Coronaproof

Overzicht van alle livestreams en concerten voor thuis

Vind hier ons regelmatig vernieuwde overzicht met livestreams en andere concerten die je thuis kunt bekijken.

Sinds de afgelastingen van concerten en festivals heeft er al menig artiest in onze huiskamer opgetreden. Via het beeldscherm dan, want voorlopig zullen we het luidkeels meebrullen voor onze woonkamer moeten bewaren (sorry buren). Wij houden jou up-to-date van de komende livestreams en mochten we hier en daar een toffe liveregistratie tegenkomen waar je jou blij mee (denken te) maken, zetten we die er ook tussen.

Update 25 augustus 2020

Livestreams van deze week:

Ellie Goulding

Wat: Livestream
Wanneer: 26 augustus 2020 om 21.30 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Ellie Goulding geeft een exclusieve, eenmalige livestream vanuit het historische Victoria and Albert Museum in Londen. Het optreden staat in het teken van haar in juli verschenen album Brightest Blue en ze zal hier nummers van uitvoeren, maar natuurlijk kun je ook de bekende favorieten verwachten zoals Love Me Like You Do, Lights, Burn en I Need Your Love. Ellie wordt vergezeld door een bijzonder ensemble van musici en heeft ook twee bijzondere gasten uitgenodigd: Diplo en Bear.

Simply Red

Wat: Concertregistratie
Wanneer: 27 augustus 2020 om 20.00 uur
Hoe te zien: via YouTube  (gratis)

Deze week hebben we in Nederland te maken met een heuze zomerstorm, perfect om Cuba in huis te halen en dan wel samen met Simply Red. De Britse band laat donderdag een liveregistratie in première gaan, opgenomen vanuit het Gran Teatro in Havana. De band mist het optreden voor publiek, maar hoopt zo toch een beetje de magie en sfeer van livemuziek bij de fans in huis te brengen.

IDLES

Wat: Livestream
Wanneer: 29 en 30 augustus 2020, verschillende tijdstippen
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Schuif alle meubels maar aan de kant. De Britse postpunk-band IDLES geeft maar liefst drie verschillende livestreams vanuit de Abbey Road Studios in Londen en die kun jij live vanuit huis volgen. Voor alle drie de streams is er een aparte setlist samengesteld. Kies jouw favoriet uit op de site, of ga gewoon voor een multistream ticket en bekijk alle drie de optredens verdeeld over twee dagen.

Concert Flashback van de week:

Eefje de Visser op (een leeg) Lowlands 2020

Dat afgelopen weekend Lowlands had moeten plaatsvinden kan je haast niet zijn ontgaan, maar het kan wel zijn dat je wat optredens gemist hebt die ter ere van het festival online te zien waren. Bijvoorbeeld die van Eefje de Visser, die normaal al menigeen kippenvel bezorgd met haar mooie stem, maar zo op een leeg Lowlandsterrein dat gevoel nog eens extra weet te versterken.

Update 18 augustus 2020

Livestreams van deze week:

Oscar Jerome

Wat: Livestream
Wanneer: 18 augustus 2020 om 21.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Kijk live mee met Oscar Jerome en band die een eenmalige livestream geven ter ere van de release van het eerste soloalbum Breathe Deep. Tijdens deze livestream laten zij nummers van het album horen die zij voor de allereerste keer uitvoeren, plus enkele oude favorieten. Je ziet deze show live vanuit The Room Studios in Londen.

Line-up: Oscar Jerome, Lily Carassik (Trompet), Tom Driessler (Bas), Ayo Salawu (Drums) + een aantal speciale gasten.

Lowlands Free:United

Wat: Thuisfestival
Wanneer: 21 en 22 augustus 2020
Hoe te zien: liveuitzending via 3fm.nl/lowlands

Als we ergens wel behoefte aan hebben, dan is het aan drie (of vier, of vijf) dagen verdwalen op A Campingflight to Lowlands Paradise, door trouwe bezoekers ook wel ‘thuis’ genoemd. Het komende weekend zal thuis toch echt je eigen huis zijn en moeten we het doen met de beelden van eerdere edities. Gelukkig doet de organisatie in samenwerking met 3FM er alles aan om je toch dat ultieme Lowlands-gevoel te geven. Om te beginnen is er een heus blokkenschema online gezet, zodat je alvast kunt aankruisen wat je allemaal wil zien. Grote kans dat je deze editie minder mist dan tijdens een gewoon Lowlands-weekend! Download en print ook zeker de speciale Lowlands-toolkit uit, zodat je je huis kunt voorzien van echte Lowlands-toiletten (tandenborstelconcert!), bewegwijzering, verboden-te-crowdsurfenborden, een muntenloket en meer.

Concert Flashback van de week:

Twenty One Pilots op Lowlands 2019

Natuurlijk staat ook ons terugkijkconcert van de week in het teken van Lowlands. Uiteraard kozen we wel voor een optreden dat we niet in het blokkenschema tegenkwamen, maar wel een mustsee is voor iedereen die er niet bij was en ongetwijfeld een feest om terug te zien voor degene die er wél bij was. Twenty One Pilots staat bekend om hun ijzersterke liveshow en het publiek van Lowlands eet uit hun hand.

Update 11 augustus 2020

Livestreams van deze week:

Brennan Heart

Wat: Livestream én liveshow
Wanneer: vrijdag 14 augustus 2020 om 21.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Hardstyle in je huiskamer, zodat je rondjes kunt springen om de salontafel? Of voor het eerst in je leven een seated hardstylefeest meemaken in de enorme zaal van de Ziggo Dome? Aan jou de keus, want het laatste optreden in de Larger Than Live-serie is weggelegd voor Brennan Heart presents I AM HARDSTYLE in concert! Let bij het kopen van tickets weer goed op dat er verschil is tussen zaaltickets (Ziggo Dome) en livestreamtickets.

Biffy Clyro

Wat: Livestream
Wanneer: zaterdag 15 augustus 2020 om 21.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Biffy Clyro geeft een eenmalige liveshow op een iconische locatie in Glasgow ter gelegenheid van de release van hun nieuwe album A Celebration of Endings. Tijdens deze stream zullen zij het nieuwe album voor het eerst volledig spelen en tijdens de soundcheck ook een aantal nummers spelen van hun eerdere albums. De livestream is niet achteraf terug te zien en alleen toegankelijk voor mensen met een ticket.

Steel Panther

Wat: Livestream
Wanneer: zondag 16 augustus 2020 om 23.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar

Ben je meer in voor een avondje glamrock, tune dan in bij de livestream van Steel Panther. Verkleed mag uiteraard, maar volgens de website van de Amerikaanse band is het ook 100% legal to attend this concert naked. Aangezien er zondag ook weer bijna 30 graden is voorspeld, niet eens zo’n gek idee.

Concert Flashback van de week:

Chef’Special live op Sziget 2017

Voorlopig zitten we nog middenin het festivalseizoen, al is het anno 2020 wel het digitale festivalseizoen. Gaan we nu niet meer over mokken. Toch? Tuurlijk wel! Afgelopen dagen had Sziget plaats moeten vinden en daar mag je best wel even bij stilstaan. Of zoals Joshua van Chef’Special: erbij zitten in een rolstoel. Ter ere van dit jaarlijkse ‘Nederlandse’ feestje in Hongarije kozen wij dit memorabele optreden van deze Haarlemse Amígos.

 

Update 4 augustus 2020

Livestreams van deze week:

Maan

Wat: Livestream én liveshow
Wanneer: donderdag 6 augustus 2020 om 21.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar. Ook verkrijgbaar als zaaltickets!

Na zeven keer Ziggo Dome weet ze de weg naar het podium inmiddels blind te vinden. Dat ze hier echter nog nooit solo stond, maakt Maans interactieve Larger Than Live-show een regelrechte must-see – helemaal omdat ze een liveband en haar splinternieuwe album Onverstaanbaar meeneemt. Wil je deze bijzonder show in echt zien? Ook dat kan, kies dan voor de Ziggo Dome-tickets.

The Streets

Wat: Livestream
Wanneer: donderdag 6 augustus 2020 om 22.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar.

Liever wat original pirate material in je huiskamer? Geen probleem, want The Streets geeft donderdagavond een optreden vanuit EartH – een kleine club in de wijk Hackney in Londen, die wereldwijd live te streamen is. None Of Us Are Getting Out Of This LIVE Alive is de show genaamd, wat natuurlijk een knipoog is naar de onlangs uitgebrachte mixtape. Het zal voor Mike Skinner en zijn band de eerste keer zijn dat zij in zo’n kleine zaal spelen sinds de zomer van 2006.

De Staat

Wat: Livestream
Wanneer: zaterdag 8 augustus 2020 om 21.00 uur
Hoe te zien: unieke toegang voor ticketkopers – tickets hier verkrijgbaar.

Nog een optreden uit de Larger Than Live-serie, maar wel weer even heel wat anders. Niemand minder dan De Staat zal zaterdag op het podium van de Ziggo Dome staan en dit kun jij live vanuit huis volgen. Gezien de verbluffende show op Lowlands 2019, verwachten wij dat zij van deze show ook weer een waar spektakel gaan maken. Helaas zijn er voor deze show geen zaaltickets te koop. Zal dit te maken hebben met de show die zij gaan neerzetten? We hebben geen idee, maar er is maar één manier om daar achter te komen.

Concert Flashback van de week:

Arcade Fire live op Lollapalooza 2010

Afgelopen weekend vierde Lollapalooza een digitaal feestje en dat deden ze door heel veel liveregistraties vrij te geven van eerdere festivaledities. Hier vind je alle filmpjes terug, maar wij tippen je alvast dit optreden van Arcade Fire van 10 jaar geleden.

 

Update 10 juni

Dear Class of 2020

Op 6 juni was er een livestream speciaal voor de geslaagde scholieren, omdat ze dit jaar geen echte uitreiking kunnen meemaken. Tijdens de livestream kwamen verschillende artiesten en bekende mensen voorbij onder ander BTS, Beyoncé, Lizzo, Lady Gaga, Alicia Keys en Barack en Michelle Obama. Bekijk hieronder de gehele vier en een half uur durende livestream

Wibi Soerjadi

De pianist Wibi Soerjadi gaat in zijn tuin verschillende concerten geven tijdens de Coronaproof tuinconcerten. 15 augustus is het eerste concert van de acht en er zijn nog tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

BTS

14 juni is het zo ver, Bang Bang Con the Live. Om in deze bizarre tijd toch nog op te kunnen treden voor hun BTS ARMY geeft BTS zondag een 90-minuten durend online concert.

Pinkpop

Weet jij alles over Pinkpop? Bewijs het in de Online Pinkpop Quiz. Op vrijdag 19 juni kan je meedoen aan deze unieke quiz. Meld je aan via pinkpop.nl/quiz.

Kansas

De band Kansas komt 26 juni met een nieuw album, The Absence of Presence. Daarom verscheen op 5 juni de nieuwe single Jets Overhead. Beluister de single hieronder.

Update 3 juni

Metropole Orkest

Vanavond is de eerste livestream door het Metropole Orkest. Elke livestream van de Metropole Studio Sessions heeft een ander thema. Vandaag is het thema I’ve got the world on a string, op 17 juni Tribute to Clifford Brown en 1 juli Tribute to Charlie Haden. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Billie Eilish

Billie Eilish reageert op een prachtige manier op bodyshamers in de video NOT MY RESPONSIBILTY. De video is gemaakt speciaal voor haar tour, maar nu ook online te zien. Bekijk de video hieronder.

The 1975

Een nummer met Greta Thunberg, dat klonk als muziek in de oren bij The 1975. In het nummer The 1975 hoor je Greta praten over het klimaatprobleem.

Together In One Voice

Manchester International Festival heeft afgelopen zondag Together In One Voice – Singalong gelivestreamd om Manchester bij elkaar te brengen. Verschillende bekende artiesten waren erbij, zoals Liam Gallagher, Mark Owen en Emeli Sandé. Je kan de gehele singalong hieronder terugkijken.

Davina Michelle

Op 8 en 9 juli is Davina Michelle door heel Nederland te zien met haar concert MY OWN WORLD. Niet live maar in alle Pathé-bioscopen en via Pathé Thuis.

Update 27 mei

Ticketmaster Homecoming

Deze week komt seizoen 4 van Homecoming van Ticketmaster UK online. De eerste twee hometours staan al online: Justin Jesso en L Devine geven een kijkje in de keuken. Ook Kara Marni, Lilla Vargen en Freddie Long volgen deze week nog.

Glastonbury 2020

Dit jaar zou de vijftigste editie van het festival Glastonbury zijn. Om het toch een beetje te vieren gaat de BBC op verschillende platforms optredens van vorige edities laten zien. Dit gebeurt in het weekend wanneer het festival eigenlijk zou plaatsvinden, 25 tot en met 29 juni. Er komen optredens van onder andere Adele, Beyoncé, David Bowie en Amy Winehouse voorbij.

Bökkers + De Heinoos

Op zaterdag 30 mei geven Bökkers en De Heinoos een uniek duoconcert via livestream! De twee bands zorgen voor een avondje ouderwets høken met eigen hits én nummers van Normaal, live in je woonkamer. Dit wil je niet missen, dus koop nu een ticket via Ticketmaster.nl.

Camila Cabello

Vanavond en 3 juni geeft Camila Cabello een akoestische liveshow op het Twitteraccount van Mastercard.

Nest Sessions

Afgelopen weekend waren de Nest Sessions van Google. Je kon via je Google Home luisteren naar deze intieme sessies. Onder andere Years & Years, Celeste en Sam Tompkins waren van de partij. Je kan alle activiteiten en optredens in de afspeellijst hieronder terugkijken.

David Guetta

Op 31 mei om 1:00 uur ‘s nachts gaat David Guetta live om geld op te halen voor Feeding America en NY Mayor’s Fund.

Davina Michelle

Davina Michelle is bekend geworden door haar covers op YouTube, maar wist je dat ze nog steeds wekelijks een cover uploadt op haar kanaal? Deze week is het een cover van het nieuwe nummer van Lady Gaga en Ariana Grande, Rain On Me.

Paul McCartney

Vrijdagavond zou Paul McCartney in het Goffertpark in Nijmegen staan. Daarom gaat Radio 10 het concert Good Evening New York City uit 2009 uitzenden op de radio. Je kunt van 21:00 uur tot 23:00 live meeluisteren.

Update 20 mei

Jonas Brothers ft. KAROL G

De Jonas Brothers hebben een nieuw nummer uitgebracht samen met KAROL G. De videoclip voor het nummer X is vanuit hun huizen gefilmd. Bekijk de video hieronder.

 

BBC Big Weekend

Heb jij dit weekend een lang weekend? Of een BBC Big Weekend? Via verschillende digitale podia treden verschillende artiesten op en worden er oude optredens laten zien. De Headliner Stage staat in het teken van optredens van vorige edities van het festival, met onder andere Billie Eilish, One Direction, Jay Z en Shawn Mendes. De andere podia zijn een combinatie van oude en nieuwe optredens met onder andere Niall Horan, Anne-Marie, Sam Smith en Jonas Brothers. Bekijk hier de line-up.


Lady Gaga en Ariana Grande

Aankomende vrijdag komt er een nieuw nummer uit van Lady Gaga Het nummer Rain on Me is een samenwerking met Ariana Grande. En hoort bij Lady Gaga’s nieuwe album Chromatica dat 29 mei uitkomt.

View this post on Instagram

… water like misery ⛈ #RainOnMe 5/22

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Take That

Groot nieuws voor Take That-fans. Robbie Williams komt voor één keer terug naar de band. Speciaal voor het goede doel komt de band bij elkaar voor een virtueel optreden op 29 mei op het YouTube-kanaal van CompaterTheMeerkat.


Taylor Swift

Op Disney+ kun je nu het concert van Taylor Swift, City of Lover, in Parijs terugkijken. Geniet mee met alle nummers van haar album Lover tijdens dit albumrelease-concert.

 

Update 13 mei

Capital’s Summertime Ball

Het Britse radiostation Capital FM organiseert jaarlijks Capital’s Summertime Ball. Dit jaar doen ze het iets anders. Op zaterdag 16 mei laten ze de beste optredens van de laatste elf edities zien. Je kan optredens van onder anderen One Direction, Ariana Grande, Bruno Mars, Stormzy, Ed Sheeran en Coldplay verwachten. Je kunt de stream op verschillende platforms bekijken, waaronder YouTube.

Ariana Grande & Justin Bieber

Ariana Grande en Justin Bieber hebben samen een nieuw nummer uitgebracht: Stuck with U. In de videoclip zijn verschillende thuisvideo’s te zien van Grande, Bieber en hun fans. Naast dat het een mooi nummer en muziekvideo is, halen ze ook geld op voor het goede doel First Responders Children’s Foundation.

The Kik

Dave Von Raven van The Kik heeft een nummer over het virus geschreven. Hou zeker ook de Facebook-pagina van de band in de gaten, want ze verzorgen regelmatig livestreams. Afgelopen zaterdag waren ze nog live vanuit De Oosterpoort in Groningen.

Green Day

Billie Joe Armstrong van Green Day uploadt elke maandag covers op het YouTube-kanaal van de band onder de naam No Fun Mondays. Afgelopen maandag coverde hij Not That Way Anymore van Stiv Bators.

#TogetherAtHome

Chris Martin (Coldplay) heeft zaterdag de laatste #TogetherAtHome-show gestreamd. Bekijk de livestream hieronder samen met alle andere livestreams van dit initiatief.

Snow Patrol

Elke zaterdag is Saturday Songwrite op het Instagram-account van Snow Patrol. Tijdens deze livestream schrijft zanger Gary Lightbody samen met kijkers een nieuw nummer. Dit doet hij nu al acht weken, waardoor er dus acht nieuwe nummers geschreven zijn. Aankomende zaterdag kun je zelf weer meeschrijven.

View this post on Instagram

Thanks so much to everyone that was involved today. Thank you for your chord suggestions, lyrics and banter. The person that clearly clicked onto live steam not knowing what was going on and posted ‘what are we doing?’ Those lyrics made it into the song. You see you don’t have to know how to play an instrument or even intend to participate to write a song this way. Any single thought or utterance can end up helping in the making of these songs. You might not like the end result and you might have preferred I worked on one of the other melodies but each week we are making something together and I’m loving every minute of it. Thank you to everyone that participated. Doing this each week is a joy. Peace and love to you all. gL.x

A post shared by Snow Patrol (@snowpatrol) on

Update 6 mei

Martin Garrix

Varend op een boot gaf Martin Garrix een concert voor Bevrijdingsdag. Op gepaste afstand voer zijn publiek mee op hun eigen boten. Bekijk de unieke liveset hieronder.

Big Weekend UK 2020

BBC Radio 1 organiseert elk jaar het festival Big Weekend. Helaas kan het niet doorgaan, maar ze hebben een oplossing gevonden. 22, 23 en 24 mei kan je online genieten van het festival, verdeeld over vijf virtuele podia. Er zijn op dit moment vijf artiesten aangekondigd: Sam Smith, Biffy Clyro, Young T & Bugsey, Anne-Marie en Rita Ora.

Keane

De band Keane heeft het nummer I’m Not Leaving opgenomen vanuit hun eigen huis. Bekijk de Lockdown Version hieronder.

The 1975

Vrijdag om 20:00 kan je samen met The 1975 naar hun album I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it luisteren. Het is nog niet bekend op welk platform het luisterfeestje gaat plaatsvinden.

Ticketmaster Homecoming

Altijd al thuis willen kijken bij artiesten? Ticketmaster UK wel, en dat doen ze met de serie Ticketmaster Homecoming. Artiesten geven een tour door hun huis. Er staan op dit moment elf video’s online.

TikTok Livestreams

Deze week zijn er elke dag nieuw livestreams op TikTok om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Artiesten als Camila Cabello, Steve Aoki en Terry Crews doen mee. Elke dag is er een ander thema. Check hieronder de line-up:

 

Update 29 april

Jonas Brothers

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe concertfilm van de Jonas Brothers uit op Amazon Prime. Happiness Continues: A Jonas Brothers Concert Film laat naast een concert ook een kijkje achter de schermen zien van hun Happiness Begins-tour.

Biffy Clyro

Biffy Clyro was live op de Facebookpagina van Billboard. Tijdens de livestream konden de kijkers vragen stellen, verzoekjes sturen en donaties doen voor Downtown Women’s Center. Kijk de livestream hieronder terug.

Foo Fighters

Op YouTube kun je nu het concert Live in Hyde Park (2006) van Foo Fighters kijken. Foo Fighters haalt met dit concert ook geld op voor Musicares, om mensen in de muziekindustrie te kunnen ondersteunen.

Post Malone

Post Malone heeft op zijn YouTubekanaal een Nirvana-eerbetoon-thuisconcert gelivestreamd. Tijdens de livestream konden mensen geld doneren voor de Wereldgezondheidsorganisatie.

Miley Cyrus

Live vanuit haar eigen huis trad Miley Cyrus op voor Saturday Night Live. Ze zong het nummer Wish You Were Here van Pink Floyd.

The Rolling Stones

De legendarische band The Rolling Stones heeft een nieuw nummer uitgebracht. In de clip van Living In A Ghost Town zie je verschillende lege wereldsteden.

Genesis

Elke zaterdag om 21:00 verschijnt er een nieuwe concertregistratie van Genesis op hun YouTubekanaal. Het Genesis Film Festival 2020 is op 18 april begonnen en gaat tot 16 mei door. Bekijk hieronder The Mama Tour uit 1984.

Tones And I

Voor het initiatief #WithMe van YouTube gaat Tones And I op 30 april om 4:00 uur ’s nachts live op haar YouTubekanaal.

Update 22 april

Billie Eilish & FINNEAS

Vannacht om 2:00 uur gaan Billie Eilish en FINNEAS live op Twitter, YouTube en Twitch van Verizon. Hiermee helpen ze kleine lokale bedrijven deze moeilijke tijd door te komen.

PlayOn Fest 2020

Een festival met de grootste artiesten komt jouw kant op. PlayOn Fest 2020 is een virtueel festival waar artiesten zoals Coldplay, Panic! At The Disco, Ed Sheeran, Paramore, Bruno Mars en Cardi B aan meewerken. Tijdens het festival worden oude optredens van de artiesten vertoond. Naast alle optredens wordt er ook geld opgehaald voor de Wereldgezondheidsorganisatie. PlayOn Fest is van 24 tot en met 26 april te zien op YouTube. Morgen wordt het volledige uitzendschema bekendgemaakt.

View this post on Instagram

@warnermusic and the @who have announced an exciting one time only virtual festival that promises to be the first of its kind with high energy performances from superstar artists performing on world class stages including the Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo, Primavera Sound, Rock In Rio and more! PlayOn Fest will take place on April 24 – 26 and will feature a lineup of more than 65 A-List artists including @teddysphotos, @iamcardib, @coldplay, @laflare1017, @portugaltheman, @saweetie, @charlieputh, @twentyonepilots , @liluzivert, @beberexha , @roddyricch , @panicatthedisco, @janellemonae, @Greenday, @avamax, @iamkevingates, @alecbenjamin and many more! All revenue raised from this event will directly benefit the World Health Organization, which recently lost its federal funding. The festival will also feature a bespoke merch line which all profits from will go directly to the WHO! ➡️ link in bio for info

A post shared by PlayOnFest (@playonfest2020) on

Lowlands

Lowlands is in het archief gedoken en heeft uren aan video’s gevonden. De eerste LTV Supermegacompilatie staat online en is 45 minuten genieten. Houd Lowlands in de gaten voor nog meer video’s!

Pink Floyd

Elke vrijdag wordt er een nieuw concert van Pink Floyd online gezet. Het eerste concert is PULSE uit 1994. Het concert is volledig hersteld en is dus in goede kwaliteit te bekijken.

5 Seconds of Summer

Wat krijg je als 5 Seconds of Summer hun hele album wil spelen in één video? “It didn’t go as planned, but here it is anyways.” Aldus de band zelf.

Troye Sivan

Troye Sivan heeft afgelopen maandag zijn nummer Take Yourself Home live vanuit zijn huis opgenomen. Bekijk de video hieronder.

The Black Crowes

De broers Robinson van The Black Crowes hebben op 16 april een live-optreden online gezet. Het optreden, Brothers of a Feather Live At The Chapel in San Francisco, kun je hieronder bekijken.

Update 15 april

#TogetherAtHome

Vorige week maakte Global Citizen al bekend dat er een groot thuisconcert komt met veel artiesten en deze week maakten ze nog meer artiesten bekend. Artiesten en bekende mensen als Taylor Swift, Niall Horan, Oprah Winfrey, Lewis Hamilton, The Killers en Céline Dion zullen langskomen tijdens dit historische event. Hier in Nederland moeten we er wel midden in de nacht voor op; Het begint namelijk op 19 april om 2:00 uur ’s nachts. Daarnaast zijn er weer veel artiesten geweest die vanuit hun huis een concert hebben gegeven, zie hieronder een playlist met alle #TogetherAtHome thuisconcerten.

BTS

De boyband BTS gaat hun fans verwennen dit weekend. Op zaterdag en zondag gaat de band acht van hun optredens livestreamen op YouTube. Meer hoeven we niet te zeggen!

Yungblud

Yungblud fans hadden een top tweede paasdag! Maandag plaatste de zanger namelijk een concert op zijn YouTube-kanaal. Geniet van Yungblud Live at Brixton Academy hieronder!

Meghan Trainor

Zelfs in deze tijden kunnen artiesten nog op tour bewijst Meghan Trainor. Ze gaat op tour in haar huis! Elk optreden is op een andere plek in haar huis en op een ander platform. Kijk hieronder het tourschema en kijk waar jij bij wilt zijn.

Ziggo Dome

Mis je het Ziggo Dome net zo veel als wij? Gelukkig hoeven we de zaal dit weekend niet te missen. Je kunt Ziggo Dome Concertweekend kijken op kanaal 13 van Ziggo. Ze laten heel het weekend shows zien die gefilmd zijn in de zaal van onder andere Kensington, Armin van Buuren en Ladies of Soul.

James Bay

Deze tijd is perfect om een instrument te leren en James Bay helpt je hiermee. Op zijn Instagram-pagina plaatst hij video’s om je te leren gitaar te spelen. Je kunt nu al zes nummers leren spelen.

Andrea Bocelli

Vanuit een leeg Duomo di Milano trad Andrea Bocelli op. De indrukwekkende beelden van een leeg Milaan in combinatie met de prachtige stem van Bocelli is niet te vergelijken met andere optredens.

Billboard

Op de Facebookpagina van Billboard treden verschillende artiesten live op zoals CeeLo Green, Leslie Odom Jr., Grace VandeWaal en Alessia Cara. Ook Rebecca Black, die veel mensen van haar viral nummer Friday kennen, was te gast en kun je hieronder terugkijken. Je kunt tijdens de livestreams vragen stellen, verzoeknummers aanvragen en donaties doen.

Update 8 april

Ariana Grande

Op zaterdag plaatsten Ariana Grande een video op Twitter. In de video zong ze My Everything. Bekijk en luister dit prachtige nummer hieronder.

MetroTV

Elke donderdag om 20:30 uur is er MetroTV, verzorgd door het poppodium Metropool. Je kunt genieten van livesessies, interviews en actuele ontwikkelingen. Het concept is om telkens twee solisten uit te nodigen voor een korte set om daarna samen nog enkele songs te brengen.  Er staan al twee afleveringen online op het YouTube-kanaal van Metropool.

Biffy Clyro

Op 3 april gaf Simon Neil van Biffy Clyro een thuisconcert op Facebook en deze is nu terug te kijken op YouTube. Geniet van een half uur lang heerlijke muziek met zelfs een intro, net als bij een echt concert.

Coachella

Festivalliefhebbers opgelet! Op 10 april komt de documentaire Coachella: 20 Years in the Desert uit. Oorspronkelijk zou het festival dan zijn, maar het is verplaatst naar oktober dit jaar. Om Coachellafans niet te lang te laten wachten, brengen ze op het tijdstip dat de hekken open zouden gaan een documentaire uit.

James Blake

James Blake heeft helaas zijn Europese tour afgelast. Om zijn fans niet zonder concert te laten zitten, is hij maandag live gegaan op Instagram. Je kan de hele livestream terugkijken op zijn Instagram-account.

Hayley Williams

Thuis stil zitten en niks doen? Daar doet Hayley Williams niet aan. Ze heeft op haar YouTube-kanaal een video geüpload met een workout op haar eigen nummer Over Yet. Sta op en doe mee met deze workout!

The Isolation Sessions

The Isolation Sessions is een initiatief van Bob de Wit (the Supernova Studio) en Eindhoven Rockcity en wordt live uitgezonden vanuit het poppodium Effenaar. Iedere dag om 21:00 uur is er een nieuwe livestream met muziek van toffe lokale artiesten en bands. De livestreams zijn te zien op het Facebook-event The Isolation Sessions en je kan alle livestreams terugkijken op het YouTube-kanaal met dezelfde naam.

Zolderkamerconcert

Daan Boom, bekend van Streetlab, maakt vanaf zijn zolderkamer de leukste nummers met actuele thema’s. Hij heeft al nummers gemaakt voor de zorg, thuisblijvers, vakkenvullers en over Irma Sluis, de gebarentolk bij de persconferenties.

Cirque du Soleil

Groot fan van Cirque du Soleil of heb je ze altijd al willen zien? Cirque du Soleil heeft een uur durende special op hun YouTube-kanaal gezet en deze is gratis te bekijken! Geniet en bewonder deze bijzondere show!

#TogetherAtHome

Last but not least: #TogetherAtHome. Elke dag komen er weer nieuwe livestreams bij, te veel om op te noemen. Gelukkig zet Global Citizen alles in een makkelijke playlist, die hieronder staat. Deze week kwam er groot nieuws over dit initiatief: op zaterdag 18 april komt er een thuisconcert met grote namen als Lady Gaga, Billie Eilish, Lizzo, Alanis Morissette en Elton John om er maar een paar te noemen. Het thuisconcert wordt op verschillende platformen gestreamd zoals YouTube, Twitch en Facebook, maar ook op verschillende televisiekanalen.

Update 1 april

TivoliVredenburg

Op dit moment kan TivoliVredenburg geen concerten organiseren. Daarom gaan ze dagelijks om 20:00 ‘live’ op Facebook. Ze livestreamen dan een concert om met iedereen te kijken. Je kan alles terugkijken via de website van TivoliVredenburg.

The Killers

Vanavond om 22:00 uur zijn The Killers te gast bij RADIO.COM. Kavan Kenney gaat de mannen vragen stellen die mensen in de reacties zetten bij de Instagram-post van de aankondiging.

Dolly Parton

Op de nacht van 2 op 3 april om 1:00 uur gaat de nieuwe YouTube-show van Dolly Parton in première. Ze gaat verhaaltjes voor het slapengaan voorlezen op het YouTube-kanaal Dolly Parton’s Imagination Library.

The iHeart Living Room Concert for America

Dit concert is er niet zomaar één. Onder andere Billie Eilish, Demi Lovato en Backstreet Boys treden op vanuit hun huis tijdens deze livestream. De video staat hieronder en is een constante livestream om geld op te halen voor het goede doel.

Hozier

Vrijdag gaat Hozier live op zijn Instagram- en Facebookaccount om geld op te halen tegen kindermishandeling. Zoals Hozier zegt: Child abuse does not stop in a pandemic. 💚

De Staat

Nederlandse artiesten gaan ook live, zoals De Staat. De band was afgelopen vrijdag live op Facebook. Je kon vragen insturen voor de Q&A die de band tijdens de livestream beantwoordde. De video van 25 minuten kun je hieronder terugkijken.

Dua Lipa

Geen concert, maar wel een gesprek tussen Dua Lipa en visagiste Lisa Eldridge. Vanavond om 20:00 uur gaan ze live praten over muziek, make-up en hun favoriete looks. Perfect moment om Dua Lipa beter te leren kennen.

In My Room

Elke maandag, woensdag en vrijdag om 21:00 uur  is er een aflevering van In My Room op het Instagram-account van Rolling Stone. Elke aflevering gaat een andere artiest live. Je kan alle aflevering terugkijken op Instagram.

Eefje De Visser

Gisteren was Eefje De Visser live bij het Belgische Café Quarantaine Live. Ze gaf een fantastisch miniconcert vanuit haar studio.

#TogetherAtHome update

Het project van Chris Martin, #TogetherAtHome, is nog steeds een groot succes! Afgelopen week waren onder andere Anne-Marie, Jennifer Hudson, Noah Cyrus, Lauren Jauregui en Jonas Blue aan de beurt. Hieronder de geüpdate playlist met alle optredens:

Update 25 maart

#MetallicaMondays

Elke maandag gaat Metallica een volledig concert livestreamen op YouTube en Facebook. Het is niet live, het zijn oude concerten die de band heeft opgenomen. Het eerste concert is Metallica: Live at Slane Castle uit 2019. Check het twee en een half uur duren concert hieronder.

#timstwitterlisteningparty

Tim Burgess van The Charlatans organiseert op twitter luisterfeestjes van legendarische album en dit doet hij niet alleen. Gisteravond vertelde Franz Ferdinand zelf alle verhalen achter hun eerste album terwijl ze samen met fans naar het album luisterden. Elke werkdag om 23:00 uur een ander luisterfeestje. Vrijdag is Liam Gallagher er zelfs om te luisteren en te praten over het album Definitely Maybe van Oasis.

James Blunt

Vele artiesten geven thuisconcerten. Op de vraag of James Blunt ook een online concert gaat geven had hij 126 tekens nodig:

Bono

Op St. Patrick’s day zong Bono van de band U2 een hartverwarmend nummer en schreef: For the Italians who inspired it [het nummer]… for the Irish… for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it’s you we’re singing to.

Miley Cyrus

Bright Minded: Live with Miley is de nieuwe talkshow van Miley Cyrus. Elke weekdag om 18:30 uur is er een nieuwe aflevering op haar Instagram-account. Elke aflevering komen er weer andere gasten, vanavond zijn Bebe Rexha, Reese Witherspoon, Hillary Duff en Dua Lipa erbij!

17 Miljoen Mensen

In Nederland zitten de artiesten ook niet stil. In een leeg Rotterdam Ahoy traden Davina Michelle, Snelle en DI-RECT op voor de eerste aflevering van 17 Miljoen Mensen. Er gaan vier afleveringen komen waarin Davina Michelle met een gastartiest optreed en het eindigt met een nieuwe versie van het nummer 15 Miljoen Mensen.  Klik hier voor aflevering 1.

#TogetherAtHome

Dit concept is vorige week tot leven gekomen dankzij Chris Martin. In een week tijd hebben heel veel artiesten onder de hashtag verschillende thuisconcerten gegeven. Artiesten als Niall Horan, Hozier, Years & Years, One Republic en Shawn Mendes & Camila Cabello. Hieronder staat een playlist van alle #TogetherAtHome livestreams.

Update 18 maart

Coldplay

Afgelopen maandag gaf Chris Martin van Coldplay een thuisconcert op het Instagram-account van de band. Martin speelde verschillende hits op zijn piano en praatte met de kijkers. Zijn doel is dat er elke dag een andere artiest een thuisconcert geeft met #TogetherAtHome. John Legend was de volgende artiest. Check de Instagram-livestream van Chris Martin hieronder.

John Legend

Dinsdag was het de beurt aan John Legend voor het thuisconcert. Op de Instagram-livestream was niet alleen John te zien, maar ook zijn vrouw en dochter kwamen langs. De livestream duurt een klein uurtje. De livestream staat op het Instagram-account van John Legend en staat hieronder.

Frank Turner

Frank Turner heeft al zijn concerten in Engeland moeten afzeggen, maar hij wil zijn fans niet teleurstellen. Afgelopen dinsdag gaf hij daarom alsnog een concert, niet in een concertzaal maar in zijn woonkamer. Het concert duurt maar liefst twee uur en is terug te kijken via Facebook. Naast het concert was er ook een fundraiser voor Turner zijn crew en band, die door het virus nu geen inkomsten hebben.

Snow Patrol

De band Snow Patrol geeft morgenavond om 20:00 uur een akoestisch concert op hun Instagram-account. Wil je dat ze jouw favoriete nummer spelen? Zet het dan in de reactie van de aankondiging. De band zal de meest aangevraagde nummers spelen. Dit wordt niet het enige thuisconcert van Snow Patrol, de band wil er meer organiseren. De livestreams worden na afloop op het Instagram-account gezet.

The Kik

Aankomende zaterdag zal The Kik een akoestisch thuisconcert geven. Om 20:30 uur zal de band beginnen op Facebook. Heb je verzoekjes, dan kan je die alvast aanvragen op het Facebook-event. Op zaterdag gaan ze de setlist bepalen aan de hand van de meest aangevraagde nummers.

Yungblud

De eerste aflevering van The Yungblud Show is een feit. De zanger heeft op 16 maart een livestream gedaan, maar niet alleen. Hij had MGK, Bella Throne en Oliver Tree uitgenodigd voor de eerste show. Het is een heuse show: naast optredens speelt Yungblud ook spelletjes met zijn gasten. Er komen nog meer shows in de toekomst.

Christine and the Queens

Wil je dagelijks mooie muziek? Christine and the Queens is van plan om dagelijks rond 18:00 uur een optreden te geven op haar Instagram-account. Het eerste optreden staat al online.

Lizzo

Heb je geen zin in een concert? Lizzo heeft een meditatiesessie op haar Instagram gezet, op de Lizzo-manier. Moeten we nog meer zeggen?

Heb jij nog leuke thuisconcerten gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!

Share post