Fans

Fan Art: Billie Eilish

Bury a friend, draw a portrait.

Aankomende zaterdag maakt ze haar debuut op het Nederlandse festivalpodium. En dan niet zomaar een podium, maar gelijk die van één van de grootste festivaltenten ter wereld: de Alpha op Lowlands. We hebben het over Billie Eilish, de 17-jarige Amerikaanse waar je in 2018 misschien al wel eens van gehoord had, maar in 2019 niet meer omheen kan. Tieners willen haar zijn, modehuizen willen haar kleden en artiesten willen met haar samenwerken. Haar grootste hit op dit moment, bad guy, is onlangs als remix uitgebracht in samenwerking met Justin Bieber.

So you’re a tough guy
Like it really rough guy
Just can’t get enough guy
Chest always so puffed guy
I’m that bad type
Make your mama sad type
Make your girlfriend mad tight
Might seduce your dad type
I’m the bad guy
Duh

Maar Billie Eilish is niet zomaar een tienerster. Ze schrijft haar teksten zelf en heeft duidelijk een eigen kijk op, zeg maar gerust, alles. Dat resulteert niet alleen in eigenzinnige teksten in nummers als bury a friend en i wish you were gay, maar ook in bizarre videoclips. Blauwe haren, zwarte tranen, naalden in haar rug. Zomaar wat voorbeelden. Haar kledingstijl is al net zo verrassend voor iemand van haar leeftijd. Waar men tegenwoordig het liefst zo min mogelijk kleding aantrekt als Instagram toestaat, kiest Billie liever voor wijde en bedekkende kledingstukken.

Billie Eilish-tekeningen

17 jaar en nu al iconisch. Daarmee is ze een perfect model voor menig kunstwerk en daarom ook het onderwerp van een nieuwe serie Fan Art.

https://www.instagram.com/p/B0n1G3rh0z3/

https://www.instagram.com/p/Bts3T2zglLV/

when the party’s over

Die eerder genoemde blauwe haren en zwarte tranen zijn kenmerkend voor de videoclip van when the party’s over. Een leuke kanttekening is dat Billie haar inspiratie voor deze tranen haalde uit een tekening die een fan van haar had gemaakt. Nu is het de inspiratie voor menig tekenaar.

https://www.instagram.com/p/BpcdlomApH4/

https://www.instagram.com/p/B09NJGeCPZL/

Onlangs gaf Billie in een interview aan helemaal niet te begrijpen waarom ze haar haar ooit blauw heeft geverfd. Het is zelfs haar minst favoriete kleur. Dat begrijpen wij niet. Dat Ticketmaster-blauw is toch prachtig?

https://www.instagram.com/p/ByJMJ-bBqCt/

https://www.instagram.com/p/B00dWAwJkIz/

https://www.instagram.com/p/B0QpnIeI2_H/

Bad Guy

De hit bad guy was niet alleen een inspiratie voor Justin Bieber, ook tekenaars kregen een creatieve ingeving door de bloedneus van Billie.

https://www.instagram.com/p/B0uJ3fSBjnV/

https://www.instagram.com/p/BzeN0BQijHw/

https://www.instagram.com/p/B0wBFXfhEwm/

bury a friend

Het nummer bury a friend gaat onder meer over de slaapverlamming en terugkerende nachtmerries die Eilish had. De duistere videoclip die erbij hoort zou zo uit een horrorfilm kunnen komen. Zo eentje waar je liever niet naar kijkt, maar toch je ogen niet vanaf kunt houden omdat je wil weten wat er gebeurt. De kunstwerken die de fans erbij maakten zijn eng mooi.

https://www.instagram.com/p/BwH2-g5FIJd/

https://www.instagram.com/p/BtjC1PlB8St/

https://www.instagram.com/p/BumO0ZPFAvA/

https://www.instagram.com/p/B1GtvZoi-Ia/

Billie en broer

Dit is duidelijk een megafan van Billie en ook nog eens een tekenwonder. Het account staat volledig in het teken van Billie Eilish-tekeningen. Ook de broer van Billie, Finneas, wordt niet overgeslagen.

https://www.instagram.com/p/BhEa-WQhEnB/

https://www.instagram.com/p/BzOcOQCojAC/

https://www.instagram.com/p/B0je3JbIjlT/

Overigens pakt Billie er zelf ook graag een potlood bij. Ze tekent alles wat in haar hoofd zit. Dromen, nummers of gewoon hersenspinsels. Ze vertelt (en tekent!) erover in onderstaand filmpje.

Billie Eilish Talks Her Love for Anime While Drawing Her Self-Portrait