Fans

De grootste fan van: Ronnie Flex

Ze heeft hem al 72 keer gezien, heeft een tattoo op haar arm en spreekt hem bij bijna elk optreden. Maak kennis met Cynthia.

Ronnie Flex tickets

Hoe lang ben je al fan van Ronnie Flex?

Oh dan moet ik even nadenken. Dat was ook echt bij zijn eerste nummer wat uitkwam: Nooit meer slapen. Dat was volgens mij al in 2012.

Hoe kwam je erbij om toen al zijn muziek te gaan luisteren?

Mijn vrienden luisterden het heel veel toen het uitkwam en toen ging ik het ook luisteren. Zijn muziek trok me heel erg aan en hoe hij eruit zag en daarom ben ik hem fulltime gaan volgen. Ik was nog wel veel te jong om naar al zijn concerten te gaan, dus ik hield het eerst bij het luisteren naar zijn muziek. Ik ben nu 19, dus toen was ik pas 13. Al die tijd heb ik goed ingehaald, want op Encore Festival heb ik Ronnie voor de 72e keer mogen zien!

Hoe ziet jouw leven als fan eruit?

Ik reis stad en land af om hem te zien. Ik heb denk ik nu wel elke plaats in Nederland waar hij heeft opgetreden heb gezien. Het is soms wel vermoeiend hoor, maar het is wel super leuk! Bij bijna elk optreden mag ik hem ook persoonlijk ontmoeten. Ik denk dat we nu al over de 50 keer gemeet hebben als het niet vaker is.

Maar herkent hij je dan ook echt tijdens de optredens?

Ja, tijdens de optredens wijst hij altijd naar me, pakt mijn hand of geeft me een knuffel. Na het concert maakt hij ook altijd even tijd vrij om met me te kletsen. Hij liket zelfs mijn foto’s op Instagram en op Twitter reageert hij vaak even, dus ik ‘ken’ hem nu wel echt goed, als ik dat zo mag zeggen. Zelfs in een vlog van de bekende vlogger Anna Nooshin noemde hij mijn naam, wel al een hele tijd terug hoor. Toen zei hij: “Er is er eentje die is gewoon al 42 keer gekomen, Cynthia ik zie je!” Dat vond ik wel echt heel leuk, dat hij gewoon uit het niets aan me dacht. Hij herkent mij dus echt, maar ik sta ook wel echt bij alle optredens vooraan, al vanaf de allereerste keer.

Wat doet het met je als je daar dan voor de 72e keer vooraan staat?

Ik ga dan helemaal in die vibe mee! Mensen vragen mij ook wel eens of ik het niet saai vind worden na zo veel optredens, want ondertussen ken ik echt alles van top tot teen uit mijn hoofd. Ronnie doet het zo leuk en ik ben nog altijd even enthousiast als de eerste keer dat ik hem zag. Ik word er echt heel gelukkig van.

Je hebt zelfs een tatoeage laten zetten, heeft die nog een speciale betekenis?

Ja, ik vind het lastig om te verwoorden, maar ik heb al super veel meegemaakt in mijn leven en hij was er altijd voor mij. Ik haal heel veel liefde, kracht en energie uit Ronnie en zijn muziek. Door hem sta ik nog met twee benen op de grond. Hij was de enige die er altijd voor me was en me door de moeilijke tijden heen hielp, wat best wel gek is want hij is natuurlijk een artiest. Ronnie en zijn manager zijn er bij elk optreden voor me en daarom heb ik hem op mijn arm laten zetten, omdat hij gewoon ‘voor altijd’ is. De allereerste keer dat ik mijn tattoo ging laten zien mocht echt niemand bij Ronnie, maar omdat hij mijn tattoo ook heel graag wilde zien mocht ik uiteindelijk toch naar hem toe van de beveiliger. Toen heeft Ronnie me zelfs gefilmd en op zijn Snapchat gezet.

Wat vond je de mooiste optredens of ontmoetingen?

Ik was echt bang voor deze vraag, want ik ben natuurlijk al 72 keer geweest en heb hem al zo vaak ontmoet. De mooiste show was denk ik wel in Ahoy. Dat was zijn grootste show waarbij hij ook emotioneel werd en dat raakte me heel erg. Een mooiste ontmoeting heb ik niet echt. Al is het één minuut of een half uur dat ik met hem ben, ik ben al dankbaar dat ik hem sowieso mag ontmoeten, want er zijn zoveel fans die hem nooit ontmoeten. Ik weet nog wel in Veendam, dat ik wel een half uur lang helemaal alleen met Ronnie was, omdat zijn manager een vriend van hem moest zoeken. Toen mocht ik dus met Ronnie bij de auto blijven en kon ik echt super lang met hem praten. En in Paradiso mocht ik ook backstage, dat was wel heel speciaal. Ook vind ik het mooi dat hij zelfs op grote festivals als Encore even naar me toekomt.

Maar ga je dan ook naar al die festivals speciaal voor hem?

Ja, Ronnie was klaar en toen zijn we gelijk weer naar huis gegaan. We hebben alleen maar vooraan op Ronnie gewacht en ik ben eigenlijk ook niet echt fan van andere artiesten. Ik ga dus meestal echt alleen speciaal voor hem. Soms vraagt hij ook of ik nog blijf voor andere artiesten, maar dan zeg ik altijd “Nee, ik heb jou al gezien dus ik kan weer naar huis”.

Heb je als fan wel eens iets geks of leuks meegemaakt?

Nou, eigenlijk ben ik best wel verlegen, maar ik stond een keer zo hard mee te zingen dat Ronnie het hoorde en toen gaf hij de microfoon aan mij. Dat heeft hij zelfs al twee keer gedaan. En hij heeft een keer mijn pols heel lang vastgehouden tijdens één van zijn nummers.

Staat er nog iets op je fan-bucketlist?

Ronnie heeft me al een jaar geleden beloofd dat we samen uit eten zouden gaan en dat is nog steeds niet gebeurd, dus daar wacht ik nog wel op!

Een moeilijke vraag: Wat vind je zijn allerbeste nummer?

‘Non-stop’ luister ik echt heel veel. ‘In de armen van een engel’ die blijft mooi, want die heeft hij echt met al zijn gevoel gemaakt. En van zijn oude nummers ‘In een jet’ als hij die speelt dan is het gewoon echt chaos.

Staat er verder nog iets op de fan planning?

Afgelopen vrijdag ben ik naar Rotterdam gereden, want toen kwam zijn T-shirt uit bij de Levi-store en de eerste 250 fans kregen een ticket voor een exclusieve show! Ik ben om 4.30 uur ’s ochtends van huis vertrokken en zat om 7.30 uur al voor de winkel. Ronnie had het op zijn Instagram gezet en toen heb ik de Levi-store een bericht gestuurd over hoe en wat precies zodat ik niks zou missen.

Ga je hem nog zien op 16 december in AFAS Live?

Ja, naar eigen zeggen zijn grootste concert, daar ben ik natuurlijk bij! Ronnie heeft zelf gezegd dat hij een beetje rustig aan doet verder, want normaal ging ik echt wel drie keer per maand ergens heen.

Stel dat Ronnie dit leest, wat zou je hem willen zeggen?

Ik ben super trots op jou en ik support je tot mijn dood. Ik blijf altijd van je houden en ik ben je heel dankbaar voor alle momenten en alles wat ik met je heb mogen meemaken.

Fans gezocht!
Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!