Fans

Interview

De Grootste Fan van: Martin Garrix

Voor 1,5 dag naar Ibiza vliegen, dan ben je een echte fan!

Martin Garrix, ofwel Martijn Garritsen, werd in 2016 en 2017 door DJ Magazine verkozen tot de populairste DJ ter wereld. Met zijn 20 jaar was hij daarmee de jongste DJ ooit die deze titel heeft mogen ontvangen. Dat je dan een groot aantal fans hebt is natuurlijk niet zo gek. In mei gingen wij dus op zoek naar de grootste fan van Martin Garrix en die hebben we gevonden! Jenna heeft de Nederlandse DJ al 21 keer gezien en heeft hem al meerdere malen mogen ontmoeten. Daarnaast startte ze een Instagrampagina waarop fans hun verhaal kunnen delen. In dit blog vertelt zij haar verhaal.

Hoe heb je Martin Garrix en zijn muziek leren kennen?

In 2013 ging ik naar een show van een andere DJ en Martin Garrix draaide daar ook. In eerste instantie had ik geen idee wie hij was, maar sinds die avond ben ik meteen helemaal fan geworden!Ik wilde meer weten over hem en zijn muziek. Dat is eigenlijk een soort van doorgeslagen, waardoor ik op een gegeven moment eigenlijk alleen nog maar met hem bezig was.

Wat is het dan aan Martijn wat je zo geweldig vindt?

Zijn muziek. Voor elke emotie is er wel een nummer. Daarnaast vind ik het geweldig dat hij zoveel interactie hij heeft met zijn fans, op twitter en instagram maar ook in het echt. De eerste keer dat ik hem zag draaien heeft hij een zaaltje van zo’n 50 mensen aan het dansen gekregen, dat vond ik supertof. Vandaag de dag is hij nogsteeds zo vriendenlijk en down to earth als die avond.

Wat vind jij nu het allerbeste nummer?

Mijn all time favourite nummer is eigenlijk een remix, dat is namelijk Backlash. Mijn favoriete nummer van dit moment is Spotless, wat hij samen maakte met Jay Hardway.

DubVision - Backlash (Martin Garrix Edit) [Official Music Video]

Martin Garrix & Jay Hardway - Spotless

Hoe vaak heb je hem uiteindelijk live gezien?

Ik heb hem nu in totaal 21 keer live gezien. De shows zijn voor een groot deel vergelijkbaar, maar er zit toch ook een beetje variatie in. Hij draait 9 van de 10 keer zijn eigen nummers, maar soms ook nummers van andere artiesten en DJ’s waardoor het toch steeds weer iets anders wordt. Daarnaast is het ook iedere keer weer anders in elkaar gemixt.

Wat het heel bijzonder maakt is dat ik hele kleine shows heb gezien, maar dat ik ook naar de grote arena shows ben geweest. De kleine shows zijn heel intiem en kleinschalig en de arena shows barsten van de lasers en effecten. Hierdoor hebben ze allebei een hele andere sfeer.

Welke soort show vind je zelf dan het leukste?

De intieme shows zijn wel bijzonder, omdat je daar wat meer contact met Martijn kunt zoeken, maar zijn team doet ook echt een ‘supergoede job’ om alles er echt vet uit te laten zien met de visuals en de lichten tijdens de grote shows. Dit is toch wel echt heel tof om mee te maken, dus ik denk dat ik de grote shows dan toch het leukste vind.

Is dit dan ook wat de shows van Martin Garrix zo bijzonder maakt?

Ja, dat denk ik wel! Ik zou sowieso iedereen aanraden om een keertje naar een van zijn shows te gaan, ook wanneer je niet echt van EDM houdt. De ervaring zelf is namelijk gewoon zo goed, dat moet je een keertje meemaken.

Je hebt hem vaak ontmoet, is er een keer die er voor jou echt uitspringt?

Ik denk de eerste keer dat ik hem bij RTL Late Night zag, waar hij mij ook daadwerkelijk herkende. Dat was wel echt heel bijzonder. Ook zijn show voor War Child in Paradiso was heel tof. Ik greep hem bij zijn been en hij zei: “Hey, Jenna toch?” Toen dacht ik echt “OMG hij weet mijn naam.” Dat was toch wel echt een momentje.

Wat is echt de tofste ervaring die je hebt mogen meemaken met Martin Garrix?

Een van de tofste dingen die ik heb meegemaakt is dat ik voor anderhalve dag naar Ibiza ben gevlogen. Alleen maar om Martijn te kunnen zien in Ushuaïa. We kwamen om 22.00 uur ’s avonds aan, de volgende dag waren we de hele dag op Ibiza en daarna vlogen we om 14.00 uur weer terug.

Een ander ding was niet echt met hem, maar meer voor hem. Ik en mijn vriendinnetje Mikayla hebben verjaardagskaarten verzameld voor Martijn. We kregen kaarten van mensen uit wel dertig landen en in totaal waren het er een stuk of honderdvijftig. Deze hebben we in een koffertje gedaan en die hebben we toen via via bij hem weten te krijgen voor zijn verjaardag. Dat was echt super gaaf!

Martijn heeft er ook nog eens een filmpje van gemaakt wat hij op Snapchat heeft geplaatst. We voelde ons super vereerd maar we vonden het vooral heel leuk om te doen. Het was een groot project met echt heel veel stess, maar alles was uiteindelijk wel gelukt! Hij noemde het de “best birthday gift ever” dus dat voelde heel goed.

Jij bent ook de beheerder van een Martin Garrix fanpage. Hoe is dat ontstaan?

Mikayla en ik hebben elkaar ontmoet door de muziek van Martin Garrix. Wanneer een van ons hem had ontmoet, wilden we dat heel graag met elkaar delen. We wilden het eigenlijk het liefst aan iedereen vertellen. Ook wanneer iemand anders hem ontmoet had wilden we het verhaal super graag horen.

Op een dag dachten we: “kom laten we een pagina maken waarop we dit kunnen delen!” We hebben echt dagenlang aan iedereen gevraagd of ze hun verhaal aan ons wilde vertellen, zodat we dit konden delen op de Instagrampagina. Martijn volgt de pagina ook en in een interview vertelde hij dat hij de verhalen soms leest.

Garrix experience by: @originaljenner and @mikayla_x_ ⠀ +x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x @mikayla_x_ : I scrolled trough twitter on monday and saw someone said Martijn was coming to @rtllatenight I said it to my mom and asked if we could go. She first said “well I don’t know… Are there even tickets left?” Me: “there aren’t normal tickets but there are when I want eat there too?” My mom: “okay, if you can find out how we can go to Amsterdam without any problems, I’m okay with it.” Me: “OMG OKAY THANKS MOM” I searched for parking lots and possible trains, and found out we could park in Amsterdam without paying €30,-. It was like 1.30 AM and I bought the tickets. Tuesday: Today was the day I could see Martijn again and I was so extremely happy. When we arrived in Amsterdam I met up with some other garrixers and we ate. The food was so extremely good When we were waiting we saw Martijn coming in and he walked to the stairs. It was 21.50 and we walked to the studio. I sat on the front row and the presenter came in. He immediately saw we came for Martijn. There also was a host who said everyone had to be quiet, but that we bad to yell really hard for Martijn. When the presenter announced Martijn he smiled at us. And sometimes he looked at us again. When the interview was over we could take a picture with him. I brought a picture of the last time we met him, which was on his birthday. He said he recognised us and he loved the birthday card we gave him and he thanked us. He signed my photo and took this photo. I asked him for a hug too and he gives the best hugs ever! You could just feel the love he has for his fans. I hope every true garrixer will meet him one day. #martingarrix #Martin #Garrix #garrixexperience #dj #producer #love #music #cute #rtllatenight #interview #amsterdam #garrixer #garrixers #perfect

A post shared by Garrix Experience (@garrixexperience) on

Wat is het meest extreme ‘superfan’ ding wat je ooit hebt gedaan?

Ik denk dat Ibiza en de verjaardagskaarten wel het bijzonderste zijn. Maar het koffertje met verjaardagskaarten staat dan toch op nummer één, omdat het toch best veel werk was.

Daarnaast is er ook het feit dat ik echt probeer om naar iedere show in Nederland te gaan. Dat is eigenlijk ook best wel gek eigenlijk.

Nu heb je al best veel gave dingen meegemaakt. Staat er nog iets op je fan-wishlist?

Ik heb hem natuurlijk al een paar keer ontmoet en hem ook gesproken, maar het gesprek is meestal niet langer dan 5 minuten. Het lijkt mij dus echt keileuk om een keer gewoon met hem een pizza te eten ofzo.

Als afsluiter, wat wil je nog tegen Martin Garrix zeggen?

Wat elke fan tegen hem zou willen zeggen: Niet stoppen met het maken van muziek! Ga vooral door met het vinden van je eigen stijl en blijf veel plezier maken. Ook hoop ik dat je een beetje denkt aan je gezondheid.

Namens alle fans onder de achttien: Het zou tof zijn als er iets meer shows zijn voor alle leeftijden. Maar gelukkig doe je dit sowieso al eens per jaar.

Ik vind het vooral heel leuk dat hij, ondanks alles, niet echt een superster is. Met fans is hij altijd leuk en hij wil altijd even een praatje maken. Ik snap wel dat hij er soms geen zin in heeft omdat hij moe is, maar over het algemeen probeert hij aan iedereen aandacht te geven en dat waardeer ik echt!

Fans gezocht!

Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!