Fans

Interview

De grootste fan van: Kensington

Bianca rijdt gerust 400 kilometer weg van haar vakantieadres om ze te zien.

Tickets voor Bierpop

Pas in 2017 sloeg de vonk echt over, maar dat ze helemaal is omgeslagen, is wel duidelijk. Afgelopen jaar was voor haar duidelijk een Kensington-jaar en als het aan Bianca ligt gaan er nog vele volgen. Eloi, Casper, Jan en Niles, als jullie dit lezen: Happy Socks aan op Bierpop?

Hoe lang ben je al fan van Kensington?
Eigenlijk nog niet zo heel lang. Ik had ze in 2016 voor het eerst gezien bij Vrienden van Amstel Live, toen vond ik ze al leuk. Daarna ben ik dan filmpjes gaan kijken, heb ik de cd gekocht en veel geluisterd. Gewoon normaal. Toen had ik in 2017 tickets voor de Ziggo Dome, toen ik daar vandaan kwam was ik echt helemaal hyper, het was echt zo gaaf. Sindsdien ben ik bij bijna alle optredens geweest, wilde ik ze de hele tijd zien, luisteren. Vanaf toen sloeg het echt door zeg maar.

Hoe vaak heb je ze al live gezien?
Alleen het afgelopen jaar al iets van 20 keer. Daarvan was twee keer een clubtour, twee keer de buitenlandse tour en ik ben wel naar iets van 17 festivals geweest om ze te zien.

Sta je dan ook altijd helemaal vooraan?
Sinds ik één keer bij een festival vooraan was gekomen, echt aan het hek, dacht ik wel: “Oh, dit is echt supertof!” Dat werkt wel verslavend. De eerste keer vond ik derde rij ook wel goed, toen was ik ook met mijn man en die had zoiets van: “Nou helemaal vooraan, dat hoeft nou ook weer niet.” Uiteindelijk heb ik wat mensen leren kennen bij de fans die net zo gek zijn als ik. Dan ga je steeds vroeger bij de deur staan om een plekje vooraan te bemachtigen.

Gaat daar dan ook een planning aan vooraf?
Dat vraagt inderdaad wel een hoop voorbereiding. De ArenA is wel een goed voorbeeld. Dat was natuurlijk wel hét optreden waar je een heel mooi plaatsje moest hebben. Daar moest je echt wel supervroeg gaan zitten. Mijn medefan en ik zaten echt te rekenen: “Hoe laat moeten we weg, wat is de juiste tijd.” Uiteindelijk besloten we daar om 8.00 uur ’s ochtends te gaan zitten met ons luchtbedje en onze tas met eten. We waren niet de eerste, er waren toen al 13 fans aanwezig.

Waarom zijn Kensington liveshows zo ongekend populair volgens jou?
Natuurlijk de muziek, ze maken supermooie nummers. Maar het is ook de show, ze maken daar echt een mooie show van! Zoals in de Ziggo Dome in 2017, met die grote schermen die door de lucht zweefden. Maar ik vind ook de chemie tussen de bandleden zo mooi om te zien, tussen Eloi en Casper, maar ook Jan en Niles. Je ziet gewoon dat ze er zelf ook van genieten

Heb je ze wel eens ontmoet?
Ja, ik heb ze een aantal keer ontmoet. Dat vond ik heel eng en heel spannend en ik had zoiets van: “Oeh, wat moet ik zeggen?” Ik word altijd heel enthousiast, dus ik ga allemaal dingen zeggen die ik beter niet kan zeggen. Dat wetende maakt het extra spannend. De eerste ontmoeting was na een optreden in Parijs, toen kwamen ze na de show naar een soort binnenpleintje en kon je op de foto. De tweede keer was na een optreden op Breda Live. Dat was vlak voor de show in ArenA, dus toen konden we ze ook nog even succes wensen voor het grote optreden. In Duitsland heb ik ze ook een keer ontmoet, daar ben ik toen met m’n gezin voor omgereden, om ze te zien.

Je bent voor ze omgereden?
Ja, we waren op vakantie. We zaten in Berlijn en we moesten 400 kilometer terugrijden voor dat optreden. Ja en mijn gezin moest mee, want we waren met zijn vieren op vakantie en bij de camping blijven was ook weer zo wat. En toen stond er toch een file! Ik dacht: “Oooh Bianc, waarom ging je dit ook alweer doen?!” Maar eenmaal daar was het zo’n bijzonder optreden. Het was heel klein, heel intiem en toen na de show nog een ontmoeting. Eén van de mooiste herinneringen uiteindelijk, ik had het echt niet willen missen. Volgens mij dachten mijn man en kinderen daar ook zo over. Nou ja dat hoop ik, haha.

Wat is je favoriete Kensington nummer?
Van de langzame nummers is Sorry er eentje die ik echt heel vaak draai. Weet nog niet eens of het de tekst is, maar de muziek en hoe het gezongen wordt vind ik gewoon heel mooi. En St. Helena, meestal sluiten ze daar het concert mee af en daar zit zoveel power in. Dat heeft twee kanten, want aan de ene kant weet je dat het concert afgelopen is en aan de andere kant denk je: “Wooow, wat een energie!” Uiteindelijk ga je ook met dat gevoel weg, dat maakt het heel gaaf.

Kensington - Sorry (Official Video)

Wat is het gekste fan ding wat je tot nu toe hebt gedaan?
Na het optreden in Luxemburg hadden we een Meet & Greet met ze, toen heb ik ze alle vier Happy Socks gegeven. Ieder bandlid kreeg andere sokken, daar stond dan op wat ik in mijn beleving het beste bij ze vond passen. Weet niet of dat gek genoeg is? Het 400 kilometer omrijden was misschien ook wel gek.

Wat staat er de komende tijd op jouw Kensington agenda?
Kensington gaat nu natuurlijk een nieuw album maken, dus die gaan het even rustiger aandoen qua optredens. Maar ik ga ze in ieder geval 10 november zien op Bierpop. Dan komt er nog een film aan op 22 november van de Ziggo Dome 2017 optredens, deze wordt uitgezonden in een aantal bioscopen en daar heb ik ook al kaartjes voor. Dat staat er dan op de planning voor dit jaar en dan hoop ik volgend jaar weer op een nieuw album en heel veel optredens.

Wat staat er nog op je fan bucketlist?
– Denkt even na. – Dat ze mijn Happy Socks dragen naar een optreden!

Wat zou je nog tegen Kensington willen zeggen?
Bedankt voor dit mooie jaar en hopelijk volgend jaar weer heel veel optredens. Succes met het maken van het nieuwe album en dat deze maar fantastisch mag worden! Ik hoop dat jullie nog lang niet stoppen.

Fans gezocht!
Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!