Ticketmaster

Mobiele tickets: een introductie

Sinds kort kan je voor bepaalde events, zoals de shows van Ed Sheeran en Olivia Rodrigo in 2022, alleen nog maar mobiele tickets kopen. Dit betekent dat je tickets alleen te zien en te gebruiken zijn in de Ticketmaster app. Waarom is hiervoor gekozen en wat betekent het voor jou? In dit blog lees je er alles over.


We raden je aan om het hele blog te lezen! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Wat zijn mobiele tickets?

Mobiele tickets zijn tickets die alleen beschikbaar zijn via de Ticketmaster app. Je kan je tickets dus niet meer printen als eTicket, omdat je telefoon je ticket is. Download voor je bezoek aan het event onze app en log op de app in met je Ticketmaster-account.

Waarom gebruiken we mobiele tickets?

De introductie van mobiele tickets zorgt ervoor dat jouw bezoek aan een evenement nog makkelijker én veiliger wordt. Op de eerste plaats omdat je telefoon nu je ticket is. Geen gedoe meer met printen en je bespaart papier, waardoor je ook milieubewuster bezig bent. Ook ben je er 100% zeker van dat je met je ticket ook daadwerkelijk binnenkomt. Met mobiele tickets heb je een uniek ticket speciaal voor jou. De tickets kunnen niet gekopieerd of gestolen worden en zijn dus altijd veilig, waar je ook bent. Op deze manier zorgen we er ook voor dat tickets niet illegaal of voor te hoge prijzen kunnen worden doorverkocht.


Hoe werken mobiele tickets?

Mobiele tickets kopen voor een event

Stel: je koop een ticket voor een show waar alleen mobiele tickets voor beschikbaar zijn. Wat komt daar dan allemaal bij kijken? We sommen het voor je op.

 • Zorg dat je ingelogd bent op het juiste Ticketmaster-account voordat de ticketverkoop begint. Je kan inloggen op je telefoon, tablet of laptop en je kan via elk van deze apparaten tickets kopen. Als je nog geen account hebt, maak deze dan aan.
 • Wanneer je tijdens de ticketverkoop aan de beurt bent, kan je selecteren hoeveel tickets je wilt kopen. Per concert verschilt het ticketlimiet. Je kan het ticketlimiet van een event vaak checken in de FAQ van de artiestenpagina op Ticketmaster. Nadat je je tickets hebt geselecteerd komt er een pop-up met evenementinformatie. Dit is extra informatie over mobiele tickets voor het event waar je heen wilt.
 • Je kan nu verder met betalen en je bestelling afronden. Vervolgens ontvang je een e-mailbevestiging als bewijs van je aankoop. Het is je gelukt! Je tickets zullen te vinden zijn in de Ticketmaster app.
 • Heb je betaald maar nog geen mail gekregen? Het kan even duren voordat deze verstuurd is. Je kan in de tussentijd naar je Ticketmaster-account gaan en kijken of het concert tussen je tickets staat.
 • Let op: Bij sommige events, zoals de concerten van Ed Sheeran, kan niet gelijk na aankoop je tickets in de app ontgrendelen. Dit kan pas in de weken vlak voor het evenement. Wanneer het zover is, wordt er een code gestuurd naar het gekoppelde telefoonnummer om de tickets te ontgrendelen. Je kan de QR-code van je tickets dus pas vlak voor het concert zien.

Hoe werkt het als ik een telefoonnummer moet koppelen?

Bij sommige events met mobiele tickets, zoals de concerten van Ed Sheeran, wordt er tijdens het bestelproces gevraagd om een telefoonnummer waaraan je je tickets kan koppelen. Dit hoeft niet per se een Nederlands telefoonnummer te zijn. Naar dit telefoonnummer wordt een verificatiecode gestuurd, deze vul je in om verder te gaan met je bestelling.


Mobiele tickets in het buitenland

Bovenstaand proces werkt hetzelfde in elk land waar Ticketmaster actief is en waar gebruik gemaakt wordt van mobiele tickets. Vergeet niet om voor elk land waar je heen wilt gaan een apart Ticketmaster-account te maken. Koop je bijvoorbeeld een ticket voor een concert in Denemarken, dan maak je een account aan op de website van Ticketmaster.dk en is het mogelijk om tijdens de ticketverkoop je account te koppelen aan je telefoonnummer, ongeacht welke landcode je telefoonnummer heeft. Lees hieronder verder hoe je toegang krijgt tot je tickets voor concerten in het buitenland.


Mobiele tickets op de dag van het event

Inmiddels is het zover: de dag van je evenement! Je hebt er veel zin in en komt aan op de locatie.

Heb jij de tickets gekocht? Zorg ervoor dat iedereen voor wie je tickets hebt gekocht tegelijkertijd met jou naar binnen gaat. Heeft iemand anders een ticket voor je gekocht? Zorg dan dus dat je tegelijk met deze persoon mee naar binnen gaat. Het is namelijk niet mogelijk om tickets over te zetten naar een ander account.


Hoe zorg je dat de dag zo soepel mogelijk verloopt? Hieronder wat tips.
 • Spreek van tevoren een tijd en plaats af buiten de locatie/concertzaal zodat jullie zonder problemen gezamenlijk naar binnen kunnen.
 • Zorg dat je telefoon goed opgeladen is op de dag van het event. Neem een powerbank mee zodat je hem kan opladen als het nodig is. Wanneer je een lege batterij hebt (of je telefoon verloren hebt), zal je je moeten melden bij de servicebalie van de locatie om toegang te krijgen. Dit kost veel tijd en zo mis je mogelijk een deel van het concert.
 • Ga je naar een concert in het buitenland? Stel: je hebt tickets gekocht voor een concert in België en je bent op de Ticketmaster app ingelogd op je Nederlandse account. Dan moet je eerst in de app uitloggen, vervolgens op het beginscherm het land veranderen in ‘Belgium’ en opnieuw inloggen met je Belgische accountgegevens. Zorg dat je deze inloginformatie uit je hoofd kent of ergens hebt opgeschreven waar alleen jij bij kan. Zo kan je makkelijk bij al je tickets voor je concerten in binnen- en buitenland.

Ik kan of wil niet meer naar het event. Hoe kan ik mijn tickets verkopen?

Voor sommige events die gebruik maken van mobiele tickets is het mogelijk om je ticket door te verkopen op het Ticketmaster-doorverkoopplatform. Lees hieronder stap voor stap hoe je je ticket doorverkoopt wanneer dit beschikbaar is voor jouw ticket:

 • Log in op de Ticketmaster app.
 • Ga naar de tickets die je wilt verkopen.
 • Op het scherm verschijnt een ‘+’ icoon. Als je hierop drukt krijg je de opties ‘Hulp’ of ‘Verkopen’ te zien.
 • Druk op ‘Verkopen’ en het doorverkoopproces wordt gestart. Je kan nu de prijs bepalen voor je tickets.
 • Je tickets zijn pas verkocht wanneer een andere verkoper zich meldt. Er wordt wel vast gevraagd op welke bankrekening we het geld kunnen storten. We kunnen geen betaling uitvoeren op een creditcard of debitcard. Het kan enkele werkdagen duren voordat het geld op je bankrekening verschijnt.
 • Na dit proces zullen je tickets weer voor andere fans te koop zijn via Ticketmaster. Deze tickets zijn op de normale eventpagina te vinden.

Na het lezen van deze informatie over mobiele tickets ben je goed voorbereid om naar het event te gaan waar je zo erg naar uitgekeken hebt. Toch nog vragen? Stuur ons een berichtje via Facebook, Twitter of Instagram. Hier blijf je ook nog eens op de hoogte van de laatste updates in de muziek- en concertwereld.