Fans

Interview

De grootste fan van: Ariana Grande

Wanneer ben je de grootste fan van Ariana Grande? Als je bijna alle merchandise koopt en alle concerten in Nederland bezoekt, komt dat aardig in de buurt.

In onze terugkerende rubriek ‘De grootste fan van’ interviewen we fans die hun idool adoreren en vragen we ze de hemd van het lijf over hun artiest en wat deze voor hen betekent. Deze keer het verhaal van Zoë, de grootste fan van Ariana Grande.

Hey Zoë! Tof dat we je mogen interviewen voor ons blog. Ik hoorde dat je naar alle twee de shows geweest bent dit weekend, en zaterdag zelfs als VIP. Hoe zag de zaterdag er voor jou uit?
Ik werd wakker om 07:00 en was gelijk vrolijk. Ik had namelijk VIP-kaartjes, waardoor ik bij de soundcheck mocht zijn, dus ik zou haar sowieso van heel dichtbij zien. Vervolgens heb ik toen helemaal de look aangenomen van Ariana…

Wow, helemaal gekleed als Ariana dus?
Ja, dus echt bruin haar, lange staart, jumpsuit van de Dangerous Woman-tour. Om 12:00 kwam ik aan bij de Ziggo Dome en ben ik in de rij gaan zitten. Daar heb ik allemaal mensen ontmoet die ook een VIP-kaartje hadden en dat was heel gezellig.

Grootste fan van Ariana Grande

 

Kijk, gezellig met andere Arianators in de rij. De tijd vloog vast voorbij.
Ja, dat viel mee. Om 15:00 mochten we uiteindelijk naar binnen en konden we door naar een speciale Sweetener-lounge. Daar hebben we een cocktail gedronken en stonden allemaal hapjes klaar. Na een tijdje werden we opgehaald voor de soundcheck. De beveiliger vertelde ons dat je absoluut niet mocht gaan rennen, anders mocht niemand er meer bij zijn. Iedereen liep dus heel rustig naar binnen en we liepen de pit in.

En toen stond ze daar?
Nee, eerst kwam Myron, haar hond, het podium op en toen even later Ariana zelf. Toen ze zelf op kwam barstte het gegil los. Iedereen was heel blij, zij zelf ook trouwens. Het voelde goed om haar zo blij te zien. Daarna kwam het tofste: we mochten vragen stellen aan Ariana.

En? Werd jouw vraag ook beantwoord?
Nee, niet specifiek die van mij. Iemand anders had wel dezelfde vraag als ik, namelijk wat haar favoriete SpongeBob-karakter is (Octo).

Wat was volgens jou het hoogtepunt van de show?
Oeh, lastig. Ik denk dat dat toch de nummers waren die ze deed aan het einde van de ‘catwalk’, waar ze op een mini-podium stond. Dat was volgens mij tijdens Everytime. Toen stond ze zo dichtbij me en heeft ze me ook aangekeken. Ik heb zelfs haar hand vastgehouden. Echt geweldig.

Grootste fan van Ariana Grande

Wanneer leerde je Ariana kennen?
Het is voor mij begonnen in 2011. Ik kwam op YouTube een video tegen waarin ze een cover deed van Rolling in the Deep van Adele. Toen ik haar stem hoorde dacht ik: deze meid moet ik in de gaten houden. Daarna zag ik haar vaak op tv bij Sam & Cat en Victorious. Toen ben ik haar echt gaan volgen.

Wat vind je dan zo goed aan haar?
Haar stem is gewoon zo goed en krachtig. Dit onderscheidt haar echt van andere zangeressen. En ze is gewoon zo aardig. Ik houd echt van haar.

En haar muziek dan?
Ook de muziek. Ik vind het heel gaaf dat ze gewoon haar eigen ding doet wat dat betreft. Ze is heel erg zichzelf en schrijft ook veel over haar eigen leven. Dat vind ik gewoon heel tof.

Hoe vaak heb je haar al live gezien?
Ik heb haar nu vier keer gezien. Eén keer tijdens de Honeymoon Tour, één keer tijdens de Dangerous Woman Tour en nu dus twee keer tijdens de huidige tour. Ik ga gelukkig ook nog op 11 september, dus ik heb nog wat om naar uit te kijken.

Pfff, alle drie de concerten? Hoe betaal je dit allemaal?
Ik heb de hele zomer fruit geplukt, ik heb een krantenwijk en ik werk ook nog als oppas. Ik probeer hiervan zoveel mogelijk te sparen en als Ariana dan komt, heb ik genoeg geld daarvoor.

Het meeste daarvan gaat dus naar concertkaartjes en merchandise?
Haha, nou eigenlijk alles! Ik heb net toevallig weer een luchtje van haar besteld.

Wat is het meest gekke fan-ding wat je ooit gedaan hebt?
Ik ben van plan om 11 september om 05:30 al bij de Ziggo Dome in de rij te gaan staan. Maar het gekste wat ik ooit gedaan heb is dat ik dit weekend voor meer 500 euro aan merchandise heb gekocht, haha.

Grootste fan van Ariana Grande

 

Dan heb je denk ik die hele merch stand leeggekocht?
Nou, dat valt wel mee. Er waren een paar dingetjes die ik wat minder vond, die heb ik dus niet gekocht. Maar verder wel alles, ja.

Heb je haar al weleens ontmoet trouwens?
Nee, maar dat zou ik echt heel graag willen! Ik wilde eigenlijk Meet & Greet-tickets kopen, maar die waren gelijk weg. Ik heb ook nog even bij andere concerten in Europa gekeken, maar overal waren deze al weg.

Maar stel dat je haar wel ontmoet binnenkort. Wat zou je dan tegen d’r zeggen?
Ik zou zeggen dat ik heel trots ben op wat ze allemaal heeft bereikt. Dat ze na alles wat er in Manchester gebeurd is ‘gewoon’ weer aan het touren is. Dat ze ondanks alle ellende gewoon doorgaat. Eigenlijk dat. Ohja, en ik zou haar een enorme knuffel geven.

Wat betekent de muziek persoonlijk voor jou?
Ik vind de muziek gewoon heel leuk en goed. Het maakt me vrolijk. Het is niet dat ik er veel steun in vind ofzo. Het vrolijkt me gewoon op.

Ja, dat kan ook gewoon natuurlijk. Van welk nummer wordt je dan het meest vrolijk?
Nu ga je me het echt moeilijk maken. Ik denk make up van het album thank u, next. Alles aan dat nummer is vrolijk: de beat, de teksten, alles.

Tot nu toe een en al vrolijkheid, maar zijn er ook teksten die je raken of extra bijzonder vindt?
Hmm, hier moet ik even over nadenken. Ik denk dat dat een stukje uit ghostin is. De eerste paar regels van dat nummer: ‘’I know you hear me when I cry. I try to hold it in at night, while you’re sleeping next to me. But it’s your arms that I need this time (This time)’’. Deze tekst raakt me, omdat het ook gaat over haar overleden ex, Mac Miller. Doordat hij zo lang samen was met Ariana, was hij ook in mijn leven. Hierdoor was zijn overlijden ook voor mij best heftig.

Tot slot: wat staat er nog op je fan-bucketlist?
Mijn droom is wel om ooit samen met haar op het podium te staan. Nu weet ik dat ze dat eigenlijk nooit doet, maar dromen mag. Het zou me echt geweldig lijken om dan samen breathin te zingen. Wie weet, misschien wel op 11 september.

Ariana Grande staat op 11 september in de Ziggo Dome. Dit concert is helaas helemaal uitverkocht.

Ook een grootste fan?
Ben jij net als Zoë ook ergens groot fan van? Houd dan onze Facebook-, Twitter– en Instagram-pagina in de gaten voor nieuwe ‘de grootste fan van’-acties.