Festival

De tips voor Lowlands 2022

Tips van het Ticketmaster-team om jouw weekend op Lowlands naar grootse hoogte te laten stijgen.

Andere tickets

19, 20 en 21 augustus 2022

Yes, je hebt een ticket kunnen bemachtigen en je gaat naar Lowlands! Altijd een goed idee. Samen met duizenden anderen ga je een onvergetelijk weekend tegemoet met muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Maar vooral: drie dagen volle bak genieten!

Om je een klein beetje te helpen genieten, hebben we wat tips opgesteld. Hou je eraan of niet. Misschien heb je al jáááren Lowlands ervaring en heb je het niet nodig, maar voor wie wil: hier vind je 7 tips om van Lowlands een top weekend te maken.

Tip #1 Grondige voorbereiding

Lowlands telt maarliefst twaalf podia voor z’n 250 acts en optredens. Dat vraagt voor een goede voorbereiding. Bekijk de line-up en beslis alleen of samen met je vrienden welke acts jullie écht willen zien. “We meeten linksvoor en knallen hem zo de mosh-pit in!”. Weet wel dat je vooraan wil staan, je op tijd erbij moet zijn.

Zorg ervoor dat je je favoriete artiesten in de Alpha bekijkt, maar ga ook op avontuur op andere podia! Je kunt eindeloos dwalen tussen alle tenten en podia. Het ene moment ben je aan wat kunst aan het opsnuiven, daarna volg je een lecture van een bekende spreker en vijf minuten later ontmoet je je nieuwe beste vriend terwijl je danst op de beste technodeuntjes!

Tip #2 Niets vergeten

De belangrijkste voorbereiding is inpakken! Voor een festival moet je nou eenmaal veel meenemen. Naast de beste festival-fitjes, moet je toch ook je gehele slaapplek meezeulen. Spreek met je vrienden af wie wat meeneemt. Anders staat straks iedereen met een hamer in z’n hand voor de haringen, maar heeft niemand een pomp mee voor een luchtbed (nu kan je die gelukkig ook op laten pompen op de camping).

Lowlands is een van de weinige festivals waar je je eigen eten en drinken mee mag nemen, maar ook een gaspitje bijvoorbeeld. Zo kan je elke ochtend je eigen verse bakkies koffie drinken, bij de tent een preparty organiseren of ’s nachts instant noedels bereiden voor de perfecte mid-night snack. Vergeet ook niet af en toe het terrein op te gaan.

Tip #3 Kies je campingflight

Go green en ga met de trein. Dit is vaak de makkelijkste manier en er rijden gratis pendelbussen naar het Lowlandsterrein vanaf Lelystad en Dronten. Check wel altijd even de meest actuele reisinformatie bij de NS. Een andere duurzame manier is met een touringcar te gaan. Deze rijdt langs verschillende opstapplaatsen door heel Nederland.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor de welbekende Lowlands-file, met andere woorden: met de auto. Krijg je wel weer zo’n leuke sticker op je auto. Iedereen heeft een navigatie-app op z’n telefoon, dus dat moet wel lukken. Daarnaast staan er ook altijd genoeg borden die je de goede richting op sturen. Vergeet alleen geen parkeerticket te kopen!

Tip #4 Wachtrij-tips

Done, done and done! Je bent er klaar voor en je bent op de locatie waar het allemaal gaat gebeuren. Als je een echte die hard ben, sta je natuurlijk donderdagmiddag al in de rij. Ook als je later komt, kan de rij vrij lang zijn. Ben je met een groep en heeft één iemand de tickets gekocht? Laat diegene ze even doorsturen. Zo heeft iedereen het ticket in het eigen account en kunnen ze aankomen wanneer ze willen. Sta je eenmaal in de rij, dan open alvast de Ticketmaster-app of houd je je uitgeprinte ticket bij de hand. Je wil niet diegene zijn die de hele rij ophoudt.

Tip #5 Camping sweet spot

Ben je vroeg binnen? Dan heb je nog alle tijd om een strategische plek te vinden op de camping. Je wilt niet te dicht bij de wc’s, maar ook niet te ver. Zit je liever op party-camping 2 of 3 of rustig aan op camping 6? “Welke camping zit jij?” is dan ook wellicht de meest gestelde vraag op het festivalterrein.

Wist je dat er op de camping ook een HEMA pop-up winkel staat? Super handig als je per ongeluk een lek luchtbed hebt meegenomen, een partytent wilt aanschaffen of persé een opblaastompouce nodig hebt!

Tip #6 Snackjes om niet te missen

Je bent de legendarische schoorstenen gepasseerd en je hebt al een pilsje of twee achter de kiezen. Plotseling voel je een klein hongertje. Je kan het helemaal eens zijn met de artiesten waar jullie allemaal heen willen, maar dan bepalen wat te eten is pas echte keuzestress. Er zijn zoveel smaken en geuren te beleven op het terrein van de Lage Landen. De trein van foodtrucks staat voor je klaar en is zeker onderdeel van een weekendje genieten.

Het eten mag niet ontbreken in onze lijst met tips voor Lowlands:

  • Dé pannenkoek: ze zijn super vers, handig om mee te nemen en zo onmisbaar voor velen.
  • De enige echte Rotdog: ja, hoor. De langwerpige, cholesterol verhogende broodjes uit 010 zijn ook van de partij op de wei. Zeker de moeite waard.
  • Bitterballen van de Bourgondier: een rijk gevuld klassiek Hollands product, perfect om aan de rand van de Alpha te nuttigen.
  • Koreaanse Kip: de kraan met Koreaanse delicatesses, maar vooral de gemarineerde kipvleugeltjes zijn een echte must.
    • Karma Kebab: een super duurzame nachtsnack, speciaal ontworpen voor Lowlands festival!

Tip #7 Een aantal favoriete deuntjes

Oke, dan toch nog wat persoonlijke favorietjes uit de line-up. Ieder z’n eigen smaak, maar hierbij een lijstje waar wij links voor gaan staan. Heb je line-up problemen op deze artiesten te zien? Geen paniek, je kunt een aantal later nog eens zien in Nederland.

Met deze tips wordt het weekend nog iets onvergetelijker dan het al zou worden. Heel veel plezier en tot daar!