Muziek

5 voor Vrijdag: Shawn Mendes, BLACKPINK en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Mariah Carey, Yungblud en Drake.

In deze 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week nieuwe albums van Shawn Mendes en Yungblud, een livestream van BLACKPINK, een kerstspecial van Mariah Carey en een kaars die ruikt naar Drake.

Shawn Mendes’ nieuwe album ‘Wonder’ is uit

Je zou maar 22 jaar oud zijn en alweer je vierde studioalbum opleveren. Shawn Mendes doet het. Vandaag verscheen Wonder, waar de titelsong al eerder van verscheen en we onlangs ook de samenwerking met Justin Bieber al van konden beluisteren. Om je dit weekend helemaal onder te dompelen in Shawn, kun je de Netflix-docu Shawn Mendes: In Wonder (nog een keer) bekijken, waarin onder andere ’the making of’-beelden van Wonder voorbij komen. Wil je het alleen het album bewonderen, check hem dan hieronder.

BLACKPINK viert The Album met The Show

Wie op 27 december 2020 helemaal klaar is met groen, rood en goud, kan zich opmaken voor BLACKPINK. De dames geven dan een livestreamoptreden dat wereldwijd te volgen is. De K-Pop meidengroep lanceerde onlangs hun debuutalbum The Album en waar dan normaal een tournee zou volgen, volgt deze albumlancering met een livestream genaamd The Show. Voordeel is dan wel dat het niet zo lang wachten is en het voor iedereen toegankelijk is. How You Like That? Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Yungblud lanceert weird!

Nog een nieuwe plaat vandaag komt van Yungblud en heet weird! Het is pas het tweede studioalbum dat Dominic Harrison aka Yungblud uitbrengt, al voelt dat misschien niet zo. Dom lijkt namelijk aan de lopende band muziek uit te brengen en is daar inderdaad ook altijd actief mee bezig. Hoewel de titel perfect bij dit jaar past en Dominic in interviews ook aangeeft hoe raar dit jaar voor hem was, gaat weird! vooral over mensen die net iets anders dan ‘normaal’ zijn en dan gelijk als weird worden weggezet door anderen. Niet door Yungblud uiteraard, die er al jaren een statement van maakt dat iedereen er mag zijn, wie die persoon ook is, was of wil zijn.

Alles wat je wil voor kerst is de Mariah Carey’s Magical Christmas Special

Mocht je nog niks aan kerstversiering in huis hebben gedaan, ga je dat wellicht (na) dit weekend doen. Dat kun je natuurlijk doen met een fijne kerstplaylist aan op de achtergrond, maar leden van AppleTV+ hebben pas echt iets om de kerst mee in te luiden sinds vandaag: de Mariah Carey’s Magical Christmas Special! De beschrijving klinkt al veelbelovend: “De magie van kerst wordt bedreigd door een crisis en de Noordpool doet een beroep op de enige die het feest kan redden: Mariah Carey.” (…) Al worden we ook wel warm van de gastoptredens die er te zien zullen zijn: onder andere Ariana Grande, Jennifer Hudson en Snoop Dogg.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special — Official Trailer | Apple TV+

Prikkel al je Drake-zintuigen

We zijn steeds meer thuis en dat betekent ook dat we veel meer muziek luisteren thuis. Mocht die muziek in jouw huis nou voornamelijk van Drake zijn, dan is er nu iets wat een extra dimensie kan geven aan jouw muziekbelevenis: je kunt namelijk je hele huis naar de rapper laten ruiken met een speciale geurkaars. Met tonen van musk, amber, kasjmier, suède en fluweel is de kaars vergelijkbaar met de geur die hij zelf draagt. De geurkaars, Carby Musk genaamd, is hier verkrijgbaar en momenteel uitverkocht. Slechts 80(!) euro kost het, maar dan ruikt je huis wel naar Drake.

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.