Muziek

40 jaar Hermes House Band

De Hermes House Band viert haar 40e verjaardag met alle 127 (oud)-leden en dat belooft een groot feest!

Tickets voor de tofste shows en events

De Hermes House Band viert op zaterdag 17 september met ruim 120 (oud)-leden, vrienden en fans haar 40e verjaardag in Rotterdam Ahoy. De hoofdshow is een concert waarbij 50 (oud)-leden in een bigband formatie zullen optreden. Daarna volgt een afterparty waar acht voormalig bezettingen nostalgische sets gaan spelen.

De Hermes House Band is in de jaren ’80 opgericht als huisband van de Sociëteit Hermes. Alle muzikanten waren lid van het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging. Al snel groeide de populariteit van de band en werd er ook opgetreden in andere studentensteden. Niet lang daarna werden er in eigen beheer CD’s en LP’s verkocht. Toen de bandleden van het eerste uur afstudeerden werden ze vervangen door jongere studenten. Dit is een traditie die tot op de dag van vandaag bestaat. Het oudste bandlid is onlangs 60 geworden, de jongste is net 19.

Hermes House Band - I Will Survive - Lalala

Velen zullen de Hermes House Band kennen van hun enorme hit uit 1994: I Will Survive. Al jaren klinkt het wereldberoemde Lalala als goaltune bij ieder doelpunt van Feyenoord in De Kuip. Het nummer werd bewerkt tot een klassieke meezinger door de toevoeging van een blazersarrangement. Tijdens het BIG Band concert van 17 september zullen de blazers centraal staan, want door hun originele benadering zorgden zij voor een wereldhit.

Na alle successen en vele bezettingswisselingen is de band, 40 jaar later, nog altijd springlevend en wordt ook de RTM-stage in Ahoy ‘gewoon’ uitverkocht.