Muziek

5 voor Vrijdag: Taylor Swift, Twenty One Pilots en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Snelle, *NSYNC en Dotan.

In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuw album van Taylor Swift, een kerstsingle van Twenty One Pilots, een bijzonder optreden van Dotan, een docu over Snelle en geruchten over *NSYNC.

Taylor Swift verrast met negende album evermore

Surprise! Taylor Swift houdt van verrassen en lanceerde vannacht evermore, naar eigen zeggen ‘het jongere zusje van folklore‘ – het album dat afgelopen jaar in juli verscheen. Met twee studioalbums in een half jaar tijd heeft Taylor haar quarantainetijd goed besteed. Op het nieuwe album evermore werkte de zangeres onder andere samen met The National.

Dotan treedt op in het Vaticaan

Een bijzondere eer voor Dotan. Deze week mocht hij afreizen naar Italië om op te treden in het Vaticaan en daarbij zal hij ook paus Franciscus in het echt ontmoeten. Dit uiteraard op gepaste en veilige wijze. De Italiaanse tv-show waarvoor dit optreden wordt opgenomen heet Show do Vaticano en wordt op kerstavond uitgezonden op de Italiaanse televisie.

Twenty One Pilots heeft een kerstsingle

Het uitbrengen van een nieuwe kersttrack lijkt dit jaar populairder dan ooit. Niet zo gek, want ook artiesten zitten thuis en hebben tijd over die zij nuttig willen besteden. Christmas Saves The Year is dan ook opgenomen vanuit Joseph Tyler’s thuisstudio. Anders dan de vele festivalhits die we van het duo gewend zijn, lijken ze met dit nummer ook echt de warmte in ieders huis te willen brengen en een gevoelige noot te raken. “Everybody wants to make it home this year. Even if the world is crumblin’ down.”

twenty one pilots - Christmas Saves The Year (Official Audio)

Snelle werkt aan docu

In het voorjaar van 2021 verschijnt er een documentaire op Netflix over het leven van Lars Bos, die de meesten beter kennen onder de naam Snelle. De afgelopen anderhalf jaar deed de Nederlandse rapper zijn artiestennaam eer aan, want ook zijn carrière ging razendsnel. Dit jaar was hij zelfs de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify. In de documentaire komt de lancering van zijn nieuwe album aan bod en krijg je een kijkje in zijn privéleven.

Geruchten over *NSYNC-reünie

Nadat Bye, Bye, Bye weer even een opmars maakte door de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen, worden nostalgische gevoelens rond *NSYNC nu nog meer versterkt dankzij Lance Bass, Joey Fatone en Chris Kirkpatrick. Op de Instagram van Joey dook afgelopen donderdag een foto van de drie heren op, met daarbij de hashtag #quaranSYNC. Hint naar een (kleine) reünie, of gewoon een leuke woordgrap?

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.