Festival

Down The Rabbit Hole 2017 – 23-25 juni Beuningen

Van 23 juni t/m 25 juni 2017 vond de 4e editie van Down The Rabbit Hole plaats in De Groene Heuvels in Beuningen.

Down The Rabbit Hole is wat je er zelf van maakt.
De meeste festivals laten zich vrij eenvoudig omschrijven als een aantal podia met wat horeca eromheen.
Daarnaast heb je de wat meer op de beleving gerichte festivals waar veel zorg en aandacht wordt besteedt aan aankleding en randprogrammering. Waar oprecht geprobeerd wordt om tijdelijk een andere wereld te creëren. Zodra je de poort van het festival door bent, ben je ook voor je gevoel ook los van alles.
Eén van de beste voorbeelden hiervan vind ik het inmiddels 4-jarige Down The Rabbit Hole.

Ik ken geen festival waar zo veel zorg en aandacht wordt besteedt aan de aankleding van het terrein. Tot op het niveau van de hekken die het festival afscheiden van de buitenwereld aan toe. Elk hek is namelijk ingepakt met graszoden.
Wat heel goed werkt op DTRH is rondlopen. Er zijn zoveel verschillende veldjes te ontdekken. Van een drijvende hiphop area op pontons tot vuurplaatsen waar hoepelmeisjes zich een slag in de rondte bewegen.

Wat dieper in de bosrand zit verscholen een openlucht cinema. Je moet echt je best doen die te ontdekken.

Datzelfde geldt voor de niet aangekondigde optredens in de twee kerken die aan de rand van het festival staan.
Van leeglopende kerken is op Down The Rabbit Hole geen sprake. Op het moment dat hier niet aangekondigde optredens plaatsvinden puilen ze juist uit.
In de ene kerk kun je bij de sessies van 3FM aanschuiven, de tweede kerk is geprogrammeerd door Lucky Fonz III. Met een diner show en heel veel onaangekondigde optredens. Van bandjes tot aan het Zwanenkoor, een smartlappenkoor dat de Amsterdamse volksliederen levend houdt.

Als je van wat meer beweging houdt bouw je zelf een vlot. Er is een heuse bouwplaats waar je met allerlei losse onderdelen iets kunt bouwen waar je de plas mee kunt oversteken.

Ben je meer een partydier dan heeft het festival een andere uitdaging voor je.
Want wil je zelf een vet feest organiseren in je weekend dan kan dat. Er zijn twee area’s waar deze PortoParties gehouden worden.
Vooraf aan het festival hebben bezoekers ideeën ingestuurd en daar zijn de beste, leukste, apartste van uitgekozen. Een geweldige vorm van interactie met je publiek: Hier heb je een podium, vul het zelf maar in.

Tel hier nog eens de 3 podia bij op die 3 dagen lang een prima programmering hebben.
In de grootste tent, de Hottot, staan bands die makkelijk een AFAS Live kunnen vullen: Bonobo, Moderat, Soulwax, Typhoon, Oscar and the Wolf. In de wat kleinere Teddy Widder en Fuzzy Lop een heel divers programma met oa Tash Sultana, Spinvis, Benjamin Clementine, Father John Misty en heel veel anderen.

Alle randvoorwaarden zijn dus dik in orde voor een prima festival. Toch maak je maar de helft mee als je je alleen tot het muzikale programma beperkt. Down The Rabbit Hole is een ontdek festival, wat zeker geldt voor de muzikale invulling, waar je meer uithaalt als je er zelf meer insteekt.