Muziek

5 voor Vrijdag: Red Hot Chili Peppers, Adele en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.


Met deze week in 5 voor Vrijdag: Adele die een nieuw nummer aankondigt, een touraankondiging van Red Hot Chili Peppers, nieuwe muziek van Mitski, een nieuwe muziekvideo van Kim Petras, en een vroeg kerstkadootje van Ed Sheeran.


Adele is terug en komt met nieuwe muziek
Adele - Easy On Me (Clip)

Er komt een nieuw tijdperk van Adele aan. Eerder deze week wijzigde de Britse zangeres al haar profielfoto’s op haar sociale media en inmiddels heeft ze aangekondigd dat er nieuwe muziek aan zal komen. Op 15 oktober komt het nummer Easy On Me uit en waarschijnlijk kunnen we er snel een muziekvideo bij verwachten. De titel van het album lijkt overigens ook al bekend. Na 19, 21 en 25 is 30 een logische titel voor haar nieuwe album. Fans spotten de afgelopen tijd al het getal ’30’ in verschillende Europese steden.


Red Hot Chili Peppers komen naar Nederland

Het is zover! De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers komt op 10 juni 2022 naar het Goffertpark in Nijmegen. Vorige maand kondigde de band al aan dat ze weer op tour zouden gaan, en inmiddels zijn alle data (op ludieke wijze) bekend gemaakt, zoals je in de video hieronder kan zien. De tour staat in het teken van de terugkeer van gitarist John Frusciante.

Red Hot Chili Peppers - 2022 Global Stadium Tour Details Revealed

De Peppers komen trouwens niet alleen: A$AP Rocky en Thundercat komen mee naar Nijmegen als ‘very special guests’. Wil je erbij zijn? De ticketverkoop voor hun tour start vrijdag 15 oktober om 10:00 uur via onze site.


Ed Sheeran heeft een leuk nieuwtje

Kerst komt vroeg dit jaar! Ed Sheeran was deze week in ons land en tijdens een interview bij NPO Radio 2 vertelde hij in december een kerstnummer gaat uitbrengen met niemand minder dan Elton John. Een primeur. Hoe het nummer heet is nog niet bekend, maar de aankondiging zelf is al een leuk kerstcadeautje.

Elton rang me on Christmas Day to say ‘Merry Christmas’. Elton rings me… I spoke to him this morning, I spoke to him yesterday morning, I speak to him almost every single day. And he rang me on Christmas Day and he said “Step Into Christmas is number 6 in the charts! And I’m 74 and I’m still having fucking chart hits! This is great! I wanna do another Christmas song, do you wanna do it with me?” And you’re the first guys I’m telling about this. But yeah, it’s gonna come.

Ed Sheeran op NPO Radio 2

Of Ed Sheeran het nummer gaat zingen tijdens zijn optredens in de Johan Cruijff ArenA volgend jaar is nog maar de vraag, maar we kunnen altijd hopen. Als je bij zijn shows in Amsterdam wil zijn, dan kan dat: er zijn nog tickets. Zie voor meer info de link hieronder.


Mitski brengt nieuwe muziek uit
Mitski – Working for the Knife (Official Video)

De Japans-Amerikaanse singer-songwriter Mitski heeft na drie jaar nieuwe muziek uitgebracht. Mitski brak in 2014 door met haar album ‘Bury Me At Makeout Creak’ en maakt indiepop met invloeden van rock, folk, klassieke en elektronische muziek. Op maandag plaatste de zangeres op haar sociale media een foto die aangaf dat ze er op dinsdag iets zou uitkomen, en dat bleek het nummer Working for the Knife te zijn. De muziekvideo voor het nummer is ook al uit. Bekijk hem hierboven!


Kim Petras deelt muziekvideo van nieuwe single Future Starts Now
Kim Petras - Future Starts Now (Official Music Video)

Kim Petras heeft deze week een muziekvideo uitgebracht voor haar nummer Future Starts Now. Het nummer is de eerste single van het opkomende derde album van de Duitse zangeres, die vorig jaar echt doorbrak met singles als Malibu en Broken Glass (met Kygo). Wanneer we haar derde album kunnen verwachten is nog niet bekend, maar ze heeft aangegeven dat het album “fully done” is.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.