Muziek

5 voor Vrijdag: Coldplay, Lady Gaga en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Met deze week Coldplay, Lady Gaga en meer.


In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuwe muziekvideo van Coldplay en BTS, een nieuw restaurant van Eminem, nieuwe muziek van Lady Gaga en Tony Bennett, en Chelsea Cutler, en de line-up voor de 56e Super Bowl.


BTS en Coldplay brengen nieuwe muziekvideo uit

De muziekvideo voor het nieuwe nummer My Universe van K-popgroep BTS en Britse rockrand Coldplay is te bekijken! In de muziekvideo helpen de twee groepen om muziek te verspreiden in een universum waar muziek verboden is. Ze doen dit door middel van futuristische technologie. Bekijk de video hieronder.

Coldplay X BTS - My Universe (Official Video)

Lady Gaga en Tony Bennett brengen een nieuw album uit

Popster Lady Gaga is een nieuwe samenwerking met de 95-jarige (!) jazz-zanger Tony Bennett aangegaan. De twee hebben een nieuw album genaamd Love for Sale geschreven wat vanaf vandaag te beluisteren is. Tony Bennett zong tien jaar geleden het nummer The Lady is a Tramp met Lady Gaga op zijn album Duets II en in 2014 verscheen het jazzalbum Cheek to Cheek van de twee zangers. Het duo zou eigenlijk ook nog op tour gaan in Amerika, maar Bennett heeft zijn tourcarrière helaas moeten beëindigen vanwege zijn gezondheid.


Eminem werkt bij de opening van zijn restaurant

Rapper Eminem heeft een eigen restaurant in Detroit geopend, en stond zelf te werken op de dag van de opening. Het restaurant genaamd Mom’s Spaghetti verkoopt spaghetti en gehaktballen. De titel van het restaurant refereert natuurlijk naar de teksten in zijn hit Lose Yourself. Een aantal gelukkige fans kregen de kans om met de rapper op de foto te gaan.


Chelsea Cutler brengt een nieuw nummer uit

Amerikaanse singer-songwriter Chelsea Cutler brengt vandaag een nieuwe single uit van haar aankomende album When I Close My Eyes. Het nieuwe nummer genaamd Devil On My Shoulder is de vierde single van het album, dat 15 oktober uitkomt. Chelsea vertelt in een Tweet dat ze in het nummer zingt over haar depressie en hoe het leven voor haar het afgelopen anderhalf jaar is geweest.

For lack of a better description, my depression is like the devil on my shoulder, whispering things to me that aren’t true, encouraging me to feel emotions based on cognitive distortions, obstructing my motivation and confidence. Being able to see my depression as a separate entity has been liberating for me.

Chelsea Cutler
Chelsea Cutler - Devil On My Shoulder

Vijf grootheden treden op bij de Super Bowl

De rappers Eminem, Snoop Dogg, Dr. Dre en Kendrick Lamar en zangeres Mary J. Blige zullen volgend jaar optreden tijdens de halftimeshow van de 56e Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen. Sponsor Pepsi kondigde dit aan op Twitter. De halftimeshows van de Super Bowl staan bekend om grote spectaculaire shows. Zo hebben eerder Katy Perry, Michael Jackson, Beyoncé en Madonna op het podium gestaan.


Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.