Festival

9 acts die we dit festivalseizoen EINDELIJK weer kunnen zien

Wachten wordt altijd beloond.

Vroeger stond die ene artiest op bijna elk festival en nu ben je er al jaren op aan het wachten. Geen probleem. De zomer van 2019 wordt dé zomer om artiesten als Krezip, Vampire Weekend, Hall & Oates en Fleetwood Mac eindelijk weer op het podium te zien.

1. Fleetwood Mac – Pinkpop

Inkoppertje natuurlijk. Een paar jaar geleden waren ze nog in de Ziggo Dome, maar de gemiddelde Fleetwood Mac fan moet tegenwoordig wel geduld hebben om de band nog live te kunnen zien. Bovendien: hoe lang zal Stevie Nicks en consorten het nog volhouden? Een absolute must-see voor deze zomer dus.

Deze zomer kan je de band bewonderen op de 50e editie van Pinkpop.
Maandag 10 juni, Landgraaf. Tickets

Fleetwood Mac Takes the Stage with "The Chain"

2. Keane – Hello Festival en Live on the Beach

Is it any wonder? Nou behoorlijk! Halverwege de zeroes was de band niet van de festivalpodia en radio te krijgen. Daarna werd het angstvallig stil, met zo heel af en toe een teken van leven. Nu zijn ze eindelijk weer terug. Wij kunnen niet wachten om uit volle borst mee te zingen met Bedshaped en Somewhere Only We Know.

Keane komt deze zomer naar het Hello Festival in Emmen en Live on the Beach in Scheveningen.
Zondag 9 juni, Hello festival, Emmen. Tickets 
Zaterdag 7 september, Live on the Beach, Scheveningen. Tickets

Keane perform 'Somewhere Only We Know' - Comic Relief 2019

3. Daryl Hall & John Oates – Bospop en North Sea Jazz Festival

“She’s a maaaaneater.” Jawel, de heren Hall & Oates zijn terug! Na een jarenlange afwezigheid komt het duo eindelijk terug naar Nederland. Verwacht optredens vol hits en nostalgie.

Daryl Hall & John Oates komen naar Bospop & North Sea Jazz Festival
Zaterdag 13 juli, Bospop, Weert. Tickets
Zondag 14 juli, North Sea Jazz, Rotterdam. Tickets

Daryl Hall & John Oates - Private Eyes (Live In Dublin)

4. New Order – Lowlands

Elke keer wanneer het Blue Monday is in januari wordt deze band overal op de radio gedraaid. Terecht ook. Maar wie een beetje verder kijkt weet dat dit een legendarische band is, die een zeer grote stempel heeft gedrukt op de new wave-stroming in de jaren tachtig en negentig.  Na jaren van hopen komt de band, met oud Joy Division-leden, eindelijk weer naar Nederland.

New Order komt naar A Campflight to Lowlands Paradise
Vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus, Biddinghuizen.

5. Frans Bauer – Vestrock en Muze Misse

Heb je even voor mij? Jawel, Frans Bauer gaat een festivaltour doen! Die zagen we allemaal even niet aankomen. Uniek? Zeker! Gezellig? Nou en of. Want zeg nou zelf? Hoe groot is de kans dat je de bekende Hollandse zanger aan het werk ziet op een popfestival?

Frans Bauer komt naar o.a. naar Vestrock en Muze Misse.
Zaterdag 1 juni, Vestrock, Hulst. Tickets
Zondag 7 juli, Muze Misse, Oss. Tickets

Frans Bauer - Als sterren aan de hemel staan | Muziekfeest van het Jaar 2018

6. Vampire Weekend – Down The Rabbit Hole

Zes jaar lang hebben we moeten wachten. De gemiddelde Vampire Weekend fan moet zeker niet ongeduldig zijn. Maar het wachten werd beloond! Begin mei kwam eindelijk het nieuwe album Father of the Bride uit en de recensies zijn lovend. Vampire Weekend is terug en misschien wel beter dan ooit.

Vampire Weekend staat begin juli op Down The Rabbit Hole
Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli, Beuningen

Vampire Weekend - Sunflower (Radio 1's Big Weekend 2019)

7. LYNYRD SKYNYRD – Holland International Blues Festival

Sweet home Alabama! Nou ja, Alabama, Grolloo in dit geval. De bakermat van de Hollandse bluesmuziek wordt deze zomer weer omgebouwd voor het Holland International Blues Festival. Ook dit jaar hebben ze een artiest van formaat weten te strikken. Niemand minder dan LYNYRD SKYNYRD komt naar Drenthe. De band zit midden in hun afscheidstournee en slaat Nederland daarbij gelukkig niet over.

LYNYRD SKYNYRD speelt op Holland International Blues Festival
Zaterdag 15 juni, Grolloo. Tickets

Lynyrd Skynyrd 'Sweet Home Alabama' (Live In Atlantic City) - Album OUT NOW!

8. Eels – Once In A Blue Moon Festival

Mark Oliver Everett, oftwel E, oftewel de frontman van de band Eels, is niet per se een groot festivalartiest. Nauurlijk, hij heeft wel op festivals gestaan in het verleden, maar tegenwoordig zie je hem vooral in de popzalen. Zo deed hij vorig jaar nog een aantal shows in TivoliVredenburg. Maar, deze zomer staat de band weer eens in de buitenlucht te spelen. Op Once In A Blue Moon Festival zal hij ongetwijfeld hits als Novocaine for the Soul en Mr. E’s Beautiful Blues spelen tijdens een mooie ondergaande zon.

Eels staat op Once In A Blue Moon Festival
Zaterdag 24 augustus, Amsterdam. Tickets

9. Krezip – Pinkpop

Ineens kwamen de geruchten op gang. Een mysterieuze roze poster verscheen online rondom de band Krezip. Het kon niet missen natuurlijk. 10 jaar na hun afscheid en tijdens de 50e editie van Pinkpop (waar ze hun grote doorbraak beleefden) komt de band terug. Het belooft dan ook nu al legendarisch te worden!

Krezip doet dit jaar het enige festivaloptreden op Pinkpop
Zondag 9 juni, Landgraaf. Tickets

Krezip - 'Lost Without You' Live @ Jan-Willem Start Op

Naar welke artiest of band kijk jij het meeste uit?