Coronaproof

Thuismaster: Top 10 meest bekeken muziekvideo’s tot nu toe

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie: Justin Bieber, Katy Perry, Ed Sheeran, Maroon 5 en PSY,

Muziek is niet alleen geluid. Met een videoclip probeert een artiest nóg meer betekenis te geven aan een single. In dit blog hebben we de tien meest bekeken videoclips op een rijtje gezet.

10.  OneRepublic – Counting Stars

Het nummer Counting Stars is in 2013 uitgebracht en blijft een heerlijk nummer. Naast dat de videoclip op nummer tien van meest bekeken muziekvideo staat, staat de clip ook op nummer veertien van meest bekeken video’s op YouTube.

OneRepublic - Counting Stars

9. Ed Sheeran –  Thinking Out Loud

In de meeste videoclips blijft Ed Sheeran op de achtergrond, maar speciaal voor dit prachtige nummer staat hij in het middelpunt. Hij heeft veel moeten oefenen op het dansen en met een prachtig resultaat.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud (Official Music Video)

8. Katy Perry – Roar

Roar was de eerste single van haar album Prism. Dit is de meest bekeken muziekvideo door een vrouwelijke artiest en Perry heeft als eerste vrouw meer dan drie miljard weergaven gehaald op één video.

7. Maroon 5 – Sugar

In de videoclip van Sugar gaat Maroon 5 langs verschillende trouwerijen om daar op te treden. Het maakt het nummer nog zoeter dan het al is.

Maroon 5 - Sugar (Official Music Video)

6. Justin Bieber – Sorry

Het meest opvallende aan deze videoclip is dat Justin Bieber er zelf niet in voorkomt. Danseressen van The Ladies of ReQuest & The Royal Family Dance Crews gaan helemaal los op het nummer Sorry.

Justin Bieber - Sorry (PURPOSE : The Movement)

5. PSY – GANGNAM STYLE

HET nummer van 2012 en heel lang de meest bekeken video op YouTube. GANGNAM STYLE introduceerde K-pop in de rest van de wereld.

PSY - GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V

4. Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars

Als je dit nummer opzet, moet je wel dansen. Alles aan dit nummer klinkt als funkmuziek uit de jaren 80 en de clip past daar perfect bij.

Mark Ronson - Uptown Funk (Official Video) ft. Bruno Mars

3. Wiz Khalifa – See You Again ft. Charlie Puth

Dit is het nummer dat GANGNAM STYLE van de nummer één plek heeft geschopt. See You Again is het titelnummer van de film Furious 7 en is een eerbetoon aan de overleden acteur Paul Walker, wat bijdraagt aan de populariteit van het nummer.

Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack

2. Ed Sheeran – Shape of You

Ed Sheeran staat voor de tweede keer in deze lijst, maar dan met het nummer Shape of You. Een totaal ander soort clip en nummer als Thinking Out Loud, maar wel in de Ed Sheeran-style.

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)

1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee

Hoe kan het ook anders dan dat Despacito bovenaan dit lijstje staat. Het is de best bekeken video op YouTube. Elke dag wordt het nummer meer dan anderhalve miljoen keer bekeken.

Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee

Welke videoclip verwacht jij binnenkort in dit lijstje? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!