Muziek

5 voor Vrijdag: S10, Rihanna, Pinkpop en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week: drie nieuwe namen voor Pinkpop 2023 en nieuwe muziek van o.a. S10 en Rihanna

Nieuwe artiesten voor Pinkpop aangekondigd!

Vanochtend kondigde Pinkpop hun tweede headliner aan. De Britste zanger Robbie Williams zal de zaterdag afsluiten. In september heeft hij nog een nieuw album uitgebracht ter ere van zijn 25-jarig jubileum als artiest. Het album staat vol met hits van zijn vorige albums zoals Let Me Entertain You en Candy, maar dan opgenomen met het Nederlandse Metropole Orkest. Naast Robbie kondigde het festival eerder al aan dat zangeres Pink de headliner is op vrijdag. Ook de Britse indierockband Editors speelt op de vrijdag. De eerste artiest die voor de zondag is aangekondigd is de Nederlandse popgroep Goldband. De band was door en hoop mensen gekozen bij de Gouden Tip-competitie.

Pinkpop 2023 vindt plaats op 16,17 en 18 juni. Tickets gaan in de verkoop op vrijdag 26 november om 10:00 uur.

Robbie Williams | Lost (XXV)
Robbie Williams – Lost (XXV)

Rihanna maakt een nummer voor film Black Panther: Wakanda Forever

Zangeres Rihanna is terug met haar eerste nieuwe nummer van dit jaar. Het gaat om de single Lift Me Up, die uitmaakt van de soundtrack voor de nieuwe Marvel-film Black Panther: Wakande Forever. Het nummer is een eerbetoon aan Chadwick Boseman die, in de eerste Black Panther-film speelde, maar helaas overleed in 2020. Naast deze single heeft de popster ook nog een andere voor de film gemaakt genaamd Born Again. Het is nog onduidelijk wanneer dit nummer te vinden is op streamingsdiensten. Vele Rihanna-fans zijn in ieder geval al erg blij met het uitkomen van Lift Me Up!

Rihanna - Lift Me Up (Visualizer)
Rihanna – Lift Me Up

S10 brengt haar nieuwe album uit

De Nederlandse zangeres S10 heeft vandaag haar nieuwe album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt uitgebracht. Het album bestaat uit 14 nieuwe nummers, waaronder al eerder uitgebrachte singles als De Diepte en Adem Je In. Ondanks dat de zangeres goed op dreef was met deze bekende hits, viel het maken van een album haar zwaar. Zo gaf Stien aan dat ze last had van een writers block en dat ze niks meer wist te vertellen in haar liedjes. Gelukkig heeft ze dit overwonnen door met een Zweedse producer te werken. De gedachte dat de producer haar niet verstond tijdens het zingen gaf haar de vrijheid om verder te werken aan het album.

Benieuwd hoe dit nieuwe album live klinkt? Haal dan snel tickets voor haar show in AFAS Live op 28 april 2023.

S10 – Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt

Ontdek zangeres Cat Burns tijdens haar mini-docu en Spotify Singles

De Britse singer-songwriter Cat Burns staat bekend om haar hit Go, die op Spotify al meer dan 96 miljoen keer beluisterd is. Naast deze megahit heeft Cat al meerdere singles uitgebracht en heeft ze nu in samenwerking met Spotify een mini-documentaire uitgebracht op YouTube. In de documentaire legt ze het begin van haar carrière uit en wie ze is als artiest. Ook zijn er twee nummers uit de documentaire uitgebracht op Spotify. Het gaat om haar al eerder uitgebrachte single people pleaser en een cover van het nummer American Boy. De zangeres is daarnaast volgend jaar te zien in Nederland en in andere landen in Europa als special guest van Sam Smith.

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor Sam Smith en special guest Cat Burns in Ziggo Dome.

@Spotify RADAR Presents: Cat Burns
 Spotify RADAR Presents: Cat Burns

Leah Kate’s EP Alive and Unwell is hier

Vandaag is de nieuwe EP Alive and Unwell van de Amerikaanse zangeres Leah Kate uitgekomen. De EP bevat acht liedjes waaronder haar bekende single 10 Things I Hate About You. De EP staat vol met popliedjes, waarbij ze zingt over haar relaties en dingen die ze in het dagelijkse leven meemaakt. Met deze nieuwe nummers gaat Leah ook op tour door heel Europa. Zo is ze 8 november te zien in de Melkweg in Amsterdam.

Lijkt een live-show van de Tiktok-ster jou ook helemaal geweldig? Haal dan snel je tickets

Leah Kate – Alive and Unwell

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.