Muziek

5 voor Vrijdag: Ariana Grande, Bruce Springsteen en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Nothing But Thieves, Yungblud en Gorillaz

Coverfoto: Kevin Mazur/Getty Images

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week de nieuwe single van Ariana Grande, albums van Nothing But Thieves, Bruce Springsteen en Gorillaz en livenieuws van Yungblud.

Ariana Grande is terug

Ariana Grande laat er geen gras over groeien: nadat ze in 2018 én 2019 albums uitbracht, liet ze een paar weken geleden weten dat we ook dit jaar een nieuw album kunnen verwachten. Haar zesde album zou nog deze maand moeten verschijnen. Of ze dat gaat halen weten we niet, maar vandaag verschijnt wel al nieuwe single positions! Tegelijkertijd verschijnt ook de videoclip bij het nummer, waarin we Ariana zien als president van de Verenigde Staten. Beluister en bekijk positions hieronder.

Ariana Grande - positions (official video)

Paniek bij Nothing But Thieves

Ook de mannen van Nothing But Thieves zitten niet stil. Na het hele jaar al singles en voorproefjes te hebben gedeeld, verschijnt vandaag eindelijk hun derde album Moral Panic! Muzikaal zoekt de band rond frontman Conor Mason wat andere hoeken op dan we van ze gewend zijn, met uitstapjes richting elektronica, maar is het toch nog steeds herkenbaar Nothing But Thieves. Voorlopig kan de band nog niet op tour, maar gelukkig gaan ze wel vast live aan de slag met hun nieuwe werk. Op donderdag 29 oktober geven ze een livestreamconcert met nieuwe liedjes, maar ook covers en oude favorieten komen voorbij. Koop hier tickets voor de livestream. De tour staat gelukkig wel al ingepland: tickets voor het concert in de Ziggo Dome op vrijdag 12 november 2021 zijn hier verkrijgbaar. Beluister Moral Panic hieronder.

Bruce Springsteen rockt weer

We schreven een paar weken geleden al over de nieuwe single van Bruce Springsteen, maar vandaag verschijnt zijn nieuwe album Letter To You! Na een paar meer ingetogen albums rockt Bruce op zijn twintigste album weer. Hij nam het op met zijn vaste E Street Band, maar pakte het anders aan dan normaal: voor dit album leerden ze alle liedjes eerst live spelen en namen ze deze ook zo op, waardoor Bruce en zijn band net zo spetterend klinken als live op het podium. Over de opnames en het album maakte Bruce Springsteen ook een gelijknamige documentaire, die gisteren in première ging op Apple TV. Bekijk de trailer hieronder en beluister het album Letter To You hier.

Bruce Springsteen’s Letter to You — Official Trailer | Apple TV+

Yungblud gaat op tour

Wie ooit bij een concert van Yungblud is geweest weet het al: stilzitten is niks voor de 23-jarige Dominic Harrison. De afgelopen maanden heeft Yungblud zich bezig weten te houden met livestreams, nieuwe muziek en het maken van zijn nieuwe album Weird!, dat op 4 december verschijnt, maar volgend jaar gaat hij weer op tour! Vanochtend werd de Life On Mars-tour aangekondigd: een uitgebreide reis langs grote zalen in Europa en het Verenigd Koninkrijk, met een stop in de AFAS Live op zondag 24 oktober 2021. Tickets voor het concert in Amsterdam gaan vrijdag 30 oktober om 10.00 uur in verkoop via Ticketmaster.nl.
https://www.instagram.com/p/CGrb1x1plSh/

Gorillaz vat het jaar samen

De leden van de virtuele band Gorillaz zijn het erover eens: het zijn rare tijden. Vandaag verschijnt Song Machine, Season One: Strange Timez, een album waarop de liedjes van hun Song Machine-project (plus een flink aantal nieuwe) worden verzameld. De plaat staat vol samenwerkingen en niet met de minste namen: Robert Smith van The Cure, Elton John, Beck, Peter Hook en nog veel meer artiesten werken mee aan de zeventien nummers op het album. Volgend jaar gaat de groep onder leiding van Damon Albarn ook op tour. Een Nederlandse datum is er nog niet, maar de band staat wel als headliner op Rock Werchter op 3 juli 2021. Tickets voor dat festival zijn nu verkrijgbaar. Beluister Song Machine, Season One: Strange Timez hieronder.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!