Familie

Kijk door de bril van Harry Potter

Eindelijk krijgen de Harry Potter fans wereldwijd de unieke kans om letterlijk in Harry Potter’s wereld te stappen! Nederland is vanaf deze maand aan de beurt en heeft het genoegen om t/m 30 juni Harry Potter™: The Exhibition, aan alle fans tentoon te stellen. De makers en de tweeling James en Oliver Phelps (beter bekend als Fred en George Weasley), waren afgelopen donderdag aanwezig en die hebben wij uiteraard een paar vragen gesteld!

 

James en Oliver Phelps

Wat is jullie favoriete gedeelte van Harry Potter™: The Exhibition?

“Bijna tegen het einde van de tentoonstelling zie je de snoeppotten uit de film! Normaal kun je in de film niet zien wat er precies in zit, maar nu krijgen de mensen eindelijk de kans om echt elk detail te bekijken. Je ziet dus letterlijk de inhoud van de snoeppoten, dat vinden wij persoonlijk erg gaaf. Ook zie je de daadwerkelijke kledingstukken uit de film zoals het schooluniform van de leraar. Dat is ook super cool. Voor de bezoekers lijkt dat ons erg interessant, maar wij hebben natuurlijk ook een stuk dat voor ons zelf erg speciaal is, dat zijn de toverstokken! De toverstokken zijn karaktergebonden, maar helaas verboden om mee te nemen. Nu kunnen wij de toverstokken tenminste op deze manier nog terug zien. Het is voor ons bijna een magisch gevoel… Je denkt gelijk terug aan bepaalde momenten op de set en ook waar je toen in je persoonlijke levensfase stond.”

Harry Potter™: The Exhibition  is al in veel landen geweest. Wat was de leukste reactie die jullie tot nu toe hebben ervaren?

Als ik eerlijk mag zijn wordt de tentoonstelling eigenlijk overal heel goed ontvangen. Elk land reageert natuurlijk ook anders op de tentoonstelling, maar er is een heel cool stukje op de tentoonstelling en dat is waar Voldemort tegen je spreekt! Het wordt verder niet aangegeven waar het is, je moet echt op een bepaald stuk staan om het te horen. Ik denk dat we in Singapore waren, er was een jongen die er heel cool uit zag. Hij leek op een MC en had een bepaalde ‘swag’, hij voelde zich ‘die hele meneer’ zeg maar. Ik zag hem door de tentoonstelling lopen en op een gegeven moment stond hij ergens, minding his business.  Opeens zag je hem om zich heen kijken. Deze jongen die echt super stoer was, keek om zich heen van WAT GEBEURT ER? Zulke momenten zijn gewoon prachtig.   

 

De makers:

Wanneer je een tentoonstelling als deze maakt waarvoor je al zoveel films hebt uitgebracht, hoe kies je dan uit wat je wel en niet wilt tentoonstellen?

Dat is inderdaad super lastig, maar wij hebben heel erg nauw samengewerkt met Warner Bros en de filmmakers. Samen met hen is er een selectie gemaakt waarvan wij overtuigd zijn dat het de meest iconische stukken uit de films zijn. Zoals je weet zijn er erg veel attributen te zien in de film en ons streven was om stukken uit de film te tentoonstellen waarmee de fans zich kunnen identificeren.

Wat was het lastigste stuk uit de tentoonstelling om te realiseren?

Dat is de trein! Wij hebben de trein uit de film exact na laten maken. De daadwerkelijke blueprint van de trein is opgevraagd zodat het identiek is aan het origineel. We hebben het in gedeeltes moeten maken, terwijl het er nu echt uitziet als één geheel. Dat hebben we moeten doen omdat de trein vervoerd moet kunnen worden naar alle landen waar de tentoonstelling wordt gehouden. Om dat voor elkaar te krijgen is echt een hele uitdaging. Dat is natuurlijk ook met andere stukken het geval. Wij moeten de stukken beschermen en tegelijkertijd zo ontwerpen dat het makkelijk vervoerbaar en te installeren is.

 

Harry Potter™: The Exhibition is van nu  t/m 30 juni 2017 te zien in CineMec Utrecht. Voor deze tentoonstelling hebben wij zowel reguliere tickets als Collector Tickets beschikbaar!