Muziek

Marco Borsato is terug in De Kuip

Wil je weten hoe het danst mét Marco Borsato?

Marco Borsato tickets

Marco Borsato verzamelt records. Na eerder al de meeste shows in de Ziggo Dome (20) op zijn naam te zetten, deed hij dat ook in het GelreDome waar hij in totaal 25 keer het podium beklom. En na afloop van zijn nieuwe reeks concerten in de Kuip verbreekt hij het bestaande record hier, The Rolling Stones speelden in totaal 10 keer in het Feijenoord stadion. 15 jaar na zijn laatste concert hier start hij op 29 mei zijn reeks Marco Borsato in De Kuip concerten en brengt daarmee zijn totaal op 14 keer.
Niet dat het Marco om records gaat, al is het natuurlijk mooi meegenomen. Een concert in De Kuip geeft ook de mogelijkheid om eens flink uit te pakken als het gaat om het neerzetten van een show. Zo staat er in het stadion een videoscherm van 1000 vierkante meter.
Marco gedijt uitstekend in een groot stadion.
Vanaf het einde van de catwalk die tot halverwege het veld in loopt is het een imposant gezicht, zo’n vol stadion.
Een openluchtshow valt of staat wel een beetje met hulp van de weergoden. De eerste avond ging dat gelukkig al goed. Slechts aan het einde van de avond vielen er wat spatjes.
Tijdens de eerste nummers is de spanning enigszins van zijn gezicht af te lezen. Je bouwt maandenlang naar deze avond toe en dan moet alles ook maar goed gaan. Niet in de laatste plaats zijn stem natuurlijk.
De eerste gastartiest die samen met Marco op het podium stond was Lil’ Kleine. Samen zongen ze Verleden Tijd, de oude Abel-hit Onderweg, die door Lil’ Kleine nieuw leven in is geblazen.
De samenwerking met andere artiesten valt goed in De Kuip. Lil’ Kleine krijgt jong en oud in beweging.
Het imposante podium biedt niet alleen plaats aan de grote Marco Borsato band; ieder nummer krijgt zijn eigen prachtige visuele ondersteuning.
Een bijzonder moment in de show. Marco trekt John Ewbank het podium op. De twee werken sinds de jaren negentig samen aan de nummers van Borsato en dat zorgde voor tientallen grote hits.
Di-rect liet zien dat zij ook wel klaar zijn voor grote stadionconcerten. Als een vis in het water rende zanger Marcel Veenendaal door het publiek heen.
Als klein jongetje droomde gitarist Spike van Zoest er al van om te voetballen in De Kuip. Dat is er nooit van gekomen, maar deze week staat hij wel vijf keer in een vol stadion te spelen.
Een zee van mensen omringt de uitloper van het podium.
Wat Marco blijft voeden is het enthousiasme van zijn fans. De energie en het plezier dat van hun gezichten afstraalt is als olie op zijn vuur.
Een iconisch gebouw is De Kuip. Gemaakt om in te voetballen, maar door de jaren heen toch ook een legendarische plek om concerten te geven en te beleven. De grootsten der aarde hebben hier gespeeld.
Deze week vult De Kuip zich vijf keer voor deze concertserie. In 2002 lukt het Marco voor het eerst het gebouw drie keer uit te verkopen. Om dat in 2004 nog een keer goed over te doen met zes uitverkochte shows.
“Deze kleine man heeft een doel, net zo groot worden als ik” Zo kondigt Marco André Hazes aan, die met zijn Leef! het stadion letterlijk op zijn grondvesten laat trillen.
Maan samen met Marco.
De spotlights staan vol op Marco. 15 jaar na zijn laatste concert in De Kuip maakt hij zijn belofte waar weer terug te komen.
Een combinatie die op het eerste gezicht niet zo voor de hand ligt: Armin van Buuren die tijdens een Borsato show het podium betreedt. Toch ging zijn deel van de show er prima in. Letterlijk het hele stadion stond op en danste mee.
Armin is wel gewend voor grote massa’s te draaien, maar het welkome gevoel dat de Borsato fans hem geven doet hem toch zichtbaar goed.
Het optreden van Armin luidt ook de nieuwe single Hoe Het Danst, samen met Davina Michelle, in.
Voor de zekerheid is het drietal goed gezekerd. Je moet er niet aan denken dat er iemand van deze hoogstaand plateau valt.
Met Davina en Armin stijgt het trio letterlijk tot grote hoogte.
De avond is zorgvuldig opgebouwd. De rustige nummers vooral aan het begin van de avond en naarmate het einde nadert komen de knallende hits voorbij.
Inmiddels is het donker geworden buiten De Kuip en komt de lichtshow volledig tot zijn recht. Vandaag is Rood!
Met dit optreden bewijst Marco Borsato eens te meer Nederlands grootste showman te zijn. We kijken nu al uit naar het vervolg!