Festival

De leukste tips voor een fantastische Koningsdag

Het is weer zover! Dit jaar mogen we eindelijk Koningsdag vieren zoals we het gewend zijn. Met festivals, tompoucen, gezelligheid en (hopelijk) goed weer.

Omdat het na zo’n lange tijd misschien weer even wennen is wat je allemaal kan doen tijdens Koningsdag, sommen wij hieronder de leukste dingen om te doen voor je op:

Haal oranje tompoucen bij je favoriete bakker

Een Koningsdag is natuurlijk niet compleet zonder de ultieme Nederlandse snack. Speciaal voor Koningsdag wordt de traditioneel roze tompouce in onze landskleur gemaakt. De allergrootste vraag is; wat is de beste manier om een tompouce te eten? Ga je bijvoorbeeld voor de split- of kantelmethode?

Trek een oranje outfit aan

Om in de sferen van onze landskleur te blijven. Koningsdag is dé dag om je van top tot teen in oranje te kleden. En dat is ook bij buitenlandse artiesten niet onopgemerkt gebleven. Wie weet nog dat One Direction tijdens hun show in Ziggo Dome in 2013 compleet in oranje het podium op kwam?

Ga naar de vrijmarkt

Heb je nog geen oranje outfit? Op de vrijmarkt kun je met gemak nieuwe kleding scoren. Leuk als je ’s avonds nog naar een feestje gaat. Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere finds op de vrijmarkt. 27 april is toch de dag dat je voor een prikkie andermans waren kan kopen. Wie weet koop jij wel de oude gitaar van de buurman, en hou je zomaar een nieuwe hobby over aan Koningsdag.

Bezoek een Koningsdagfestival

Een van onze favoriete activiteiten op Koningsdag moet toch wel naar een festival gaan zijn. Op een dag dat bijna iedereen vrij heeft en het (hopelijk) lekker weer is klinken de beats toch beter én smaken de drankjes toch lekkerder. Ons advies, verzeker dus jouw tickets zo snel mogelijk.

Heb je nog geen plannen en wil je je gegarandeerd in tropische sferen begeven op Koningsdag? Bezoek dan het Reggae Explosion Festival in Groningen. Op een iconische locatie (de Akerk) kan je genieten van de beste reggaemuziek en heerlijk eten.

Winnen: 3×2 tickets voor Reggae Explosion in Groningen

Klonk Reggae Explosion jou nou goed in de oren? Dan hebben we goed nieuws! We mogen tickets weggeven voor het Groningse festival op 27 april. Het enige wat je moet doen is antwoord geven op de volgende prijsvraag:

Welke twee zeer bekende reggae-artiesten of bands hebben de song ‘Many Rivers To Cross’ uitgebracht?

Stuur je antwoord naar [email protected] en wie weet win jij die tickets. Meedoen kan t/m maandag 25 april.