Familie

Achter de schermen bij Disney On Ice

200 kostuums, 500 uur repeteren en 10 vrachtwagens van 16 meter...

Disney On Ice tickets

Van 15 t/m 30 december is het weer tijd voor de leukste familieshow op het ijs. Disney On Ice trekt dan door Nederland en doet Rotterdam, Utrecht en Amsterdam aan. Dit jaar staat Disney On Ice in het teken van Betoverende Werelden en brengen de schaatsers de verhalen van De Kleine Zeemeermin, Toy Story en Disney’s Frozen tot leven in een sprankelende ijsshow. Ook de auto’s van Pixar/Disney’s Cars gaan dit jaar het ijs op.

Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden - achter de schermen bij Cars

Dat een productie zoals die van Disney On Ice wat voeten (schaatsen?) in de aarde heeft, zal je niets verbazen. Maar over sommige feitjes hadden wij niet eens nagedacht. Dat er meer dan 1800 meter stof nodig is om alle kostuums van de schaatsers te maken bijvoorbeeld.

In de show van Disney On Ice worden 200 kostuums gebruikt, welke allemaal met de hand in elkaar worden gezet. Misschien niet het eerste waar je over nadenkt, maar hoe houden zij al die kostuums schoon en fris voor de schaatsers? Het antwoord is heel eenvoudig: door drie wasmachines en drie drogers mee te nemen op hun tour.

De schaatsers van Disney On Ice repeteren in totaal maar liefst 500 uur voordat de shows van start gaan. Vijfhonderd uur! Dat is dus bijna drie volle weken aan repeteren. En dan moeten ze die 22 shows in december nog doen.

Ook in de opbouw van Disney On Ice zitten heel wat manuren. Het opbouwen duurt twaalf uur en daar is een enorme crew bij betrokken. Het afbreken van Disney On Ice is makkelijker, dit is in vier uur gedaan. Om die hele crew, inclusief schaatsers, te vervoeren, zijn maar liefst drie bussen nodig. Maar dat is nog niks vergeleken met de vrachtwagens die nodig zijn om de hele productie de vervoeren. Maar liefst tien vrachtwagens met een oplegger van zestien meter rijden de show van stad naar stad.

In onderstaande timelapse video zie je hoe de opbouw van  Disney On Ice eruit ziet.

Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden - achter de schermen timelapse

Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden is van 13 t/m 17 december te zien in het Ahoy Theater in Rotterdam, van 23 t/m 26 december in de Jaarbeurs in Utrecht en van 28 t/m 30 december in de RAI in Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.