Cultuur

Thuismaster: 5 musea waarvoor je je huis niet hoeft te verlaten

In Thuismaster geven we tips voor de concertvrije dagen. In deze editie o.a. het Rijksmuseum, het Louvre en de National Gallery.

In Thuismaster geven wij tips om deze concertvrije dagen door te komen. Niet alleen concerten gaan niet door, maar ook musea zijn dicht. Gelukkig is het internet niet dicht en zijn genoeg musea online ook te bekijken. De vijf leukste hebben we voor je op een rijtje gezet:

Rijksmuseum

Er zijn verschillende manieren om van het Rijksmuseum te genieten in deze tijd. Er is van alles te vinden via #RijksmuseumThuis. Onder andere podcasts, een videoserie en een online tour door het museum.

Louvre

Op de website van het Louvre kan je online tours door het museum doen. Er staan op dit moment vier tours online: Galerie d’Apollon, Remains of the Louvre’s Moat, Egyptian Antiquities en Exhibition: The Advent of the Artist.

National Gallery

Je hoeft niet naar Londen om de National Gallery te bezoeken. Je kan een 360 graden virtuele tour doen door het museum. Check ook zeker het YouTubekanaal om meer informatie te krijgen over de schilderijen.

Google Arts & Culture

Google heeft niet alleen Street View voor op straat, maar ook voor musea. Er staan tientallen musea online om ontdekt te worden. Musea van over de hele werled staan erop zoals Mauritshuis, Uffizi Gallery, British Museum, The Metropolitan Museum of Art en Museo Dolores Olmedo.

The Getty

Op de blog van The Getty, the ires, staat hoe je van het museum kan genieten nu het museum tijdelijk dicht is. Er staan verschillende exposities en video’s over de museumstukken online.

Heb jij nog meer musea online gespot? Deel het met ons op Facebook.

Dit was Thuismaster voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!