Comedy

Het Utrecht International Comedy Festival

Het Utrecht International Comedy Festival is alweer aan haar vijfde editie toe. Ieder jaar een stapje groter! Dit jaar zijn er op 31 maart en 1 april 2017 maar liefst 60 comedians uit binnen- en buitenland over de twee avonden verspreid. Dat wordt dringen! Zeker als je je bedenkt dat de bovenste verdieping van TivoliVredenburg compleet wordt omgetoverd tot een heus indoor festivalterrein inclusief foodtrucks en DJ’s. Maar het draait natuurlijk om comedy. Benieuwd wie er komen spelen? Op de website staat alle informatie om je eigen route te bepalen. Is het kiezen uit het diverse programma voor jou te moeilijk? Geen probleem! Hieronder een kleine selectie “must sees”!

DANE BAPTISTE (UK)
Dane gaat de afgelopen jaren als een speer. De recensies van zijn avondvullende show op The Fringe waren lovend, hij verkocht 2x het fameuze Soho Theatre in London uit en als klap op de vuurpijl kreeg hij zijn eigen sitcom ‘Sunny D’ op de BBC. Hij is volgens velen hard op weg om het Britse antwoord op Chris Rock of Dave Chappelle te worden. Kijk zelf maar:

Check GREG SHAPIRO! Je weet wel…die Trump-imitator van Zondag Met Lubach (en BOOM Chicago natuurlijk)! Of de muzikale ROEL C. VERBURG die bewapend met zijn gitaar over iedere ongemakkelijke situatie een liedje kan zingen.

ABIGOLIAH SCHAMAUN (US)
Deze blonde, getatoeëerde powervrouw groeide op in Amerika, maar timmert nu al een flink aantal jaar vanuit Londen aan de weg als stand-up comedian en actrice. Ze staat ieder jaar een maand lang geprogrammeerd op The Fringe in Edinburgh waar ze als co-host van de avond ‘SPANK!’ – tussen de vage acts en naaktlopers – het uitzinnige publiek onder controle moet houden. Zij staat als vrouw haar spreekwoordelijke mannetje wel!

Maar grijp ook je kans en ga naar GUIDO WEIJERS, want voor je het weet staat hij weer met zijn Gabbers in de Ziggo Dome! Of JOHN FEALEY, die je misschien nog wel kent van zijn verhaal over het “ZAKJE!” van de Albert Heijn!

DE BRABONEGER
In 2011 verscheen op Dumpert en Geenstijl een filmpje van De Braboneger. In deze video zag je een keurig geklede jongeman die vanaf de bijrijdersstoel van een auto aan het schreeuwen was dat Nederlanders meej’oew luie reet uit die WW en BETALEN motte. De video ging viral en de hype rond het alterego van Steven Brunswijk was geboren. Steven bleef video’s maken om zijn mede-Nederlanders eens goed de waarheid te vertellen. Verder vergaarde hij het afgelopen jaar extra bekendheid door zijn eigen televisieserie De Braboneger Verkaast en was hij één van de roasters van de Comedy Central Roast of Gordon. Maar ei-gen-lijk is hij dus gewoon een comedian die met zijn avondvullende theatertour Als Ik Mezelf Kon Zijn het land doorreist en op het Utrecht International Comedy Festival het publiek op zijn nummer gaat zetten.

De finalist van Cameretten 2015, TOM MONTFROOY, steelt keer op keer de show met een prachtig openhartig en persoonlijk verhaal. En vergeet KASPER VAN DER LAAN niet. Want deze held van de Comedytrain zoekt iedere keer de grens op van het ongemakkelijke. Gegarandeerd lachen geblazen!

Op het Utrecht International Comedy Festival loop je van zaal naar zaal en ontdek je in sneltreinvaart nieuwe comedians of geniet je van de grotere namen. Koop een snack bij de foodtruck, waag een dansje en bekijk vanaf de 9e verdieping van TivoliVredenburg het waanzinnig mooie uitzicht over Utrecht.

Utrecht International Comedy Festival
31 maart & 1 april 2017
www.utrechtinternationalcomedyfestival.nl
Tickets koop je via deze link.