven supporten, mijn hele leven, maakt niet uit waar of wanneer, ik ben er altijd voor hem. Ik ben misschien maar een fan maar hij moet weten dat ik altijd voor hem klaar sta en dat ik van hem houd! Ook voor zijn vrienden, die horen er gewoon bij!

 

Fans gezocht

Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar fan@ticketmaster.nl en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!