Fans

De grootste fan van: Harry Styles

Elias leerde de muziek van Harry op een bijzondere manier kennen en is sindsdien groot fan.

Tickets voor de tofste shows en events

Aanstaande zaterdag staat Harry Styles in een uitverkochte Ziggo Dome. Daarom gingen wij op zoek naar de grootste fan van de Britse singer-songwriter, die niet meer weg is te denken uit de muziekwereld. We kwamen uit bij Elias (23). Die heeft verschillende mooie verhalen en betekenissen bij Harry’s muziek en kan niet wachten om 9 juli door de ingang van Ziggo Dome te lopen.

Hoe is het voor jou allemaal begonnen?

Het begon voor mij allemaal toen een goede vriendin op 18-jarige leeftijd overleed. Op haar herdenkingsdienst werd het nummer Sign of the Times gespeeld en vanaf toen is Harry Styles erg veel voor mij gaan betekenen. Ik ben daarna het hele album Harry Styles gaan beluisteren en kwam erachter dat ik mij erg kon vinden in zijn muziek. Ook ben ik meer over hemzelf op gaan zoeken, omdat ik het hele verhaal om een artiest heen wil weten en niet alleen fan van de muziek wil zijn.

Harry Styles - Sign of the Times (Official Video)
Harry Styles – Sign of the Times

Hoe vaak heb je Harry Styles al live gezien?

Ik ben voor Harry naar Manchester gevlogen, iets wat ik voor een andere artiest echt nooit zou doen. Dat was de eerste, en helaas enige keer, dat ik Harry heb gezien. Aanstaande zaterdag zie ik hem voor de tweede keer en ik kan niet wachten! Het concert in Manchester was een waanzinnige ervaring.

Video van Elias bij Harry Styles in Manchester

Hoe beleef jij zo’n concertdag?

Wel spannend, want ik houd namelijk niet heel erg van vliegen. Ik ben met een aantal vrienden een paar dagen gegaan. We kwamen op vrijdag aan, op zaterdag was het concert en zondagnacht vlogen we alweer terug. Na het concert zijn we ook direct naar het vliegveld gegaan. Hier hebben we toen zo’n 8 uur doorgebracht. Ik besefte ook regelmatig ‘Wow, dat ik dit voor iemand over heb’.

Dat weekend stond echt puur in het teken van Harry Styles en dat was waar we voor gingen. De voorbereiding ging ook soepel: ik wist van te voren al wat ik aan wilde trekken en wat ik wilde. We wisten dat het erg warm zou worden die dag, dus ook daar hebben we goed rekening mee gehouden door goed te eten en vooral te drinken. Ook heb ik expres niet opgezocht wat de setlist was, want ik wilde mij graag laten verrassen door de nummers die hij zou gaan spelen.

Het fijne aan een concert van Harry Styles is de sfeer. Het is heel gemoedelijk en niemand duwt of trekt. Iedereen komt om hem live te kunnen zien en het was een hele mooie ervaring om daar mijn grootste idool te kunnen zien.

Wat betekent Harry en zijn muziek voor jou?

Naast dat Sign of the Times een speciale betekenis voor mij heeft, heeft Harry’s andere muziek dat ook. Door zijn muziek en zijn inzet voor de LQBTQIA+-community, durf ik mezelf meer te uiten op de manier zoals ik dat wil. Zo draag ik wel eens hakken die tussen een dames- en herenschoen inzitten. Tijdens een concert voel ik mij erg veilig om dat te dragen, terwijl dat op andere momenten ook wel eens anders is. Ik maak zelf ook muziek en dit is iets wat ik daar ook erg in meeneem.

Welk nummer betekent het meest voor je?

Naast Sign of the Times, zijn ook Meet Me in the Hallway en Little Freak erg bijzonder voor mij. Dat zijn echt nummers waar ik even de tijd voor wil nemen om ze te beluisteren. Een nummer waar ik dan weer juist los op kan gaan in Cinema of She.

Harry Styles - Cinema (Audio)
Harry Styles – Cinema

Waarom ben je zo’n grote fan van Harry?

Naast dat hij zijn invloeden onwijs goed inzet, leer ik als artiest ook veel van hem. Ik haal veel inspiratie uit zijn werk, zoals andere artiesten dit ook doen. Zelf houd ik mij ook bezig met genderbending en draag ik bijvoorbeeld nagellak. Ik vind het heel erg mooi dat zo’n grote artiest zich hiermee bezighoudt en dat kan ik alleen maar toejuichen. Wanneer Harry’s naam ergens aan gekoppeld is, weet je dat je jezelf kunt zijn. Dit merkte ik bijvoorbeeld ook heel erg bij de pop-up store in Amsterdam. Iedereen is lekker zichzelf en voelt zich verbonden met Harry. Het is heel erg bijzonder om te zien dat dit gebeurt.

Wat staat er nog op je fanbucketlist?

Ik zou Harry heel graag willen ontmoeten en vertellen wat hij en zijn muziek voor mij betekenen. Dat wanneer ik op straat loop en zijn muziek aanzet, ik mij veiliger voel dan wanneer ik dit niet doe. Als ik mij kleed hoe ik wil, met iets vrouwelijkere kleding, krijg je toch bepaalde blikken naar je toe.

Wanneer ik zijn muziek dan aanzet denk ik: ”I don’t give a fuck” en dat zou ik hem graag willen vertellen. Naast de tattoo die ik al van Harry heb, zou ik er graag meerdere bij willen. Op de tattoo die ik nu al heb, is Harry te zien op de cover van Vogue. Hij was de eerste man op de cover waarin hij ook nog eens in een jurk te zien was. Super tof!

Elias (rechts) met zijn Harry Styles-tattoo

Hoe denk je dat je toekomst eruit ziet op het gebied van Harry Styles?

Zoals ik al eerder vertelde ben ik zelf ook artiest en ben ik op dit moment druk bezig met het uitbrengen van mijn eerste EP. Zelf maak ik ook muziek met een boodschap en in dezelfde muziekstijl als Harry. Het zou voor mij een echte droom en eer zijn om zijn voorprogramma in Nederland te zijn of iets met hem op te nemen.

Ik ben daar ook wel echt naartoe aan het werken, dus dat is wel echt mijn toekomstbeeld. Ik ben hier ook geduldig voor en mocht het niet zo zijn, dan is het ook prima. Maar die droom is er zeker.

In de spotlight

Nog nooit eerder kregen we zoveel aanmeldingen voor het ‘De grootste fan van…’-blog. Daarom willen wij graag nog twee TikToks uitlichten waar we met veel plezier naar hebben gekeken.

@veroniquevandijk

Dit is alleen voor Carlo Boszhard!!!

♬ original sound – Kamerplant