Muziek

10 voor 2023: Coldplay, Harry Styles, Metallica en meer

In 10 voor 2023 bespreken we de evenementen voor dit jaar waar wij nu al reikhalzend naar uitkijken.

Tickets voor de tofste shows en events

2022 ligt achter ons, dus dat betekent dat we vooruitkijken naar al het moois dat 2023 gaat brengen. Dit jaar komen er namelijk weer heel veel mooie artiesten naar ons land. Wij sommen daarom in de 10 voor 2023 onze favoriete shows op. Bekijk onze tips hieronder.

ATEEZ (10 febuari, Ziggo Dome)

De mannen van de K-popgroep ATEEZ zijn onder K-popfans razend populair. Zo staan ze met meerdere albums in de Billboard 200 en verkopen ze in het buitenland de grootste arena’s uit. Met hun wereldtour FELLOWSHIP: BREAK THE WALL komen ze op 10 februari voor de tweede keer naar Nederland. Tijdens deze show geniet je van de prachtige live vocalen, rap en indrukwekkende choreografieën. Hits als WONDERLAND, Guerrilla en Answer zullen zeker voorbijkomen.

Gaat jouw K-pophart hier sneller van kloppen? Haal dan snel je tickets en mis het niet!

ATEEZ(에이티즈) - ‘Guerrilla’ Official MV
ATEEZ(에이티즈) – ‘Guerrilla’ Official MV

Lizzo (23 februari, Ziggo Dome)

De popster Lizzo (of ‘Bop-ster’ zoals ze zelf zegt) komt voor het eerst naar Ziggo Dome als onderdeel van The Special Tour. Fans kennen Lizzo van megahits als About Damn Time, Good as Hell en Juice. Dat de zangeres succes had met deze hits blijkt uit de drie Grammy Awards die ze heeft gewonnen en haar meerdere platina-singles. Ook schreef ze geschiedenis als de vrouwelijke rapper met de langstlopende nummer één in een hitparade ooit. Bij het concert in Amsterdam kan je dan ook verwachten dat je de hele avond mee kan zingen en dansen.

Wil je deze spectaculaire show meemaken? Haal dan snel je tickets.

Lizzo - About Damn Time [Official Video]
Lizzo – About Damn Time [Official Video]

Stromae (13, 14 & 15 april + 22 & 23 november, Ziggo Dome)

Na een lange pauze is de Belgische Stromae weer helemaal terug! Met zijn nieuwe album Multitude op zak, verovert hij de wereld tijdens zijn tour. Vijf uitverkochte shows in Ziggo Dome is dan ook niet iets wat elke artiest kan zeggen. Maar als je de heerlijke hits zoals Alors on danse, Formidable en Santé hoort, snap je direct waarom iedereen bij zijn shows aanwezig wil zijn. In combinatie met fantastische choreografie en wisselende outfits wordt ook dit concert een groot spektakel.

Op dit moment zijn de shows in Ziggo Dome uitverkocht, maar blijf de pagina in de gaten houden voor doorverkooptickets van andere fans!

Stromae - L’enfer (Official Video)
Stromae – L’enfer (Official Video)

Kevin Hart (26 april, Ziggo Dome)

Als je zin hebt om de hele avond te lachen, dan ben je bij de show van Kevin Hart in Ziggo Dome bij het goede adres. De wereldberoemde stand-up comedian heeft al verschillende stand-up specials uitgebracht, waaronder Let Me Explain, What Now? en Zero F***’s Given. Zijn laatste special werd zelfs genomineerd voor een Grammy Award. Ook door zijn hilarische acteerprestaties in verschillende films weten comedyfans hoe hilarisch Kevin Hart kan zijn.

Zin gekregen in een avond comedy van de bovenste plank? Haal dan nu je tickets.

Best of: Kevin Hart | Netflix Is A Joke
Best of: Kevin Hart | Netflix Is A Joke

Metallica (27 & 29 april, Johan Cruijff ArenA)

Als je denkt aan de meest succesvolle metalband uit de Verenigde Staten, dan denk je aan Metallica. De band heeft al tien studioalbums op hun naam staan en meer dan 100 miljoen albums verkocht. Elke fan kent de hits als Nothing Else Matters, Enter Sandman en Master Of Puppets. Maar naast deze welbekende liedjes komt Metallica ook nog regelmatig met nieuwe muziek. Zo is in november Lux Aeterna uitgekomen. Het nummer is onderdeel van het album 72 Season, welke volgend jaar uitkomt en ook te horen zal zijn tijdens hun shows in de Johan Cruijff ArenA.

De twee unieke shows en de verschillende special guests (waaronder Architects en Five Finger Death Punc) wil je als liefhebber van metal niet missen! Gelukkig hoeft dat niet, want zijn er nog tickets beschikbaar.

Metallica: Lux Æterna (Official Music Video)
Metallica: Lux Æterna (Official Music Video)

S10 (28 april, AFAS Live)

Met haar debuutalbum Snowsniper, dat direct bekroond werd met een Edison, is S10 niet meer weg te denken uit de Nederlandse popscene. Velen zullen haar ook kennen als deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, waar ze dit jaar ons land vertegenwoordigde met het nummer De Diepte. Daarnaast werkt Stien (echte naam S10) ook graag samen met andere Nederlandse zangeressen zoals Froukje, waarmee ze recent het nummer Nooit Meer Spijt mee hebt uitgebracht. Vorig jaar stond Froukje nog in een uitverkochte AFAS Live en nu is het dus de beurt aan S10.

Zorg dat je zelf ook ‘Nooit Meer Spijt’ hebt en haal je tickets voor haar show in AFAS Live.

S10 - Nooit Meer Spijt ft. Froukje
S10 – Nooit Meer Spijt ft. Froukje

Bruce Springsteen (25 & 27 mei, Johan Cruijff ArenA + 11 juni, Megaland)

Bruce Springsteen, ook bekend als The Boss, is een echte verhalenteller met legendarische stem. Met tientallen albums heeft de rockzanger alleen maar hits. En ondanks dat de Amerikaan al op leeftijd is, houdt hij zeker niet van stilzetten. Recentelijk heeft hij nog een coveralbum vol met zijn favoriete soulklassiekers opgenomen. Door zijn muziek, in combinatie met een langdurige show vol intieme en en uitbundige momenten, is dit concert er eentje die je als fan van Springsteen moet meemaken.

Op dit moment zijn de shows in Johan Cruijff ArenA en Megaland uitverkocht, maar blijf de pagina in de gaten houden voor doorverkooptickets van andere fans!

Bruce Springsteen - Nightshift (Official Video)
Bruce Springsteen – Nightshift (Official Video)

Harry Styles (4, 5 & 6 juni, Johan Cruijff ArenA)

Harry Styles is één van de grootste en meest invloedrijke popartiesten van deze tijd. Zijn debuutalbum kwam belandde in de top tien van bestverkochte albums van het jaar, wat kenmerkend was voor de rest van zijn succes. Ook het album Fine Line, wat daarop volgde, was direct een succes, met de hoogste verkoopaantallen in de eerste week van een mannelijke artiest ooit. Harry’s House, zijn derde album, is eerder dit jaar uitgekomen en hitsingle As It Was heeft al meer dan één miljard streams op Spotify. Aan goede muziek is dus geen gebrek bij de Brit.

In de zomer wordt de Johan Cruijff ArenA voor drie dagen omgetoverd tot ‘Harry’s House’ en jij kan er bij zijn! Tickets voor de shows van 5 en 6 juni zijn uitverkocht, maar er zijn nog tickets voor het concert op 4 juni.

Harry Styles - Music For a Sushi Restaurant (Official Video)
Harry Styles – Music For a Sushi Restaurant (Official Video)

The Weeknd (23 & 24 juni, Johan Cruijff ArenA)

De Canadese superster The Weeknd ken je waarschijnlijk wel van hits als Blinding Lights, Starboy en Can’t Feel My Face. Dat deze nummers, en al zijn andere muziek, goed aanslaat bij het publiek is dan ook terug te zien in de talloze awards die op zijn naam staan. Als onderdeel van zijn After Hours til Dawn Tour komt de zanger in de zomer van 2023 ook naar Nederland. Special guests bij de show zijn Kaytranada en Mike Dean. Hierbij is het zeker dat je de fantastische nummers van zijn laatste twee albums After Hours en Dawn FM live te horen krijgt.

De show op 24 juni verkocht in razendsnel tempo uit, maar niet getreurd. The Weeknd kondigde een extra show aan. Er zit dus maar één ding op: ‘save your tears’ en haal nu je tickets voor de show op 23 juni 2023.

The Weeknd - Out of Time (Official Video)
The Weeknd – Out of Time (Official Video)

Coldplay (15, 16, 18 & 19 juli, Johan Cruijff ArenA)

Ultracatchy popnummers met hoge feel good-factor en onmiskenbare sound. Bij deze woorden denk je maar aan één band: Coldplay. De band brengt wereldhit na wereldhit uit met verrassende en net zo populaire artiesten als zijzelf. Naast deze wereldhits staat de groep ook nog bekend om hun liefde voor de aarde en het milieu. Zo zijn ze altijd bezig met hun ecologische voetafdruk wat zorgt voor interessante concerten met dansvloeren die energie opwekken.

Met maar liefst vier uitverkochte Johan Cruijff ArenA-shows bezoekt Coldplay ons land volgend jaar. Er zijn op het moment geen tickets meer, maar maar blijf de pagina in de gaten houden voor doorverkooptickets van andere fans!

Coldplay - Music Of The Spheres World Tour 2023 (Official trailer)
Coldplay – Music Of The Spheres World Tour 2023 (Official trailer)

Dit waren onze 10 voor 2023. Zit er niks voor je tussen? Neem dan een kijkje op onze site en browse door de vele events.