Ticketmaster

5 x dít kun je allemaal met de Ticketmaster app

Wist jij dit al?

Iedereen doet alles tegenwoordig via zijn mobiele telefoon en er worden ook steeds meer tickets besteld via deze kleine apparaatjes. Om jouw leven iets makkelijker te maken zetten wij de ins en outs van de Ticketmaster app voor je op een rij.

1. Ontdek evenementen

Via de app kun je heel makkelijk nieuwe events ontdekken. Zoek op locatie of op naam. Scroll door jouw favorieten, kijk wat er vandaag te zien is en bekijk de meest populaire events. Daarnaast kun je ook nog filteren op eventsoort zoals muziek, theater & comedy, familie, sport, beurzen, festivals of kies je ervoor om alleen jouw favorieten te tonen. Ook op datum zoeken is mogelijk.

2. Favorieten opslaan

Door het hartje aan te klikken komt een artiest in je favorieten terecht. Je kunt ervoor kiezen om hierover pushberichten te ontvangen. Als je dat instelt krijg je een bericht wanneer deze artiest in de verkoop gaat. Daarnaast kun je ook favorieten toevoegen door je Facebook, Spotify of door je muzieklijst op je telefoon te laten scannen. De app maakt dan gelijk van alle overeenkomende artiesten jouw favorieten.

3. Tickets bij de hand

Als je een eTicket hebt gekocht hoef je die nooit meer helemaal terug te zoeken in je mail. Open de app, log in en via het menu kun je naar jouw gekochte tickets toe. Deze tickets zijn direct vanaf je telefoon te scannen, dus je hoeft niks meer uit te printen. Download ze van tevoren, dan hoef je niet meer bang te zijn dat je zonder internet zit. Gedownloade tickets zijn ook zonder mobiel internet te gebruiken. Wel kun jij jouw tickets beveiligen met Touch ID of een pincode, zo blijven je tickets veilig als jij je telefoon kwijtraakt.

Kleine tip! Zet je helderheid voluit als jij jouw ticket laat scannen, anders ziet de scanner ‘m helaas niet.

4. Koop tickets

Via de app kun je ook tickets kopen. Door op een artiest te klikken zie je waar deze in de toekomst staat. Als je op het event klikt kun je informatie vinden en kun je tickets kopen via de interactieve plattegrond of via de ‘zoek de beste tickets voor mij’ optie. Na een ticket geselecteerd te hebben heb je, net als op de website, een aantal minuten om de bestelling af te ronden en kun je er nog voor kiezen om een annuleringsverzekering, een parkeer of trein ticket, gehoorbescherming of een cadeauverpakking toe te voegen. Kies voor een eTicket als je het gemak van de app wilt, of kies voor verzending per post indien je een hardcopy ticket wilt.

Tijdens of na het bestellen kun je het event delen op Facebook en Twitter en je kunt het gelijk in je agenda zetten!

5. Instellingen in de app

Bij je instellingen in het menu links boven heb je verschillende opties om aan te passen zoals notificaties en favorieten. Verder vind je hier ook meer info over de app, Ticketmaster en het beleid. Ook kun je hier feedback geven.

Heb je problemen met de app? Check dan of je de laatste versie hebt of probeer de app te verwijderen en daarna opnieuw te installeren. Voor vragen of opmerkingen kun je ons altijd bereiken via Facebook, Twitter of Instagram.

Heb jij de app al? Download ‘m hier voor Android of iPhone!