Fans

Interview

De grootste fan van: The Script

Deze creatieve fan gaat waar The Script gaat.

Vorige week stonden ze maar liefst twee keer in de Ziggo Dome. De fans komt The Script in Nederland dus zeker niet te kort. Daarom startte wij in februari onze zoektocht naar de grootste fan van The Script. Zo vonden we Julia. Ze bezoekt zoveel shows als ze maar kan en laat haar liefde voor de band op een creative manier tot uiting komen door middel van toffe tekeningen.

Hoe heb je The Script leren kennen?

Mijn ouders hadden een CD in de kast liggen, Science and Faith. Ik vond de voorkant vooral heel erg mooi dus ik heb hem aangezet. Ik kwam er snel achter dat ik heel veel nummers eigenlijk al kende. Zo is het langzaam gegroeid.

Wist je meteen dat dit DÉ band was voor jou?

Het is toch wel echt langzaam gaan groeien. Ik begon steeds meer nieuws rondom hen te volgen. Ik kwam er achter dat ze toch wel al heel populair waren in Nederland. Ik ben steeds meer naar ze gaan luisteren.

Wat vind jij nu het allerbeste nummer?

Ik denk toch nog steeds dat Science and Faith, van dat eerste album Science and Faith. Ik denk dat dit komt door de live versie, die is echt heel erg mooi. Daarnaast heeft het nummer een speciale betekenis voor mij. Maar Before The Worst is wel echt een goede tweede.

The Script - Science & Faith (Official Video)

Hoe vaak heb je de band nu al gezien?

Dan moet ik even tellen… Ik denk dat ik nu op 15 keer zit. Ik ben deze tour twee keer naar een show in Londen geweest, daarna ben ik naar Keulen en Hamburg gegaan. Ik was er natuurlijk ook bij toen ze twee keer in Amsterdam waren vorige week. De dag erna ben ik ook nog naar Brussel geweest.

Je hebt deze show al een aantal keer gezien, blijft het dan nog leuk?

Het is toch altijd wel anders. De interactie met het publiek is verschilt per concert. Soms wisselen ze de nummers die ze spelen ook een beetje af, maar over het algemeen blijft die toch redelijk hetzelfde. Maar ik blijf het gewoon heel leuk vinden om ze te zien en ik hoop toch altijd dat mijn favoriete nummers voorbij komen. De afgelopen keren heb ik beide favoriete nummers gehoord dus ik ben heel erg blij!

Er gebeurt ook altijd wel iets. Bijvoorbeeld tijdens het concert in Keulen. Danny stal mijn hoed tijdens het nummer The Energy Never Dies. Hij zet hem op zijn hoofd en wordt vervolgens het publiek uitgehijst. Zodra hij weer op zijn benen staat zet hij mijn hoed op het hoofd van Sean, Head of Security, die er vervolgens vrolijk mee wegloopt. Gelukkig is er altijd nog held Mark Sheehan die even aangeeft van wie de hoed is en er voor zorgde dat hij weer terug op zijn plek kwam.

Staat er ook nog iets op de planning?

Ik wil heel graag naar Pinkpop! Ik zit nu in mijn eindexamen en heb eigenlijk niet zoveel geld ervoor nu. Ik hoop op een later moment toch nog een ticket te kunnen kopen. Anders zou ik graag nog proberen naar een buitenlands festival te gaan om ze daar nog eens te zien.

Wat maakt de concerten van The Script zo bijzonder?

The Script is wel echt de eerste band waar ik zó fan van werd. Ze hebben toch wel een speciaal plekje. Hun nummers spreken mij echt heel erg aan en hebben mij door moeilijke tijden geholpen. Ze betekenen daardoor heel veel voor mij!

Vorige week waren ze natuurlijk in Nederland? Hoe ziet zo’n dag er voor jou dan uit?

Op donderdag, toen The Script in Nederland was, had ik een examen. Dat ging natuurlijk niet zo goed. Ik was zo gefocused op het feit dat ik naar The Script zou gaan die avond. Ik ben toch altijd wel een beetje zenuwachtig of ik vooraan kan komen bij een concert. Maar over het algemeen gaat dat wel goed. Beide dagen is het mij, tot mijn verassing, ook gelukt om een goed plekje vooraan te bemachtigen.

Wat is echt je meest memorabele moment met The Script?

Er was een speciaal event bij 538 en ik had geen kaartje om naar binnen te komen. Toch ben ik er naartoe gegaan en stond ik buiten te wachten toen Mark en Danny op mij af kwamen. Het eerste wat ze tegen mij zeiden was “We are gonna get you in!” Ja dat vond ik echt zo’n speciaal moment. Ze willen hun echte fans erbij hebben. Ik denk dat ze dat zelf vooral ook heel belangrijk vinden. Ze doen er echt alles voor om hun fans binnen te krijgen.

Nu hebben wij gezien dat je hele toffe tekening maakt van The Script, hoe is dat begonnen?

Tekenen deed ik eigenlijk altijd al, van kinds af aan. Op een gegeven moment werd ik dus ook fan van The Script en begon ik ze dus ook te tekenen. Ik heb de tekeningen ook aan ze kunnen laten zien in Hamburg waar ik een Meet & Greet had. Ze vonden ze heel erg tof! De gitarist, Mark Sheehan, zei zelfs dat hij het werk al kende. Dat was echt heel tof om te horen. Ze vinden het altijd leuk om dit soort dingen te zien.

Wat is een van de ‘superfan’ dingen die je ooit hebt gedaan?

Ik was net 7 dagen naar Sziget geweest. Dat is toch best een heftig festival en je slaapt er natuurlijk heel weinig. De dag dat ik terug kwam in Nederland, kwam ik erachter dat ze in de A’DAM Toren stonden. Ik was om 7 uur ’s ochtends in Nederland, heb twee uur geslapen en ben toen op de trein gestapt naar Amsterdam. Toen ik terugkwam van de show in de A’DAM Toren heb ik weer 3 uur geslapen om daarna naar het 538 event te gaan. Dat was toch vrij intens allemaal achter elkaar.

Nu heb je al best veel gave dingen meegemaakt. Staat er nog iets op je fan-wishlist?

Ik zou heel graag nog naar een concert van The Script in Dublin gaan. Ierland is natuurlijk het land waar ze vandaan kom. Het lijkt me toch wel speciaal om zo’n thuisconcert een keer mee te maken.

The Script - Crazy World (Live from Dublin) (Lyric Video) ft. Christy Dignam

Fans gezocht!

Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!