Fans

De grootste fan van: Imagine Dragons

"Ik stond gewoon op het podium om Believer te zingen!"

Imagine Dragons tickets

Hits als Whatever It Takes, Radioactive en Demons kennen we inmiddels allemaal. Dat is duidelijk, want nadat ze tweemaal in een volle Ziggo Dome hebben gestaan, keren de heren van Imagine Dragons in augustus terug naar Nederland voor een concert in het Gelredome. Aan fans ontbreekt het dus niet voor de band uit Las Vegas. Daarom startte wij in juli onze zoektocht naar de grootste fan van Imagine Dragons. Zo vonden we Anka, een fan met een wel heel bijzonder verhaal.

Laten we bij het begin beginnen. Hoe heb jij Imagine Dragons en hun muziek leren kennen?

In de zomer van 2013 was ik in Amerika. Daar zaten we veel in de auto en op een gegeven moment hoorde ik voor het eerst het nummer Demons op de radio. Ik weet nog dat ik het hoorde en dat ik het meteen helemaal geweldig vond. Ik moest echt weten welke band dit was! Later hoorde ik ook nog Radioactive en ben ik op gaan zoeken wie dit nou eigenlijk waren. Zo kwam ik er dus achter dat dit Imagine Dragons waren. Nadat ik hun debuutalbum Night Visions ging luisteren was ik echt helemaal verkocht.

Imagine Dragons - Demons (Official Music Video)

Wist je meteen dat dit DÉ band was voor jou?

Het was vooral heel bijzonder dat ik Demons meteen al een heel goed nummer vond. Dat heb ik namelijk niet heel vaak. Ik moet nummers vaak een paar keer horen voordat ik ze leuk vind. Ook bij Radioactive en de rest van het album was dit niet het geval.

Wat is het precies aan de band wat je zo geweldig vindt?

De muziek vind ik natuurlijk gewoon heel leuk. Nadat ik een tijdje naar hun nummers geluisterd had, ben ik ook wat interviews gaan kijken. Daarin zag je ook dat het echt hele toffe gasten zijn. Ze zijn heel aardig en ze zijn ook zo normaal gebleven. Verder zijn ze heel benaderbaar, spontaan en eerlijk.

Misschien wel de moeilijkste vraag. Wat vind jij nu het allerbeste nummer?

Inderdaad een lastige vraag. Ik vind heel veel nummers leuk en het hangt ook een beetje van mijn stemming af. Als ik een paar nummers zou moeten noemen vind ik Release, 30 Lives en Roots echt leuk. Maar zoals ik al zei, ik vind heel veel nummers goed.

Imagine Dragons - Roots

Wanneer zag je ze voor het eerst live?

De eerste keer dat ik ze echt live zag was in 2016 in de Ziggo Dome. Eerder heb ik ze (helaas alleen op het scherm) gezien tijdens de EMA’s in 2013.

Ik kwam erachter dat ze tijdens de EMA’s in Amsterdam zouden optreden. Met twee vriendinnen heb ik een act ingestudeerd om kaartjes te winnen en dat was gelukt. Ik was zo blij, maar op de dag zelf werd bekend gemaakt dat ze in de Heineken Music Hall zouden staan in plaats van de Ziggo Dome, waar de EMA’s plaats vonden. Het optreden was gelukkig op een groot scherm te zien in de Ziggo Dome en ik heb de longen uit mijn lijf geschreeuwd tijdens Radioactive.

In 2016 lukte het me om ze eindelijk voor het eerst live te zien. Het was geweldig! Ik kon alle nummers woord voor woord meezingen. Het was een avond om nooit te vergeten.

Wat is het meest extreme ‘superfan’ ding wat je ooit hebt mogen doen?

Dat was het podium moment. Voor het concert in Oberhausen had ik bedacht om een bord te maken met daarop de tekst: Can I sing Believer with you on stage? Als tweede nummer begon de intro van Believer al. Dan stond recht voor me toen ik het bord omhoog hield. Daarna liep hij weg en dacht ik: ‘Helaas, dit gaat toch niet gebeuren.’

Even later kwam hij terug en tikte hij de bewaker aan om te zeggen dat hij mij het podium op moest helpen. Ik ben als een malle over dat hek geklommen en toen stond ik daar opeens op het podium. Dan gaf me de microfoon en liep weg. Ik dacht: ‘Nu moet ik het ook doen, anders sta ik echt voor paal.’

Ik stond gewoon op het podium om Believer te zingen! Opeens hoor je het publiek zo hard juichen, dat je jezelf niet eens meer hoort. Even later zongen Dan en ik ook nog een stuk samen. Je hebt eigenlijk helemaal niet de tijd om erover na te denken. Pas achteraf besef je dat dit echt gebeurd is.

Singing Believer with Dan Reynolds | Imagine Dragons takes fan on stage (Oberhausen)

Staan er ook nog shows op de planning?

In augustus ga ik met wat vrienden, die ik onder andere ken via Imagine Dragons concerten, naar Pukkelpop in België. Op 25 augustus ben ik er natuurlijk ook weer bij tijdens het concert in Arnhem.

Heb je tips voor mensen die naar een van hun concerten gaan?

Voor een van hun concerten hadden we zitplaatsen. Het concert was super gaaf, maar daar hadden we toch wel een beetje spijt van. Je ziet iedereen op de vloer namelijk helemaal uit zijn dak gaan. Ik dacht echt: ‘Waarom zitten wij hier en staan we daar niet gewoon tussen?’ Staanplaatsen zijn dus wel echt een aanrader!

Je hebt ze ook mogen ontmoeten, hoe was dat?

Ja, voor het concert in Oberhausen had ik een Meet and Greet. Het was heel onwerkelijk. Achteraf twijfelde ik of het wel echt gebeurd was, het ging allemaal zo snel. Ze stonden ook achter een scherm dus je kon ze van te voren niet zien staan. Wanneer je dan de hoek omloopt staan ze daar opeens. Het was echt helemaal geweldig, maar ook spannend. Ik was van tevoren al aan het bedenken wat ik allemaal tegen ze wilde zeggen, je hebt namelijk niet superveel tijd. Ik heb toen besloten om een brief te schrijven omdat er te veel was wat ik wilde zeggen. Achteraf was het wel jammer dat ik deze brief aan iemand anders af moest geven. Ik heb dus geen idee of ze hem hebben gekregen of gelezen, ik hoop het maar.

Je wilde jezelf niet boven de andere fans plaatsen, hoe is jouw relatie met hen?

Iedereen is gewoon zo aardig! Ze zijn zo hartelijk en ze betrekken je er overal bij. Als je een Imagine Dragons fan bent hoor je er gewoon bij en staan ze altijd voor je klaar. Daarnaast is iedereen op zijn eigen manier een supergrote fan.

Nu heb je al best veel gave dingen meegemaakt. Staat er nog iets op je fan-wishlist?

Het lijkt me echt leuk om ze een keer een hele tour lang te volgen. Om naar verschillende steden in Europa te gaan en ze daar te zien. Daarnaast zou ik heel graag naar Amerika gaan om daar een vakantie te combineren met een hoop Imagine Dragons concerten, waaronder natuurlijk een concert in Las Vegas.

Als afsluiter, wat zou je graag nog tegen Imagine Dragons willen zeggen?

Ik wil ze bedanken voor hun muziek en alle mensen die ik door hen heb leren kennen. Ik ben ze gewoon héél erg dankbaar voor al de dingen die ik mee heb mogen maken en voor alle dingen die nog komen.

Fans gezocht!
Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!