Muziek

5 voor Vrijdag: Pinkpop, Dayglow, King Gizzard & The Lizard Wizard en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week nieuwe muziek van Karsu, HI-LO en King Gizzard & The Lizard Wizard.

P!nk aangekondigd als eerste headliner van Pinkpop

De herfst is nog maar net begonnen, maar we zijn nu al enthousiast voor het zomerfestivalseizoen door de aankondiging van P!nk op Pinkpop! De 52e editie Pinkpop zal dit jaar plaatsvinden op 16, 17 en 18 juni 2023 op het bekende terrein Megaland in Landgraaf. Vandaag kondigde de organisatie aan dat op vrijdag 16 juni de zangeres P!nk de headliner zal zijn. P!nk is een doorgewinterde artiest met vele hitsingles zoals Just Give Me A Reason (feat. Nate Ruess), Try, Raise Your Glass, So What en nog veel meer. De vrijdag op Pinkpop belooft nu al een groot feest te worden.

De ticketverkoop voor Pinkpop 2023 begint vrijdag 26 november om 10:00 uur.

P!nk - So What (Official Video)
P!nk – So What

Karsu zingt over haar verloving met Until, I Do

Deze week is de nieuwe single van de Nederlandse zangeres Karsu uitgekomen. Until, I Do is een nummer over de liefde met een dansbaar deuntje. Karsu speelt het liedje al een tijdje tijdens haar live shows in heel Nederland. Fans zijn dan ook al erg enthousiast dat het nummer nu officieel is uitgekomen. Naast het succes in haar muzikale carrière, onder andere door haar verschijning in Beste Zangers, gaat het ook in haar privéleven goed. Zo kondigde zij op haar Instagram aan dat ze verloofd is met haar vriend Mike Schrama.

Karsu zet ook haar tour door Nederland voort. Zo zijn er nog enkele tickets voor haar shows in SPOT/De Oosterpoort en 013. Ook is ze te zien tijdens Beste Zangers Live in Rotterdam Ahoy.

Karsu - Until, I do
Karsu – Until, I Do

Dayglow brengt nieuw album, People In Motion, uit

Vandaag is het nieuwe album van Dayglow uitgekomen. Dit is het derde album van de indiepop-artiest waarbij hij vorig jaar het album Harmoney House uitbracht. De zanger is onder andere bekend van hitsingles zoals Can I Call You Tonight? en Hot Rod. Zijn nieuwe album zit ook weer boordevol met leuke en kleurrijke dansnummers waar je vrolijk van wordt. Ondanks deze vrolijkheid zoekt hij ook de diepgang op en zingt hij over thema’s zoals innerlijke rust en beloftes.

Als fan van indie-pop is het concert van Dayglow iets wat je echt niet mag missen! Op 16 februari 2023 staat hij in de Melkweg, Amsterdam en er zijn nog tickets beschikbaar.

Dayglow – People In Motion

Oliver Heldens brengt nieuw nummer uit onder zijn techno alias

Oliver Heldens is bekend als Nederlandse house-dj. De meesten zullen hem dan ook kennen van hits zoals Gecko (Overdrive), Turn Me On (feat. Vulva) en This Groove. Maar naast zijn bekende housenummers maakt Oliver ook regelmatig muziek onder zijn techno alias HI-LO. Ook nu heeft de dj een EP uitgebracht genaamd WANNA GO BANG met daarop de single met dezelfde naam en een nummer genaamd LOKOMOTIF. Eerder speelde HI-LO deze nummers al live tijdens zijn shows, maar nu zijn ze ook te vinden op alle streamingsplatformen.

Tijdens Amsterdam Dance Event draait Oliver Heldens in Melkweg, Amsterdam. Deze show is helaas al uitverkocht, maar er zijn nog tickets beschikbaar voor andere ADE shows in Melkweg.

HI-LO – WANNA GO BANG

Het vijfde album van dit jaar van King Gizzard & The Lizard Wizard is uit

De vijf leden van de Australische psychedelische rockband King Gizzard & The Lizard Wizard kunnen en willen niet stilzitten dit jaar en dat is te merken! Het vijfde album van dit jaar genaamd Ice, Death, Planets, Lungs, Mushroom And Lava is deze week uitgekomen. Eerder beloofde de band al dat ze in oktober drie volledige albums zullen uitbrengen. Als we de band mogen geloven is dit dan het eerste album van de reeks. Wel gaf frontman Stu aan dat dit geen volledige uitgedachte albums zullen zijn. Zo gaan ze met dit nieuwe album ook meer voor een jamsessie-achtig gevoel.

King Gizzard & The Lizard Wizard – Ice, Death, Planets, Lungs, Mushroom And Lava

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.