Muziek

5 voor Vrijdag: Froukje, Gracie Abrams, The Weeknd en meer

In onze rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van de afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Het is weer een intrigerende week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Zo brengt Gracie Abrams haar debuutalbum uit en komen The Weeknd en Ariana Grande met nóg een samenwerking!

Gracie Abrams brengt debuutalbum uit

Vandaag brengt Gracie Abrams Good Riddance uit, haar langverwachte debuutalbum geproduceerd door Aaron Dessner. De zangeres bracht hier eerder al de single Where do we go now? van uit. Een prachtige ballad waarin ze terugblikt op een eenzijdige liefde, welke uiteindelijke leidde tot het beëindigen van de relatie. Het nieuwe album heeft dan ook weer haar eerlijke, emotionele en rauwe teksten die we van haar gewend zijn.

Gracie staat zondag 8 oktober in de Melkweg met The Good Riddance Tour. De show was binnen een mum van tijd uitverkocht. Houd tóch de website in de gaten, er kunnen namelijk nog doorverkooptickets van andere fans beschikbaar komen.

Good Riddance – Gracie Abrams

Het powerduo is terug: The Weeknd en Ariana Grande

Ariana Grande liet haar fans op TikTok weten dat zij tussen haar drukke Broadway-schema bezig was met het maken van een remix. Op de video was al vaag te horen dat het om een samenwerking op Die For You van The Weeknd ging. De twee hebben al verschillende hits gemaakt samen, zoals Love Me Harder en off the table. Dit is niet de eerste remix van The Weeknd en Ariana Grande, zo heeft zij eerder een verse gemaakt op Save Your Tears. De nieuwste remix tussen deze twee iconen is nu te beluisteren op elk streamingplatform.

The Weeknd is 23 en 24 juni te vinden in de Johan Cruijff ArenA met zijn After Hours til Dawn Tour. Er zijn nog tickets beschikbaar, dus pak je kans!

The Weeknd, Ariana Grande - Die For You (Remix / Lyric Video)
The Weeknd & Ariana Grande – Die For You (Remix) (Official Lyric Video)

Gorillaz brengt ons naar Cracker Island

Virtuele band Gorillaz brengt vandaag óók een nieuw album uit, genaamd Cracker Island. Op het album staan een aantal opvallende samenwerkingen, waaronder Stevie Nicks van Fleetwood Mac, Bad Bunny, Tame Impala en Thundercat. Cracker Island is hun achtste studioalbum waar een verzameling van 10 nummers op staan met energieke en vrolijke deuntjes. Het album is het zeker waard om te beluisteren!

Cracker Island – Gorillaz

The National’s New Order T-Shirt

The National heeft gisteren hun nieuwste single New Order T-Shirt uitgebracht, dat deel uitmaakt van hun aankomende album First Two Pages Of Frankenstein. Aaron Dessner (één van de bandleden) beschrijft de single als warm en nostalgisch. Het doet hem denken aan hun eerdere single, maar dan met de volwassenheid en ervaring die ze nu hebben. Een echte parel dus.

Op 29 september staat de indierockband in Ziggo Dome, Amsterdam. Wil je ze komen bewonderen maar je hebt nog geen tickets? Niet getreurd, want er zijn nog wat beschikbaar!

The National - New Order T-Shirt (Official Visualizer)
The National – New Order T-Shirt (Official Visualizer)

Froukje is terug met Als Ik God Was

Ook Froukje bracht vandaag een nieuwe single uit genaamd Als Ik God Was. In deze single beschrijft ze dat het oké is dat je niet bij de rest past. Dat ze dat zou laten weten als zij God was, onder een enorm energieke en dansbare melodie. Bij het lied kwam ook een sterke video uit met intrigerende beelden. Oftewel: Froukje heeft het weer voor elkaar gekregen!

Froukje staat onder andere op zondag 4 juni in de Oosterpoort, Groningen. Voor deze show zijn er nog tickets beschikbaar, mocht je deze popgodin live willen zien.

Froukje - Als Ik God Was
Froukje – Als Ik God Was

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster, neem dan een kijkje op de rest van ons blog.