Festival

Klaar voor het festivalseizoen: Dé festivals van juni 2023

In juni gaan we weer naar buiten voor de festivals. In dit blog vind je onze tips voor deze festivalmaand.

Het festivalseizoen is begonnen! Er wachten ons veel verschillende festivals, met een brede keus aan genres en sferen. Om het je wat makkelijker te maken hebben we alle festivals van juni op een rijtje gezet. Maak je klaar voor indrukwekkende line-ups en een ruime keuze aan geweldige muziek.

VESTROCK

2 & 3 juni 2023
Eiland Buitenvest, Hulst

Op een prachtig eiland in Hulst (Zeeland) kan je op 2 en 3 juni VESTROCK bezoeken. Het festival staat ook wel bekend als het ‘gezelligste boutiquefestival van de lage landen’. Hier staat genieten centraal met lekker eten, geweldige muziek, theater en toffe lezingen. Op de line-up staan namen als Maan, The Prodigy, Franz Ferdinand, MEROL, S10, Joost en Gladde Paling. Ook is er een festivaldag speciaal voor kinderen (VESTROCK JUNIOR)! Kortom: voor ieder wat wils.

KadeRock

2 & 3 juni 2023
Musicon, Den Haag

Het kleinste grote festival van Nederland. Zo wordt KadeRock ook wel genoemd. Het festival wordt al jarenlang op de eerste zaterdag van juni gevierd door buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens, in en rondom Musicon, Den Haag. In 2023 wordt het festival met een dag én een podium uitgebreid. Met namen als Prins S. & De Geit, Sophie Straat en Pom is het dit jaar ongetwijfeld weer een groot feest.

Holland International Blues Festival

9 & 10 juni 2023
The Blues Village, Grolloo

Hét festival voor een genre die lang onterecht in de schaduw heeft gestaan: blues. Waar oude en jonge bluesgoden het podium betreden om hun talenten aan de wereld te etaleren. Op vrijdag 9 juni treden onder anderen John Fogerty, The Teskey Brothers en Joanna Shaw Taylor op. Zaterdag 10 juni staan Beth Hart, Christone Kingfish Ingram en Marc Broussard op het programma. Laat je blueshart dus vervullen op het Holland International Blues Festival!

Into The Grave

9, 10 & 11 juni 2023
Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

Een festival op een voormalig kerkhof: Into The Grave. Voor échte metal-fans. Dit metalfestival biedt keiharde gitaarmuziek, extreme vocalen, ritmes en sferen. Met twee podia en acts als Amorphis, Dragonforce en Bloodbath. Verspreid over 3 dagen belooft het een echt metalfeest te worden.

Pinkpop

16, 17 & 18 juni 2023
Megaland, Landgraaf

Pinkpop is Nederlands oudste en bekendste festival. Het is dit jaar alweer de 52ste editie van het Limburgse Festival. Ook dit jaar staat er weer een waanzinnige line-up op je te wachten. Van Niall Horan tot de Red Hot Chili Peppers, P!nk, OneRepublic en nog veel meer! Bij dit driedaagse festival is plezier, dansen, zingen en uit je dak gaan is absoluut gegarandeerd.

Stadspark Live

18 juni 2023
Stadspark Groningen

Maak je klaar voor een heerlijke dag in het Stadspark met een gemoedelijke sfeer, goed eten en nog belangrijker: goede muziek. Stadspark Live is voor jong en oud met een onwijs gevarieerd programma met artiesten zoals Lionel Richie, Anouk, S10, Son Mieux en meer!

Down The Rabbit Hole

30 juni – 2 juli 2023
Groene Heuvels, Beuningen

In juni vindt ook een van de grotere festivals Down The Rabbit Hole weer plaats in Beuningen! Wat begon in 2014 is nu uitgegroeid tot een van de favorieten van vele festivalfans. En met dit jaar een line-up van onder anderen Froukje, King Princess en Ben Howard belooft het dit jaar weer echt een spektakel te worden. Tickets voor dit festival zijn uitverkocht, maar houd de evenementpagina in de gaten voor doorverkooptickets van andere fans.

Rolling Loud Rotterdam

30 juni – 1 juli 2023
Rotterdam Ahoy

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli staat Rotterdam Ahoy in het teken van de nationale en- internationale top van de hiphop scene bij Rolling Loud Rotterdam. De acts worden gepresenteerd op vier podia waaronder een grote outdoor mainstage, twee indoor podia en een outdoor talent stage. Met een line-up met artiesten als Kendrick Lamar, Travis Scott en Soulja Boy, wil je dit festival écht niet missen.

Kortom: de maand juni is goed gevuld met festivals waarin je ruime keuze aan muziek, locaties en sfeer hebt. Weet je al waar je heen gaat en zit je volop in de voorbereidingen? Lees dan onze Festivalgids: hoe overleef je een festival? Dat boordevol tips staat hoe jij ultiem voorbereid naar een festival kunt gaan.