Comedy

Kevin Hart en Plastic Cup Boys verpletteren Ziggo Dome

Zo! Dat was me een spektakel op zaterdag 16 januari in de Ziggo Dome. Megaster Kevin Hart gaf een comedyshow die zijn weerga niet kende. Twee uur lang verpletterden Kevin en de Plastic Cup Boys (het clubje comedyvrienden van Kevin) de zaal tot iedereen zijn dijen blauw had geslagen en naar adem hapte van het lachen.

Kevin’s start

Kevin begon ooit op te treden in de kleine comedyclubs, naast zijn baantje als schoenverkoper. Soms ging hij op zijn bek, maar al snel werd hij beter en beter. In 2000 vroeg Judd Apatow hem voor een rol in de TV-serie Undeclared. Het was zijn big break. Daarna speelde hij in blockbusters als Think Like A Man, Get Hard, Grudge Match en Ride Along. Tegelijkertijd werd hij een van de grootste comedians op aarde. Drieënhalf jaar geleden stond hij al twee keer in een uitverkochte Heineken Music Hall, dit jaar speelt hij twee keer de enorme Ziggo Dome vol. Dat heeft nog geen enkele Engelstalige stand-up comedian geflikt.

Uitverkochte Ziggo Dome

16 januari was dus de eerste show. ’s Middags was het gebied rond Station Bijlmer-Arena al een en al Kevin Hart. Er was een speciale voorpremière van de film Ride Along 2 in Pathé Arena, waar hoofdrolspelers Kevin Hart en Ice Cube bij aanwezig waren. Lekker opwarmertje voor de fans!

’s Avonds stond Kevin een paar honderd meter verder op de planken van de Ziggo Dome, samen met zijn eigen comedyposse (de Plastic Cup Boys). MC was Joey Wells, die eerst William Horton aankondigde, en vervolgens Na’im Lynn. Met zijn drieën pompten ze de stemming er goed in, en de Ziggo Dome stond op knappen toen Kevin Hart opkwam.

Geen bakken vuurwerk of andere ongein bij de opkomst van Kevin Hart. Gewoon anderhalf uur geweldige comedy van een klein mannetje met een groot charisma. Luchtige anekdotes werden afgewisseld met persoonlijke bekentenissen, allemaal doorspekt met geweldige grappen. De catchphrase “Reeeaaaallly….”wordt een nieuwe Kevin Hart klassieker. Helemaal aan het eind van de voorstelling stormde Ice Cube onverwacht het podium op, en omhelsde Kevin. Die laatste zag het niet aankomen en schrok zich een hartverzakking.

Tweede show 30 januari

Allemaal leuk en aardig zal je denken, maar wat heb ik hieraan? De eerste show was afgelopen zaterdag, en de komende show op 30 januari is uitverkocht. Klopt, ware het niet dat er nog wat extra tickets beschikbaar zijn gekomen voor de 30e! Je kunt er dus nog gewoon bij zijn!

Tickets | 30 januari 2016 | Ziggo Dome, Amsterdam

Sla je slag, en mis deze grootse comedyshow niet!