Muziek

5 voor Vrijdag: AC/DC, Billie Eilish, DI-RECT en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Future Islands en een album vol covers van Billie Joe Armstrong

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van AC/DC, Future Islands en DI-RECT, een livestreamshow van Billie Eilish en een album vol covers van Billie Joe Armstrong.

AC/DC terug met knallende single

De afgelopen weken waren er al flink wat geruchten, maar deze week blijken ze waar: AC/DC is terug! Op de gloednieuwe single Shot In The Dark klinkt de band als vanouds, wat geen verrassing zou moeten zijn, want zanger Brian Johnson en drummer Phil Rudd zijn terug bij de band. De single wordt op 13 november gevolgd door het nieuwe album POWER UP, waarop nog eens elf gloednieuwe liedjes staan. Beluister Shot In The Dark hieronder.

AC/DC - Shot In The Dark (Official Audio)

Billie Eilish geeft livestreamshow

Niet alleen wij missen concerten en optredens, de artiesten net zo goed! Ook Billie Eilish is het helemaal zat dat ze niet kan optreden en daarom geeft ze op zaterdag 24 oktober een livestreamshow. Wat we precies kunnen verwachten van Where Do We Go? The Livestream is nog niet duidelijk, maar we weten wel dat Billie in ieder geval gaat optreden en fans interactief onderdeel kunnen zijn van de show. Tickets voor de livestream zijn nu verkrijgbaar.

Nieuw album voor Future Islands

Vandaag verschijnt alweer het zesde album van indierockers Future Islands! De opvolger van The Far Field heet As Long As You Are en staat weer vol heerlijke synthpop met die kenmerkende stem van frontman Samuel T. Herring. Om het verschijnen van het album te vieren geeft de band vanavond een livestreamoptreden vanuit hun thuisstad Baltimore, waarbij veel nummers van het nieuwe album voor het eerst live worden gespeeld. Tickets voor de livestream zijn hier verkrijgbaar. Beluister As Long As You Are hieronder.

Billie Joe Armstrong covert erop los

De afgelopen maanden heeft Green Day-frontman Billie Joe Armstrong zich niet hoeven vervelen, ondanks de plotselinge vrije tijd na het uitstellen van de Hella Mega Tour. Wekenlang verscheen er iedere maandag een cover van zijn hand online onder de titel No Fun Mondays, wat nu leidt tot een daadwerkelijk album! Op No Fun Mondays worden de 14 covers samengebracht, waaronder popklassiekers als I Think We’re Alone Now en Manic Monday. De verzameling verschijnt op 27 november, maar beluister hieronder vast één van de covers uit de reeks. Zie je Billie Joe Armstrong toch liever live met Green Day? Tickets voor de Hella Mega Tour (met ook Fall Out Boy en Weezer op de line-up) in Groningen op 23 juni 2021 zijn hier verkrijgbaar.

Billie Joe Armstrong of Green Day - Manic Monday feat. Susanna Hoffs of The Bangles [Cover Video]

DI-RECT brengt Wild Hearts uit

2020 zou een mooi jaar worden voor DI-RECT: met een nieuw album in de maak en twee grote shows in Rotterdam Ahoy op de planning zou het 20-jarig bestaan van de band groots gevierd worden. Net als veel dingen dit jaar liep het allemaal anders. De grote shows werden vervangen door livestreams en de band scoorde met Soldier On de grootste hit uit hun carrière tot nu toe. Dat succes wordt vandaag bekroond met de release van het nieuwe album Wild Hearts, waar je ook die hit op terugvindt. Beluister het album hieronder.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!