Comedy

Seatwave de ticket marktplaats

Bij Ticketmaster hebben we passie voor wat wij doen; hebben verhitte discussies over welk festival nou het leukste is, zijn gek op sportevents en er zijn collega’s die uit volle borst met alle muziek meebrullen.

Dus we begrijpen hoe graag mensen naar een festival, wedstrijd of concert willen, en werken elke dag hard om het mogelijk te maken dat zo veel mogelijk echte fans tickets kunnen kopen voor het event dat zij niet willen missen.

Het zal geen verrassing zijn dat wij iedereen aanraden eerst op Ticketmaster.nl te zoeken naar tickets, wij verkopen immers meer tickets voor meer events dan menig andere aanbieder.
Door je bijvoorbeeld in te schrijven voor onze nieuwsbrieven ben je er zeker van dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste events en dat je dus niks mist. Of door onze social media kanalen in te gaten te houden, waar wij altijd ons best doen om fans op de hoogte te houden van het laatste live entertainment nieuws.

Maar soms lukt het fans niet om tickets te pakken te krijgen via de primaire kanalen. Het komt ook voor dat fans te laat erachter komen dat tickets in de verkoop zijn gegaan en dat het event inmiddels is uitverkocht. En soms koopt een fan een ticket en kan hij of zij door gewijzigde plannen niet bij het event aanwezig zijn.
Dit zijn de momenten waar ticket marktplaatsen een rol kunnen spelen. Fans willen de mogelijkheid om een ticket over te kunnen nemen of door te verkopen. Bij Ticketmaster draait het om wat de fans willen, daarom bieden wij een officiële ticket marktplaats aan: Seatwave.

De prijs bepalen
Het woord marktplaats is hier essentieel, want Seatwave werkt als een platform voor mensen die hier hun ongewenste tickets kunnen aanbieden voor een prijs die zij zelf bepalen. Deze tickets kunnen worden gekocht door iemand die het eens is met die prijs en anders het event zou moeten missen. Ticketmaster bepaalt niet de prijzen op Seatwave en plaatst zelf geen tickets op deze site.
Zodra de verkoper een ticket aanbiedt is het aan de koper om de afweging te maken om wel of niet te kopen. De officiële prijs van het ticket wordt altijd op de site vermeld zodat de koper weet hoeveel hij of zij meer betaalt, of hoeveel minder. Je leest met enige regelmaat verhalen in de media over de enorme bedragen die worden gevraagd voor ticket, zoals vorig jaar nog een Rolling Stones ticket voor maar liefst £17.000. Tickets worden zeer zelden voor dit soort bedragen verkocht. Als het wel zo is, dan is iemand dus bereid dit bedrag te betalen om zijn of haar favoriete band live te zien.
Wat sommige media vergeten te vermelden is dat heel veel tickets worden verkocht voor de officiële prijs en soms zelfs voor minder.

Speculatief aanbieden: Zero tolerance
Een verhaal dat vaak besproken wordt in de media is het speculatief aanbieden van tickets. Hier wordt mee bedoeld dat tickets al aangeboden worden vóór de verkoop van een event van start is gegaan. De individuen die dit doen hebben zeker geen tickets in huis, maar gokken het er op dat ze deze wel hebben zodra een potentiële koper bij hun aanklopt.
Hier kunnen we heel duidelijk over zijn: wij hanteren een zero tolerance beleid voor het speculatief aanbieden. Wij staan met het ene been in het primaire ticket kamp en met het andere in het secundaire en het is voor ons geheel helder wanneer kaartverkoop van start gaat. Zodra we iemand op onze site zien die speculatief tickets aanbiedt dan zal deze persoon per direct geblokkeerd worden.

Wij beschermen onze klanten
Hoewel Seatwave een marktplaats is, bieden we een volledige klantenservice voor zowel aanbieders als kopers. Dit houdt niet alleen in dat we de telefoon opnemen en de gehele week e-mails beantwoorden, maar het houdt ook in dat zodra blijkt dat het ticket dat je hebt gekocht niet correct is, wij zullen zoeken naar een alternatief of zullen zorgen dat jij je geld terug krijgt. Dit is mogelijk dankzij onze vooruitstrevende Ticket Integrity garantie.