Muziek

6 dingen die je nog niet wist over Elvis Costello

Als je de naam Elvis hoort dan denk je waarschijnlijk tegelijkertijd aan 'The King of Rock & Roll' én Elvis Costello. Die eerste Elvis kun je helaas niet meer live zien, maar rock-legende Elvis Costello wel! Hij speelt op 28 juni 2022 een show in AFAS Live te Amsterdam samen met zijn vaste begeleidingsband The Imposters.

Tickets voor Elvis Costello

Wij hebben voor de gelegenheid een aantal feiten opgesnord die je misschien nog niet wist.

1. De naam

Dat er meerdere John‘s, David’s en Steve/Stevie’s in de Rock & Roll Hall of Fame staan kunnen we wel begrijpen. Maar wat een toeval dat er twee artiesten zijn met een minder gangbare naam als Elvis. Niets blijkt alleen minder waar van dat toeval. Elvis Costello is namelijk geboren als Declan MacManus en heeft zichzelf een artiestennaam aangemeten. Op aanraden van zijn toenmalige manager is de voornaam toen Elvis geworden, naar The King. En als we nu 40 jaar verder kijken, bleek dat dus niet zo’n gek advies geweest te zijn. Costello komt van zijn vader, die voerde die naam zelf als artiest.

2. Spice up your life!

Costello Clips: Elvis the barkeep in "Spice World"
Elvis Costello is van alle markten thuis. Hier zie je hem als barman in Spice World, de musical comedy-film van 90’s girlgroup Spice Girls.

3. Muzikaal huwelijk

Elvis Costello is in 2003 getrouwd met zijn derde vrouw, jazz-zangeres Diana Krall. Een interessant huwelijk, want beide partners touren nog steeds de wereld over met hun muziek (Diana Krall staat trouwens dit jaar op North Sea Jazz). En dit huwelijk is niet alleen muzikaal vanwege de match, maar vooral ook door de locatie. Het huwelijk is namelijk voltrokken in het huis van niemand minder dan Elton John, een goede vriend van het stel.

4. Vroeger was alles beter?

Als je dat aan Elvis Costello vraagt, denkt hij dat je maar beter kan oprotten. Hij heeft recentelijk in een interview met het Belgische De Morgen aangegeven dat hij helemaal niet graag terugkijkt op zijn vroege jaren als artiest. Hij noemt die tijd niet prettig, en vind dat hij in zijn songs van toen roekeloos, stuurloos en angstig klinkt.

5. The Boy Named If

Costello’s laatste album wordt door critici goed ontvangen. Sommigen zeggen zelfs dat The Imposters niet onderdoen voor The Attractions (zijn oorspronkelijke band) op deze plaat. Of dit zo is, laten wij aan de luisteraar zelf. Er wordt in ieder geval veel gelijkenis gemaakt met de sound en energie van Elvis Costello’s eerdere werk.

6. Live in AFAS Live

Elvis Costello komt samen met The Imposters naar AFAS Live op 28 juni 2022. Er zijn alleen maar zitplaatsen beschikbaar voor de show, dus met jouw ticket ben je verzekerd van een stoel. De tour heet The Boy Named If & Other Favorites, dus je kunt een hoop van deze nieuwe plaat, maar vooral ook andere hits verwachten.

Voor deze show zijn nog tickets beschikbaar.