Comedy

Stand-up comedy op de mooiste plekken in Rotterdam!

Voor het derde jaar op rij neemt het International Comedy Festival Rotterdam de havenstad volledig over. Op het hippe en ruige Katendrecht en de Wilhelminapier is werkelijk iedere geschikte ruimte ingericht als comedyclub. Het ene moment sta je in de kleine espressobar Kopi Soesoe. Het andere moment loop je door de gangen van het prachtige Hotel New York, sta je op het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn; de SS Rotterdam of zak je lekker onderuit in één van de 1535 stoelen in het Nieuwe Luxor. 7, 8 en 9 oktober 2016 gaat weer een legendarisch weekend vol comedy worden!

Rotterdam
Rotterdam en comedy zijn de laatste jaren een goede match. Naast de normale cabaretprogrammering in de theaters worden comedyliefhebbers op hun wenken bediend. In zalen als De Machinist, Theater Zuidplein, Islamunda, RAAF en o’Sheas zijn er regelmatig shows met binnen- en buitenlandse comedians. Maar voor talent is er ook een plek. The Stand-Up Club organiseert een aantal keer per jaar een Talent Night in Bar 3 op de Nieuwe Binnenweg. Met als hoogste doel het talent van die avonden door te laten stromen naar de “echte” The Stand-Up Club avonden in Kantine Walhalla op Katendrecht. Een goed voorbeeld van deze doorstroom is de Rotterdamse Tim Hartog. Hij werd in 2012 op zo’n Talent Night ontdekt en is sindsdien de officiële presentator van The Stand-up Club. Talent krijgt ook de ruimte op het ICFR. In de afgelopen weken streden 16 talenten op social media om de 8 plekken in de Talent Awards op het festival. Hier krijgen zij de kans zich te bewijzen voor een groot publiek en een heuse vakjury.

Programma
Het festival is er wederom in geslaagd een gevarieerd programma neer te zetten. Met meer dan 60 comedians is er plek voor nieuwe namen als Esther van der Voort, de winnares van de Talent Awards in 2014. Gevestigde namen als Leon van der Zanden, Ronald Snijders en Eric van Sauers zijn van de partij. Evenals Comedytrainleden als Stefan Pop, Kasper van der Laan en Alex Ploeg. Maxim Hartman doet een soort talkshow en Bastiaan Geleijnse (van Fokke en Sukke) geeft een spoedcursus humor. Zoals de naam van het festival doet vermoeden is er ook genoeg plek voor comedians uit bijvoorbeeld Japan, Engeland en Amerika. Op het programma staan onder andere de Schot Craig Hill, de over de wereld tourende Jimmy McGhie, de timide en eerlijke Sophie Hagen en de Canadees mét Netflix Special; Pete Johansson. Maar er is meer speciaals. Ook dit jaar is er weer een comedian-in-residence, namelijk de Japanner Zenjiro. Deze comedian verblijft een week lang in hartje Rotterdam om de stad te leren kennen. Zijn avonturen en bevindingen verwerkt hij in een comedyset die hij meteen eenmalig zal spelen op het festival. De laatste dag is in zijn geheel gereserveerd voor de eerste echte headliner sinds het bestaan van het ICFR. De koning van de grappige en edgy oneliners, korte verhalen en interactie met het publiek; Jimmy Carr, zal het festival in stijl afsluiten in het Nieuwe Luxor.

Als je vervolgens weer via De Hoerenloper (ook wel de Rijnhavenbrug genoemd) van de Wilhelminapier naar Katendrecht loopt om in Café de Ouwehoer op de befaamde Laughter Party een afzakkertje te pakken weet je het zeker: het International Comedy Festival Rotterdam is een unieke manier om nieuwe comedians én een prachtig stukje Rotterdam te ontdekken.

Voor alle namen, locaties en informatie kijk je op www.icfr.eu.
Tickets voor 7 en 8 oktober koop je via deze link.

*ACTIE*: Ontvang na het kopen van een Dagkaart of een Passe-partout een speciale kortingslink voor de Jimmy Carr show, in het Nieuwe Luxor, op 9 oktober.

Jimmy Carr Stand-Up