Ticketmaster

Seatwave lanceert Ticketmaster Verified Tickets

Seatwave gebruikt vanaf nu Ticketmaster’s exclusieve barcode verificatie technologie en garandeert hiermee 100% vertrouwen en authenticiteit bij de aankoop van tickets.

Soms veranderen plannen. Soms heb je tickets gekocht voor je vrienden, waarna je erachter komt dat zij niet blijken te kunnen. Zo gaat het leven. We weten dat fans de optie nodig hebben om tickets te kopen en te verkopen, tot vlak voordat het evenement daadwerkelijk plaatsvindt. Daarom hebben wij onze eigen wederverkoop kanaal: Seatwave.

Seatwave gebruikt vanaf nu Ticketmaster’s exclusieve barcode verificatie technologie en garandeert hiermee 100% vertrouwen en authenticiteit bij de aankoop van tickets. Maar wat betekent dat precies?

Op het moment dat je tickets hebt gekocht via Ticketmaster en er later achter komt dat je ze moet verkopen, is dit eenvoudig geregeld via Seatwave. Het enige wat je hoeft te doen bij het aanbieden van je tickets, is het invoeren van de barcode. Seatwave controleert automatisch alle details van de tickets, zoals onder andere stoelnummers en originele aankoopprijs.

Deze informatie is zichtbaar voor diegene die jouw tickets wil kopen (en uiteraard niet jouw persoonlijke gegevens, die blijven privé). Daarnaast is het voor de koper zichtbaar dat de tickets door Ticketmaster zijn geverifieerd als 100% authentiek.

Dat is nog niet alles. Als de tickets zijn verkocht, wordt de originele barcode ongeldig gemaakt en wordt er automatisch een nieuwe geldige barcode uitgegeven voor de koper. Geen enkele andere partij kan deze technologie bieden, dit betekent gemoedsrust over de authenticiteit en geldigheid van de tickets.

Het enige waar je op hoeft te letten tijdens het aankoop proces op Seatwave, is het ‘Verified Ticket’ logo. Hierdoor weet je dat de tickets zijn gecontroleerd met behulp van Ticketmaster Verified Tickets.