Muziek

Thuismaster: 7x muziek in je huis – van thuisconcerten tot luisterfeestjes

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie: James Blunt, Miley Cyrus, Metallica, #TogetherAtHome en meer.

Maandag maakte de overheid bekend dat er tot 1 juni geen evenementen mogen plaatsvinden. Nog langer zonder concert! In Thuismaster geven wij tips om deze concertvrije dagen door te komen, nu je niet hoeft te studeren voor je eindexamens of wat afleiding nodig hebt van het thuiswerken. Vorige week raadden wij al acht thuisconcerten aan, maar de artiesten hebben niet stilgezeten. Dit zijn onze zeven aanraders van deze week:

#MetallicaMondays

Elke maandag gaat Metallica een volledig concert livestreamen op YouTube en Facebook. Het is niet live, het zijn oude concerten die de band heeft opgenomen. Het eerste concert is Metallica: Live at Slane Castle uit 2019. Check het twee en een half uur duren concert hieronder.

#timstwitterlisteningparty

Tim Burgess van The Charlatans organiseert op twitter luisterfeestjes van legendarische album en dit doet hij niet alleen. Gisteravond vertelde Franz Ferdinand zelf alle verhalen achter hun eerste album terwijl ze samen met fans naar het album luisterden. Elke werkdag om 23:00 uur een ander luisterfeestje. Vrijdag is Liam Gallagher er zelfs om te luisteren en te praten over het album Definitely Maybe van Oasis.

James Blunt

Vele artiesten geven thuisconcerten. Op de vraag of James Blunt ook een online concert gaat geven had hij 126 tekens nodig:

Bono

Op St. Patrick’s day zong Bono van de band U2 een hartverwarmend nummer en schreef: For the Italians who inspired it [het nummer]… for the Irish… for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to.

Miley Cyrus

Bright Minded: Live with Miley is de nieuwe talkshow van Miley Cyrus. Elke weekdag om 18:30 uur is er een nieuwe aflevering op haar Instagram-account. Elke aflevering komen er weer andere gasten, vanavond zijn Bebe Rexha, Reese Witherspoon, Hillary Duff en Dua Lipa erbij!

17 Miljoen Mensen

In Nederland zitten de artiesten ook niet stil. In een leeg Rotterdam Ahoy traden Davina Michelle, Snelle en DI-RECT op voor de eerste aflevering van 17 Miljoen Mensen. Er gaan vier afleveringen komen waarin Davina Michelle met een gastartiest optreed en het eindigt met een nieuwe versie van het nummer 15 Miljoen Mensen.  Klik hier voor aflevering 1.

#TogetherAtHome

Dit concept is vorige week tot leven gekomen dankzij Chris Martin. In een week tijd hebben heel veel artiesten onder de hashtag verschillende thuisconcerten gegeven. Artiesten als Niall Horan, Hozier, Years & Years, One Republic en Shawn Mendes & Camila Cabello. Hieronder staat een playlist van alle #TogetherAtHome livestreams.

Heb jij nog leuke thuisconcerten gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!

Share post