Muziek

8 artiesten met verrassende covers

...en deze artiesten kan je allemaal de komende maand live zien!

Natuurlijk, de bekende nummers van je favoriete artiesten ken je ondertussen wel, die kan je meezingen en komen elke show voorbij. Maar wat veel artiesten tijdens een concert ook weleens willen doen, is een leuke cover erin gooien. Vaak zijn het voorspelbare nummers (wéér een Beatles-cover?) maar soms willen die favoriete artiesten ons ook weleens verrassen.
Deze maand staan er weer veel toffe shows in de agenda en wij speurden alvast een aantal covers op van artiesten die je deze maand kan gaan zien in Nederland. En met een beetje geluk hoor je ook nog eens deze nummers voorbij komen!

1. Harry Styles – Ultralight Beam

We beginnen de top 10 meteen goed! Harry Styles die Kanye West covert met Ultralight Beam. Als dat niet een verrassend begin is weten we het ook niet meer! Zal hij deze ook nog doen tijdens zijn aankomende tournee? We hopen het van harte.

Harry Styles - Ultralight Beam (Kanye West Cover) (Live at The Garage)

Harry Styles tickets

2. Kasabian – Sweet Escape

*Met een hoge stem* Woohoo! Iedereen kent het nummer van Gwen Stefani natuurlijk wel, Sweet Escape. Een echt R&B-pop nummer. De heren van Kasabian lukte het om dit nummer even totaal om te toveren in een echt Britpop nummer. Bekijk en oordeel zelf. Wij worden hier wel blij van!

Kasabian The Sweet Escape Gwen Stefani BBC Radio 1 Live Lounge

Kasabian tickets

3. Dua Lipa – Love Yourself

Dua Lipa, het is onmogelijk om haar naam de afgelopen maanden niet te hebben gehoord. Dit jaar was dan ook haar ultieme doorbraakjaar. Maar ook Dua Lipa blijkt niet vies te zijn van een originele cover. Zo heeft ze voor een Amerikaans radiostation een bijzondere versie opgenomen van Love Yourself van Justin Bieber.

Dua Lipa - Love Yourself (Justin Bieber Cover) (Capital Session)

Dua Lipa tickets

4. Gorillaz – Crystalised

Een animatieband die een cover opneemt van een echte band. Het klinkt raar, maar niets is minder waar. Onze favoriete animatieband Gorillaz heeft er al verschillende gedaan. Zelf zijn we erg onder de indruk van deze versie van Crystalised, het bekende nummer van The xx.

Gorillaz - Crystalised (The XX Cover) (JThunder Mix)

Gorillaz tickets

5. Nick Mulvey – Hold on, We’re Going Home

Nick Mulvey, de man van de vriendelijke gitaarliedjes, die je op elke verjaardag wel zou willen uitnodigen. Ook hij heeft een andere kant. Stiekem blijkt hij fan te zijn van Drake en heeft hij een super mooie cover opgenomen van het mierzoete Hold On, We’re Going Home. Deze mag Nick ook komen spelen op ons verjaardagsfeestje!

Nick Mulvey - Hold On We're Going Home (Drake cover in the Live Lounge)

Nick Mulvey tickets

6. Warhaus – I Want to Break Free

Het ultieme nummer om op schoon te maken is natuurlijk I Want to Break Free (check de originele clip maar!). De Belgische band Warhaus weet er een mooie nieuwe variatie op te maken, waarbij het toch net even anders schoonmaakt. Oordeel zelf, maar wij hopen dat ze dit nummer ook spelen tijdens hun tour deze maand.

Warhaus - I Want To Break Free (live)

Warhaus tickets

7. Enter Shikari – Call Me Maybe

Hey! I just met you, and this is crazy! Iedereen kan het nummer van Carly Rae Jepsen natuurlijk uit volle borst meezingen. Iedereen, dus ook de stoere mannen van Enter Shikari. Beluister het nummer en oordeel zelf. Wij zijn fan! Ineens klinkt het nummer een stuk stoerder en rauwer.

Enter Shikari - 'Call Me Maybe' Carly Rae Jepsen cover

Enter Shikari tickets

8. Joep Beving – Speeding Cars

Joep maakt echte luistermuziek. En deze cover van Walking on Cars’s Speeding Cars is er eentje om in te lijsten. Geen zang, alleen de piano. Willen we hier nog iets aan toevoegen? Nee! Zet gewoon je stoel achterover en doe je ogen even dicht. Genieten maar.

https://www.youtube.com/watch?v=4prm_4y4lOA

Joep Beving tickets