Muziek

5 voor Vrijdag: Shawn Mendes, BTS en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Met deze week Shawn Mendes, Alessia Cara, Pearl Jam, BTS, Coldplay en Oh Wonder.


In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuwe tour van Shawn Mendes, een nieuw album van Alessia Cara, Pearl Jam die een nieuwe tour-gitarist heeft, een documentaire van BTS en Coldplay en een nieuw album van Oh Wonder.


Shawn Mendes komt weer naar Nederland
Shawn Mendes - Wonder: The World Tour (Official Trailer)

De Canadese wereldster Shawn Mendes komt in 2022 weer naar Nederland! Op 17 april 2022 staat Shawn Mendes weer met zijn gitaar in de Ziggo Dome. Maak je klaar om hits als Wonder en Señorita te horen tijdens deze geweldige show.

Wil je erbij zijn? Op vrijdag 8 oktober 10:00 uur start te kaartverkoop!


Alessia Cara brengt haar derde album uit

Vandaag is het derde album van Alessia Cara uitgekomen. Haar nieuwe album genaamd In The Meantime bevat onder andere de nummers Sweet Dream en Shapeshifter. De nieuwe muziek is een mix van pop en R&B en laat horen hoe Alessia Cara is gegroeid sinds het uitkomen van haar hit Scars to Your Beautiful uit 2015.


Josh Klinghoffer is de nieuwe tour-gitarist van Pearl Jam
Eddie Vedder Josh Klinghoffer
Eddie Vedder met Josh Klinghoffer, foto door Kevin Winter/Getty Image

Pearl Jam heeft een nieuwe tour-gitarist! Josh Klinghoffer, de eerdere gitarist van de Red Hot Chili Peppers, is de nieuwe aanwinst van de rockband uit Seattle. Josh was ruim tien jaar gitarist bij de Red Hot Chili Peppers, en begint nu aan een nieuw avontuur bij Pearl Jam.


BTS en Coldplay komen met documentaire

De welbekende K-popgroep BTS gaat meer samenwerken met de Britse band Coldplay. De groepen hebben vandaag al een single genaamd My Universe uitgebracht en komen nu ook met een videoclip en documentaire voor het nummer. De documentaire Inside My Universe is vanaf deze zondag te bekijken. Voor de videoclip is nog geen datum bekend.


Oh Wonder kondigt break-up-album aan

Het Britse popduo bestaande uit Josephine Vander Gucht en Anthony West, beter bekend als Oh Wonder, brengt binnenkort een heel bijzonder album uit. 22 Break is een album dat is geschreven in de tijd dat de twee bijna uit elkaar gingen. Het album is te beluisteren vanaf 8 oktober. Bekijk hieronder het voorproefje.

Interessant om te weten: Oh Wonder zou in november 2021 in TivoliVredenburg staan, maar dit concert wordt verplaatst naar 2022.


Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.