Muziek

5 voor Vrijdag: Florence + The Machine, Beth Hart, Denzel Curry en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows & events

Deze week bespreken we in 5 voor Vrijdag nieuwe muziek van Antoon, de terugkeer van Florence + The Machine, Beth Hart’s ode aan Led Zeppelin, het nieuwe album van Gang of Youths en een bijzondere samenwerking tussen Denzel Curry en slowthai. Lees snel verder!


Florence & The Machine is terug met King

Het duurde even, maar gelukkig is er deze week nieuwe muziek van Florence + The Machine! De Britse band, onder leiding van frontvrouw Florence Welch, bracht voor het laatst een album uit in 2018 (High As Hope). Nieuwe single King is de eerste track van de opvolger hiervan. Luister ‘m hieronder. Florence + The Machine kwam in 2019 voor het laatst naar Nederland, toen ze een show gaven in Rotterdam Ahoy. Hopelijk betekent deze nieuwe muziek dat er binnenkort ook weer een tour aankomt.

Florence + The Machine - King
Florence + The Machine – King

Beth Hart brengt ode aan rockhelden Led Zeppelin

De Amerikaanse bluesmuzikante Beth Hart heeft vandaag haar helden van Led Zeppelin geëerd in de vorm van haar nieuwste album A Tribute To Led Zeppelin. Het is niet de eerste keer dat de zangeres Led Zeppelin covert. Whole Lotta Love was namelijk al een tijdje een vaste waarde op haar setlists. Beluister hieronder het album.

Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin

Beth Hart kondigde deze week overigens ook aan weer te gaan touren dit jaar. Naast haar optreden op het Holland International Blues Festival in Grolloo komt de Amerikaanse ook op 26 november 2022 naar Ziggo Dome. Tickets zijn nu te koop.


Antoon kondigt EP aan met single Hallo

De talentvolle zanger Antoon heeft vandaag weer een potentiële hit uitgebracht: Hallo. Hij brak door met zijn nummer Hyperventilatie en scoorde vervolgens ook goed met tracks als Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam) en Bootje (met Paul Sinha). In zijn nieuwe single bezingt hij liefde op het eerste gezicht: ”Je had me bij hallo”. Check hieronder de videoclip.

Antoon – Hallo

Wil jij Antoon binnenkort live zien? Zijn tour verkocht razendsnel uit, maar gelukkig staat hij ook op verschillende festivals. Zo kan je ‘m op 5 juni zien op de zondag van Vestrock in Hulst. Tickets zijn nu te koop.


Gang of Youths brengt angels in realtime. uit

De Australische indierockband Gang of Youths heeft vandaag hun derde album uitgebracht: angels in realtime. Op de plaat bezingt zanger Dave Le’aupepe de bewogen tijd die hij en de band achter de rug hebben. Le’aupepe verloor bijvoorbeeld zijn vader aan kanker en mede-oprichter/gitarist Jojo Malani verliet de band. Het album krijgt tot nu toe lovende recensies, dus vooral de moeite om goed voor te gaan zitten.

Gang of Youths – angels in realtime.

Gang of Youths is deze zomer in ons land te bewonderen op een uitverkocht Down The Rabbit Hole. Heb jij geen tickets weten te scoren? Houd dan de ticketpagina van Down The Rabbit Hole in de gaten. Het is namelijk mogelijk om via ons eigen doorverkoopplatform tickets van andere fans over te kopen voor Down The Rabbit Hole 2022. Bekijk de FAQ voor meer info over tickets kopen van andere fans via Ticketmaster.


Denzel Curry en slowthai werken samen op Zatoichi

Rappers Denzel Curry en slowthai hebben vandaag hun collab in de vorm van single Zatoichi uitgebracht. De single maakt onderdeel uit van het nog uit te komen album Melt My Eyez See Your Future van Curry. Tegelijk met de track is ook de clip uitgekomen voor Zatoichi. Check ‘m hieronder.

Denzel Curry - Zatoichi ft. slowthai (Official Music Video)
Denzel Curry – Zatoichi (feat. slowthai)

Zowel Denzel Curry als slowthai zijn dit jaar te bewonderen in Nederland. Denzel Curry staat namelijk op 8 mei in 013 Tilburg en slowthai staat op een uitverkocht Lowlands. Tickets voor Curry’s show in 013 zijn nu te koop.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.