Cultuur

TING! de nieuwe must-see van Scapino Ballet Rotterdam

Er komt een nieuwe voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam aan. De jubileumvoorstelling, genaamd ‘TING!’, is de grootste productie uit het 70-jarig bestaan van het dansgezelschap. In een persconferentie legden zij afgelopen vrijdag uit wat wij van de nieuwe show kunnen verwachten én kregen we ook alvast een sneak preview van de dansers. Lees en kijk mee!

Scapino1_582

Ed Wubbe, NITS en Codarts Circus

Choreograaf Ed Wubbe werkt voor deze productie nauw samen met popband NITS en Codarts Circus. In totaal zullen meer dan 30 artiesten de show van TING! invullen, waarvan onder meer 24 dansers van Scapino, maar ook 5 jonge circusartiesten.

“TING! is geïnspireerd op het leven dat mooi, triest en absurd kan zijn. TING! gaat over een onvoorspelbare wereld die tot in alle uithoeken voortraast en voortdurend verandert en verrast. Waarin alles in één oogopslag anders kan zijn. TING! is ook een ontdekkingsreis in een wereld, één waarin alles kan. Waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen. Met één TING! is alles anders.” Aldus Ed Wubbe.

TING! van het Scapino Ballet is te zien in het eigen theater in de Ferro Dome, een imposante voormalig gashouder in de havens van Rotterdam. Tickets zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster.nl.

Scapino2_582