Coronaproof

Thuismaster: 7x de beste soundtracks van films

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. Baby Driver, Star Wars, Dunkirk en A Star Is Born.

Film is niet compleet zonder een soundtrack. Sommige zijn nog beter dan de andere. In dit blog hebben wij zeven films met prachtige soundtracks op een rijtje gezet.

Baby Driver

De muziek in Baby Driver is bijna het belangrijkste in de film. De soundtrack was al voor het filmen uitgezocht en tijdens het filmen is er ook heel erg op de muziek gelet zodat het precies klopt bij de scène. De openingsscéne is een goede introductie van wat je van de film kan verwachten en is een must see voor film- en muziekliefhebbers.

BABY DRIVER - 6-Minute Opening Clip

Guardians of the Galaxy Vol. 1 & Vol. 2

De soundtracks in Guardians of the Galaxy Vol. 1 en Vol.2 zorgen voor een sfeer die je normaal niet in een actie of superhelden ziet. De soundtrack is ook heerlijk om los naar te luisteren nadat je de films hebt gezien.

Marvel's Guardians of the Galaxy - Trailer 1 (OFFICIAL)

Dunkirk

De combinatie van regisseur Christopher Nolan en componist Hans Zimmer zorgt voor prachtige films. Vooral de film Dunkirk is een goed voorbeeld. In Dunkirk voel je alleen al in de muziek de spanning en haast. Door het constante getik van een zakhorloge en een muzikale truc, de shepard tone, komt de film tot leven alleen al door de muziek.

Dunkirk - Trailer 1 [HD]

 

Amélie

Één specifiek nummer uit de soundtrack van Amélie kent bijna iedereen. Het is een populair lied om op de stationspiano’s te spelen. Comptine d’un autre été, l’après-midi is één van de prachtige nummers uit de Franse film Amélie. Naast een heerlijk soundtrack is het ook nog eens een goede film.

Comptine d'un autre été, l'après-midi

A Star Is Born

A Star Is Born heeft meerdere prijzen gewonnen voor het titelnummer Shallow, maar alle nummers uit de film zijn fantastisch. Je voelt dat er met passie aan de nummers is geschreven.

A STAR IS BORN - Official Trailer 1

Reservoir Dogs

Wie Reservior Dogs heeft gezien, kan niet naar het nummer Stuck In The Middle With You door Stealers Wheel luisteren zonder aan deze film te denken. Je moet wel echt van Tarantino films houden om deze film te kijken, het is een gewelddadige film.

Reservoir Dogs (1992) Official Trailer #1 - Quentin Tarantino Movie

Star Wars

John Williams is een geniale componist. Hij is bekend van onder andere Jurrasic Park, Indiana Jones, Harry Potter en Star Wars.  Zijn meest memorabele compositie is toch The Imperial March uit Star Wars V: The Empire Strikes Back. Alleen al voor de muziek wil je alle Star Wars films zien.

John Williams - The Imperial March from The Empire Strikes Back (Audio)

Wat vind jij de beste filmsoundtrack? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!