Muziek

5 voor Vrijdag: Royal Blood, Bastille, ZAYN en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Fleet Foxes en Deftones

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe muziek van Royal Blood, Bastille, Fleet Foxes en Deftones en babynieuws én een nieuwe single voor ZAYN.

Royal Blood voorziet problemen

Vorig jaar hoorden we op Lowlands al het eerste nieuwe werk, maar deze week verscheen eindelijk de eerste single van het nieuwe album van Royal Blood! Trouble’s Coming is de voorloper van het derde album van het Britse duo, dat volgend jaar lente wordt verwacht. Op de single klinkt Royal Blood ouderwets herkenbaar maar toch fris: de combinatie van bas en drums staat nog steeds als een huis, maar er komen wat nieuwe invloeden voorbij en de band omschrijft de single zelf als ‘disco meets AC/DC’. Hoe dat klinkt hoor je hieronder.

Royal Blood - Trouble's Coming (Official Audio)

Bastille houdt vol

Als frontman Dan Smith gevraagd werd hoe het met ‘m ging, antwoordde hij eigenlijk altijd met ‘prima’. Vorig jaar was hij dat zat en schreef hij de gloednieuwe Bastille-single survivin’, omdat het ook oké is als het even niet helemaal lekker gaat. Dit jaar is het liedje extra relevant geworden en daarom brengt de band het deze week uit als opvolger van WHAT YOU GONNA DO???, hun single met Blur-gitarist Graham Coxon. Beluister survivin’ hieronder.

Bastille - survivin' (Lyric Video)

Fleet Foxes viert de herfst

Sommige bands hebben zo’n typische herfstsound, die perfect past bij koudere, gure dagen met veel regen en vallende bladeren. Fleet Foxes vindt dit van zichzelf ook en daarom bracht de band deze week, precies samenvallend met de start van de meteorologische herfst, hun nieuwe album Shore uit. Shore komt voorzien van een film met dezelfde titel, waarvoor filmmaker Kersti Jan Werdal met een 16mm-camera rondreed terwijl ze naar het album luisterde. Bekijk de film en beluister Shore hieronder.

Fleet Foxes - Shore

Deftones is terug

Toch liever iets stevigers? Dan hebben we goed nieuws: vandaag verschijnt het negende album van Deftones! Ohms is het eerste nieuwe werk van de Amerikaanse alternative metalband sinds Gore uit 2016. Op de plaat werkt de band samen met producer Terry Date, die ook achter de knoppen zat voor hun eerste vier albums en het nooit uitgebrachte Eros. Het resultaat is een steviger album dan zijn voorganger, wat ongetwijfeld ook live weer voor spektakel gaat zorgen. De band gaat volgend jaar op tournee en staat op zaterdag 19 juni 2021 op Pinkpop. Tickets voor dat optreden zijn hier verkrijgbaar. Beluister Ohms hieronder.

Dubbel nieuws van ZAYN

Het is een mooie week voor Zayn Malik: niet alleen kondigde hij gisteren aan dat zijn dochtertje met Gigi Hadid is geboren, maar vandaag verschijnt er een gloednieuwe single! Better is het eerste voorproefje van zijn derde album, wat is aangekondigd als zijn meest persoonlijke project tot nu toe. Wanneer dat verschijnt is nog niet bekend, maar hieronder kun je wel de videoclip bij Better al bekijken.

ZAYN - Better (Official Video)

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!