Comedy

UICF 2022: Big Binge of Comedy

Het Utrecht International Comedy Festival 2022 is in volle gang. De afsluiter is dit jaar weer de Big Binge of Comedy op 4 en 5 maart. Ben jij klaar om te lachen?

Tickets voor UICF 2022: Big Binge of Comedy

Dit weekend is het zover! De Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg. Twee avonden lang een uitbundig comedyspektakel. Vijf zalen gelijktijdig gevuld met de meest geniale comedians. Deze brengen je keiharde politieke humor of kunstige oneliners, ontroerende liedjes of knettergekke improvisaties.

Met het blokkenschema kan je kiezen welke comedian je wil zien. Je bepaalt zelf naar welk optreden je gaat. Vervolgens kan je op Plein 6 gezellig een drankje doen of een hapje eten met muziek. In de Pandora Foyer wordt er een UICF-podcastshow opgenomen die je live kunt meemaken.

Maak je eigen programma

De Big Binge of Comedy is veel voor de prijs van één: met een ticket kun je die avond alle shows zien die je maar wil. Dus geen gedoe met reserveren of extra kosten voor een voorstelling.

Stel je eigen programma samen en bekijk de artiesten die je aanspreken. Heb je na twee jaar genoeg van fake news en discussies daarover? Ga dan naar de show van Tom Crosbie, een man van de feiten. Dat wil zeggen: zijn optreden als Performing Nerd staat bol van de weetjes. Omdat zijn show doorspekt is met goochel- en jongleertrucs, vraag je je wellicht na afloop toch nog af of het wel klopt wat je hebt gezien.

Utrecht International Comedy Festival 2020 | Aftermovie
Utrecht International Comedy Festival 2020 | Aftermovie

Voor de liefhebber van Engelstalige en Nederlandstalige comedy

Uiteraard is er nog veel meer te zien op beide festivaldagen. Engelstalige bezoekers kunnen bijvoorbeeld naar de powershow van Billy Kirkwood en Chris Thorburn: Release the Scots! Wie het wat rustiger aan wil doen, kan terecht bij de Marokkaans-Britse Fatiha el-Ghorri, die echter inhoudelijk nergens voor terugdeinst en onderwerpen behandelt als islamofobie en het datingleven van een vrouw na twee scheidingen. Verder de lijstduwersshow List Pusher van de Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro, die al vast vooruitloopt op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, en Funny Woman-nominee 2022 Fiona Ridgewell.

De fans van Nederlandstalig werk zouden een kijkje kunnen nemen bij de show van Thjum Arts, die zowel de jury- als de publieksprijs won tijdens het Cameretten Festival 2021. Of misschien bij enfant terrible Sezgin Güleç, die niet bepaald een blad voor de mond neemt. Uiteraard kan een bezoekje aan de show van festivalheadliner Raoul Heertje ook geen kwaad, terwijl de observerende comedy van Tim Hartog natuurlijk ook een goede optie is.

Volop comedy dus in TivoliVredenburg op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart. En dan is een kaartje voor één avond nog geen €40. Daarvoor krijg je urenlang stand-up comedy van het allerhoogste niveau, als afsluiter van het Utrecht International Comedy Festival.