Festival

10 dingen om te doen op Pinkpop

Want naast jouw favoriete bands checken is er nog zoveel meer te beleven!

Zie beschikbare tickets

1. Naar de andere kant van het terrein bellen

Tuurlijk, waar jij bent, is het feestje. Maar ben je toch nieuwsgierig hoe het aan de andere kant van het terrein is? Stap dan één van de groene KPN telefooncellen in en bel je mede-Pinkpopper op. Deze oldskool telefooncellen vind je verspreid over het Pinkpop-terrein. Hello, from the other side?

2. Een liefdesbrief laten schrijven

Wil je iemand de liefde verklaren, maar weet je niet zo goed de juiste woorden te vinden? Of heb je het net te druk met bier halen of je favoriete band luisteren? In de Garden of Love bestel je jouw liefdesbrief op maat en haal je deze later op. Of je wacht – liefde is immers altijd het wachten waard…

3. Een museum bezoeken

Musea niet stoer? Dit jaar toont het Bonnefanten Pinkpop-up museum foto’s van tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher, naar aanleiding van zijn onlangs verschenen eerste fotoboek, ‘Henk Schiffmacher – Photographer’. Dat is dus zeker een bezoekje waard!

4. Een broek knutselen van Pinkpophoedjes


Niks aan toe te voegen.

5. De Pinkpop merchandise checken

Geen fan van merchandise? Wél van de Pinkpop merchandise. Want met een Pinkpop-wielrenpakje of heuse Pinkpop-veters in je schoen, heb je pas echt een mooi souvenir in huis.

6. Speciaalbier drinken op het terras

Voor als je even wat anders wilt dan het festivalbier. Achter de enorme, niet-te-missen Brand-krat (tussen hoofdpodium en 3FM Stage in) bevindt zich het Brand Bijzonder Bieren Terras. Hier kan de fijnproever genieten van de speciaalbieren UP, Weizen, Saison, IPA, Lentebock, Imperator en het nieuwe Brand Ongefilterd, in een speciaal glas. Als je daar dan toch bent, ga ook zeker even ‘de krat op’, om daar te genieten van het uitzicht wat je hebt op het Pinkpop-terrein. Wauw!

7. Jezelf (of bekenden) spotten op het fotohek

Ieder jaar hangen er weer banners aan de hekken op Pinkpop vol foto’s, ingestuurd door bezoekers. Leuk om op zoek te gaan naar bekenden! Of gewoon lekker mensen kijken.

8. Naar het theater

Een theater op Pinkpop? Goed, het kleinste theater van Limburg, moeten we er wel bij vermelden, maar dat maakt het niet minder leuk! In theaterbus La Bonbonnière kun je tijdens Pinkpop kijken naar ‘Boom van Verlangen’, een reis door Limburg door Ismène Elbers.

9. Handtekeningen verzamelen

Dit kan je natuurlijk doen van willekeurige bezoekers, maar je kan ook naar de speciale signeersessie op het Pinkpop-terrein. Zowel op zaterdag, zondag als maandag zullen diverse artiesten hier hun krabbel geven. Wat laat jij signeren?

10. Tickets winnen voor Pinkpop 2018

Klinkt dat niet als muziek in de oren? Bezoek de stand van ‘Limburg Turns You On’ en doe mee aan de Trash & Waste quiz. Daarmee check je of jij helemaal op de hoogte bent van het duurzaam organiseren en beleven van een festival. Waarmee je dus ook nog eens kans maakt op tickets voor Pinkpop 2018!

Scoor nu je tickets voor Pinkpop 2017!

Zin in nog meer voorpret? Check onderstaande foto’s van onze blogfotograaf Ben Houdijk, voor een selectie van zijn mooiste concertfoto’s van artiesten uit de line-up, plus een paar prachtige sfeerfoto’s!