Muziek

Thuismaster: 8 thuisconcerten waar je voor thuis wilt blijven

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie: Coldplay, John Legend, Frank Turner, The Kik, Snow Patrol, Yungblud, Lizzo en Christine and the Queens.

Door het coronavirus zijn er in de maand maart en begin april geen concerten. In Thuismaster geven wij tips om deze concertvrije dagen door te komen.  Dat de concerten stoppen, betekent niet dat de artiesten stoppen. Gelukkig leven we in een digitale wereld en kunnen artiesten vanuit hun huis ook concerten geven. wij hebben onze acht favoriete thuisconcerten tot nu toe op een rijtje gezet.

Coldplay

Afgelopen maandag gaf Chris Martin van Coldplay een thuisconcert op het Instagram-account van de band. Martin speelde verschillende hits op zijn piano en praatte met de kijkers. Zijn doel is dat er elke dag een andere artiest een thuisconcert geeft met #TogetherAtHome. John Legend was de volgende artiest. Check de Instagram-livestream van Chris Martin hieronder.

John Legend

Dinsdag was het de beurt aan John Legend voor het thuisconcert. Op de Instagram-livestream was niet alleen John te zien, maar ook zijn vrouw en dochter kwamen langs. De livestream duurt een klein uurtje. De livestream staat op het Instagram-account van John Legend en staat hieronder.

Frank Turner

Frank Turner heeft al zijn concerten in Engeland moeten afzeggen, maar hij wil zijn fans niet teleurstellen. Afgelopen dinsdag gaf hij daarom alsnog een concert, niet in een concertzaal maar in zijn woonkamer. Het concert duurt maar liefst twee uur en is terug te kijken via Facebook. Naast het concert was er ook een fundraiser voor Turner zijn crew en band, die door het virus nu geen inkomsten hebben.

Snow Patrol

De band Snow Patrol geeft morgenavond om 20:00 uur een akoestisch concert op hun Instagram-account. Wil je dat ze jouw favoriete nummer spelen? Zet het dan in de reactie van de aankondiging. De band zal de meest aangevraagde nummers spelen. Dit wordt niet het enige thuisconcert van Snow Patrol, de band wil er meer organiseren. De livestreams worden na afloop op het Instagram-account gezet.

The Kik

Aankomende zaterdag zal The Kik een akoestisch thuisconcert geven. Om 20:30 uur zal de band beginnen op Facebook. Heb je verzoekjes, dan kan je die alvast aanvragen op het Facebook-event. Op zaterdag gaan ze de setlist bepalen aan de hand van de meest aangevraagde nummers.

Yungblud

De eerste aflevering van The Yungblud Show is een feit. De zanger heeft op 16 maart een livestream gedaan, maar niet alleen. Hij had MGK, Bella Throne en Oliver Tree uitgenodigd voor de eerste show. Het is een heuse show: naast optredens speelt Yungblud ook spelletjes met zijn gasten. Er komen nog meer shows in de toekomst.

Christine and the Queens

Wil je dagelijks mooie muziek? Christine and the Queens is van plan om dagelijks rond 18:00 uur een optreden te geven op haar Instagram-account. Het eerste optreden staat al online.

Lizzo

Heb je geen zin in een concert? Lizzo heeft een meditatiesessie op haar Instagram gezet, op de Lizzo-manier. Moeten we nog meer zeggen?

Heb jij nog leuke thuisconcerten gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!

Share post