Muziek

Marco Borsato wint Ticket Of The Year 2019

Voor het eerst gaat de Ticket Of The Year-award naar een Nederlandse artiest!

Stem op jouw favoriet

De winnaar van onze Ticket of the Year-verkiezing is bekend! Gisteren verrasten we niemand minder dan Marco Borsato met de award voor jullie favoriete event van 2019 voor zijn concertreeks in De Kuip. Het is voor het eerst dat een Nederlandse artiest met deze prijs naar huis gaat: eerdere winnaars waren Justin Bieber (GelreDome, 2016) en Ed Sheeran (Ziggo Dome, 2017 en Johan Cruijff ArenA, 2018).

Marco Borsato: “Ik voel me ontzettend vereerd dat ik deze prijs mag ontvangen. Ik ben mijn fans zeer dankbaar die me daarbij hebben geholpen. Het is een fantastische waardering dat het publiek zo massaal op mij heeft gestemd”.

De complete top 5 in Nederland is geworden:
1. Marco Borsato, Stadion Feijenoord, De Kuip
2. P!NK, Johan Cruijff Arena
3. Shawn Mendes, Ziggo Dome
4. P!NK, Malieveld
5. Ariana Grande, Ziggo Dome

Ticket of the Year: 10x de beste events van 2019

Woensdag 6 november 2019

Hoewel 2019 nog even te gaan heeft, kunnen we al langzaam terug gaan kijken op een mooi (event)jaar. Dit doen we met onze jaarlijkse Ticket of the Year-verkiezing. Welk concert of ander event heeft bij jou zo’n grote indruk gemaakt dat het jouw favoriet van dit jaar is geworden? Je kan je stem doorgeven via Ticketmaster.nl/ticketoftheyear. Daarmee maak je ook nog eens kans op een Ticketmaster-cadeaukaart t.w.v. €250! Win-win dus. Voor degenen die nog geen inspiratie hebben, sommen wij hieronder onze favorieten op.

Elton John (Ziggo Dome, 8 & 17 juni)

Met een film, een boek en een reeks afscheidsconcerten was 2019 zeker ook het jaar van Sir Elton John. Dit jaar stond hij twee keer in de Ziggo Dome met zijn Farewell Yellow Brick Road Tour. Aangezien dit zijn afscheidstournee is zullen de concerten op 8 en 17 juni zijn laatsten ooit geweest zijn. Geniet dus nog even van deze uitvoering van Your Song.

Elton John - Your song (live in Amsterdam, Ziggo Dome)

 

Shawn Mendes (Ziggo Dome, 7 & 8 maart)

In maart keerde de jonge singer-songwriter voor twee concerten terug naar de Ziggo Dome. Hij krijgt de zaal helemaal mee met nummers als StitchesYouth en Lost in Japan. Het was zijn eerste show van de tour en een betere start kon hij eigenlijk niet hebben. Mendes had speciaal voor de tour lichtgevende bandjes laten maken, die licht gaven bij bepaalde nummers, wat een erg indrukwekkend effect gaf. Hieronder is dat mooi te zien tijdens de nummer Life of the Party en When You’re Ready.

Shawn Mendes - Life of the Party & When You're Ready (Ziggo Dome, Amsterdam, 7 March 2019)

 

Muse (Goffertpark, 27 juni/Ziggo Dome, 12 september)

Met het nieuwe album Simulation Theory op zak speelde Muse dit jaar twee keer in Nederland. De Britse band begon met een zomerse outdoorshow in het Goffertpark en kwam in september terug voor een indoorshow in de Ziggo Dome. Binnen komt Muse toch wel het beste tot zijn recht vanwege de vele toffe visuals die ze gebruiken. Deze tour pakten ze helemaal uit, want ze schakelden het in Nederland gevestigde Airworks Inflatables in om een 12-meter hoge opblaasbare skeletrobot te bouwen. Tijdens Stockholm Syndrome liet Murph, zoals de robot heet, zich zien en joeg het publiek angst aan. Meer lezen over hoe Murph gebouwd werd? 3voor12 schreef er een leuk artikel over.

Muse - Stockholm Syndrome, Live @ Ziggo Dome Amsterdam, 12-09-2019

 

Michael Bublé (Ziggo Dome, 2 november)

Afgelopen weekend nog stond de Canadese zanger in de Ziggo Dome en hoewel Bublé vooral bekend staat als de man met dat kerstalbum, wist hij de hele zaal in te pakken met swingende jazzclassics. Zelf vond hij het ook geweldig om hier op te treden, want de zaal zou één van zijn favorieten zijn. Zijn dochtertje was er bij en kwam zelfs even met papa met podium op. Wie ook het podium op mocht was Richy, die sommigen misschien nog kennen van de groep LA, The Voices. Check hieronder hoe hij samen met Michael Frank Sinatra’s Fly Me to the Moon covert.

Michael Bublé and fan Richy Brown in Ziggodome Amsterdam, Fly me to the Moon 2-11-2019

 

Marco Borsato (De Kuip, 29 & 30 mei, 1, 2 & 5 juni)

In 2002 en 2004 gaf Marco Borsato zijn legendarische concerten in De Kuip. Het was een enorm succes en er werd zelfs een dvd van uitgebracht. Toen zijn zoon een tijdje terug tegen hem zei dat ‘ie het toch jammer vond dat hij deze concerten niet bewust heeft meegemaakt, besloot Marco om terug te keren naar het beroemde Feyenoord-stadion. Het bleek wederom een groot succes, want hij stond er maar liefst vijf keer (240 duizend bezoekers). Hij pakte flink uit met veel vuurwerk en gastoptredens van o.a. Lil Kleine, Maan, Armin van Buuren en Davina Michelle. Grootser dan dit ga je het niet krijgen als Nederlandse artiest.

#MBDK Marco Borsato De Kuip 2019 - De aftermovie

 

Anderson .Paak (AFAS Live, 9 maart/Lowlands, 17 augustus)

Yes Lawd! Hiphop was nog nooit zo toegankelijk als met Anderson .Paak. De Amerikaan maakt een fijne mix van hiphop, r&b, soul en funk waar je onmogelijk bij stil kan staan. Andy bracht dit jaar maar liefst twee albums uit en stond dus ook twee keer in ons land. In maart brak hij AFAS Live af en op Lowlands kreeg hij iedereen aan het dansen toen de zon doorbrak na een heftige regenbui. Check hieronder zijn uitvoering van Come Down in Amsterdam.

Anderson .Paak Concert - Come Down live

 

Thom Yorke (Down the Rabbit Hole, 6 juli)

Radiohead-frontman Thom Yorke gaf in juli volgens veel recensenten één van de beste festivalshows van de afgelopen jaren weg. Met zijn nieuwe soloalbum ANIMA, toen net een week oud, was hij afgereisd naar Beuningen en hij wist het publiek te betoveren met zijn prachtige visuals, afkomstig van de Nederlander Tarik Barri. Check hieronder de geweldige uitvoering van Default, een nummer dat hij maakte met zijn andere band Atoms for Peace. Yorke komt overigens volgend jaar weer naar Nederland. Helaas is dit concert al helemaal uitverkocht.

Thom Yorke's Tomorrow's Modern Boxes - Default - Live at Down The Rabbit Hole 2019

 

John Mayer (Ziggo Dome, 9 & 10 oktober)

De Amerikaanse gitarist John Mayer blijft een bijzonder geval in de popmuziek. Aan de ene kant heeft hij fans die wegzwijmelen bij zijn popliedjes en aan de andere kant genieten de gitaarnerds van zijn geweldige bluessolo’s. Mayer heeft dus een enorm breed publiek en dat was ook te merken aan zijn populariteit in Nederland. In oktober stond hij twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome en liet hier zien waarom hij tot de beste gitaristen en songwriters van deze eeuw behoort. Hij speelde overigens op beide dagen een totaal verschillende setlist, iets wat je niet vaak ziet. Geniet hieronder van zijn hit Queen of California, die langzaam overgaat in Fire on the Mountain van The Grateful Dead.

 

Billie Eilish (TivoliVredenburg, 24 februari/Lowlands, 17 augustus)

Er was natuurlijk één artiest in 2019 waar we niet omheen konden: Billie Eilish. Toen ze geboekt werd voor Lowlands was ze nog lang niet zo groot als ze nu is, maar bij haar Tivoli-concert in februari was al te merken dat de Bravo al te klein zou zijn voor haar. Het was dus niet meer dan logisch dat ze een upgrade kreeg naar de Alpha. Geen overbodige luxe bleek achteraf, aangezien haar optreden het drukstbezochte ooit op Lowlands was. Mensen trotseerden speciaal de regen om het popfenomeen te zien. En ze maakte het waar, zoals je in de video hieronder kan zien. Het houdt trouwens niet op voor Billie, want in juli staat ze in een stijf uitverkochte Ziggo Dome.

 

P!NK (16 juni, Johan Cruijff Arena/11 augustus, Malieveld)

Last but not least: P!NK kwam afgelopen zomer twee keer naar Nederland. Hoewel ze al een tijdje geen echte hits meer heeft gescoord, bleek ze onverminderd populair met shows op twee van de grootste locaties van Nederland. Ergens is dat ook niet vreemd, want P!NK zette shows neer waar je u tegen kan zeggen. Ze haalde alles uit de kast, van slingeren in een kroonluchter naar vliegen over het veld. Bekijk de compilatie hieronder en je begrijpt meteen waarom P!NK-shows tot de besten ter wereld gerekend worden.

En nu? Stemmen maar!

Na onze top 10 ben je vast genoeg geïnspireerd geraakt om jouw Ticket of the Year te nomineren. Dit kan hier en wie weet win jij dan wel die felbegeerde cadeaukaart t.w.v. €250. Wil je trouwens op de hoogte blijven van de nieuwste updates uit de muziek- en concertwereld? Houd dan onze Facebook-, Twitter– en Instagram-pagina in de gaten. Op zoek naar nieuwe muziek? Dan kan je onze Ticketmaster Nieuwe Muziek-playlist volgen op Spotify.